Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość MIMI

który sklep internetowy w USA godny polecenia

Rekomendowane odpowiedzi

Gość MIMI

Witam, mam prośbę o poradę

chciałabym zakupić poniższą Omegę

www .jomashop.com/omcolawa12.html

Czy ktoś miał styczność z tym sklepem, cena szokująco niska w porównaniu z innymi sklepami. Może to podróbka?

Które sklepy w USA są godne zaufania i mają dobre ceny ?

Dziękuję i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno ten sklep jest nie wiarygodny !!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czy ktoś miał styczność z tym sklepem, cena szokująco niska w porównaniu z innymi sklepami.

Sklep jest legalny, ale..ostatnio dochodziły głosy ,ze z niektórymi mod.jest problem(mimo ,iz sa w ofercie..).

W konsekwencji po zamowieniu i wpłacie otrzymujesz info.że zegarka nie ma(warto zatem zapytać przed zapłatą czy aby napewno mają na stanie)...

Za nastepne 2-3 tyg.otrzymasz zwrot kasy.Druga sprawa b.ważna to fakt ,ze amerykańska gwarancja omegi w polsce nie obowiazuje :wink: .

IMO-wolałbym dopłacić i kupić omegę on-line w europie.

Może to podróbka?

podrobka za $2,5 tys. :shock: ? zegarki w tym sklepie to napewno oryginały... :lol: .

Na koniec do autora wątku ważne:przy imporcie z US nie zapomnij doliczyć do ceny(zegarek+koszt przesyłki)22% vatu. :mrgreen:

pzdr.

rossi77

"...moja rada jest taka- łagodna droga,to łagodny sposób..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz pisalem o tym sklepie (chyba w tym tygodniu) :lol: i napewno nie tylko ja, uzywac wyszukiwarki, nie sa wiarygodni - oferta nie odpowiada rzeczywistoci, zaplacisz i poczekasz na zwrot pieniazkow a na otarcie lez dostaniesz kupon na 5 dolcow znizki przy nastepnym zakupie, jest to tez trik ktory stosuje wiele inny sklepow w us - mialem to z lustrzanka - ekstra cena zamowienie przeszlo tylko po tygodiu ciagle bylo procesowane a po 2 dostalem maila ze tego nie ma ale jak chce to maja super oferte ... to samo ale drozej + troszke szrotu... ocvzywiscie podziekowalem, coz z tanimi zegarkami sadze ze nie ma stresu ale inne moze byc nieciekawie, ja przejechalem sie na Longinnesie.

z dobrych sklepow ze sprawdzona gwarancja (koelga rozwalil Dubis Depraz o podloge) i zrobili bez skargi:),z uczciwymi cenami i jasnymi zasadami to moge polecic osobiscie 2: bernard watches i watchsellers.

Pamietaj ze zaden szanujacy sie sklep w usa nie wysle ci zegarka jako gift lub z zanizona wartoscia - przesylka zwykle fedex lub usps - minimum 70-100 usd oraz clo i podatek - polska to karj EU i zegarki i bizuterie z US mozna wysylac jedynie w przesylkach komercyjnych - dlatego wielu sprzedawcow na e-bay odmawia wysylki pocztowej.

Ceny wydaja sie niskie ale wcale takie nie sa, taniej niz tam gdzie podales znajdziesz na overstock - sa tez kupony w necie pozwalajace na zbicie zamowienia nawet o 30% - kupowale tez jakis tanszy wloski badziew na prezent i nie bylo problemu.

z platnoscia jezeli rozmawiamy o drogich zegarkach - do 1000 usd amerykanska nie europejska karta kredytowa + fax us id+ fax karty

powyzej 1000 - tylko wire transfer - koszt okolo nawet 20 usd od 1000

paypal tylko niskie kwoty i e-bay ewentualnie +4% na strate sprzedajacego przy tej formie platnosci

Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
z platnoscia jezeli rozmawiamy o drogich zegarkach - do 1000 usd amerykanska nie europejska karta kredytowa + fax us id+ fax karty

czemu ?

powyzej 1000 - tylko wire transfer

????

paypal tylko niskie kwoty

to znaczy jakie?

i e-bay ewentualnie +4% na strate sprzedajacego przy tej formie platnosci

Stratę ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na pytanie czemu ci nieodpowiem ale sadze zasadniczo wszystko zalezy od umowy z firma odpowiedzialna za karty kredytowe i rodzajem ubezpieczenia - takie polisy ma na 100% bernard i watch sellers.

wire transfer - zajmuje okolo 2min - cos jak szybki przelew - znowu prawo federalne - nie mozna go zrobic on-line - nalezy isc do banku pokazac swoje dokumenty, w tym ss number etc. podpisujemy formularz federalny - robilem 2 dni temu wiec wiem i strasznie mnie zdraznil bo papieru tona, musi to zrobic urzednik a nie kasjer,

za odebranie przelewu typu paypal koszty ponosi odbirajacy - jest to okolo 4% - od 1000 usd 40 - nikt nie chce doplacac, pozatym paypal pozwala w us na zablokowanie platnosci na 27 dni, czesto robi to sam gdy uzytkownik ma niski status konta -np. nie zweryfikowane - nikt nie chce doplacac lub czekac.

Z PAYPAL I KWOTAMI ROZNIE ZALEZY OD SPRZEDAWCY - NIEKTORZY JUZ OD 1K INNI OD 3 -4K - ZALEZY TO OD RODZAJU KONTAPAYPAL KTORE ZALOZYL SPRZEDAWCA

informacje przetestowane ostatnio osobiscie:)

Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
na pytanie czemu ci nieodpowiem ale sadze zasadniczo wszystko zalezy od umowy z firma odpowiedzialna za karty kredytowe i rodzajem ubezpieczenia - takie polisy ma na 100% bernard i watch sellers.

wire transfer - zajmuje okolo 2min - cos jak szybki przelew - znowu prawo federalne - nie mozna go zrobic on-line - nalezy isc do banku pokazac swoje dokumenty, w tym ss number etc. podpisujemy formularz federalny - robilem 2 dni temu wiec wiem i strasznie mnie zdraznil bo papieru tona, musi to zrobic urzednik a nie kasjer,

za odebranie przelewu typu paypal koszty ponosi odbirajacy - jest to okolo 4% - od 1000 usd 40 - nikt nie chce doplacac, pozatym paypal pozwala w us na zablokowanie platnosci na 27 dni, czesto robi to sam gdy uzytkownik ma niski status konta -np. nie zweryfikowane - nikt nie chce doplacac lub czekac.

Z PAYPAL I KWOTAMI ROZNIE ZALEZY OD SPRZEDAWCY - NIEKTORZY JUZ OD 1K INNI OD 3 -4K - ZALEZY TO OD RODZAJU KONTAPAYPAL KTORE ZALOZYL SPRZEDAWCA

informacje przetestowane ostatnio osobiscie:)

Pytam, bo płaciłem PayPalem ponad 1000$ i miałem Polska kartę i nie było problemów....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pytam, bo płaciłem PayPalem ponad 1000$ i miałem Polska kartę i nie było problemów....

Placiles w tym momencie paypal nie karta:), coz sa jak pisalem rozne limity i konta paypal w us - twoj sprzedawca mial zweryfikowane konto co pozwala na przyjecie paltnosci chyba teraz do 2.5k usd - slabsze niz premier konta nizej nie wiem ile ale jezeli to wazne znajde,

powyzej tych kwot tylko konta biznes, czesto sprzedaje zegarki na e-bay.com :lol: wiec przerobilem to osobiscie. Ebay com ostatnio sie zmienil - sprzedajacy nie moze wystawic negatywa - moze zglosic sprawe do grupy reagujacej i oni zdecyduja - w innym razie tylko pozytyw - ma to zapobiec tzw. odwetom:)

pozatym w regulaminie paypal jest wyraznie iz przy tranzakcjach powyzej pewnych kwot jesli sprzedajacy ma niski dorobek, lub negatywy lub inne a kwota jest powyzej 200 lub 2000 usd moze byc zablokowana na koncie sprzedajacego do czasu pozytwa od kupujacego lub do uplywu 27 dni gdy odpowiedzialnosc paypal wygasa, z tad oznaczenia ze na tej aukcji paypal chroni nas do 200 usd a na tej do 2000.

Przewosnika pisac nie bede ale jak cos pytajcie bo akurat funkcjonuje w tym systemie.

do moda - ta czesc dyskusji prosze przeniesc do tematu zakupy e-bay lub cos w tym stylu,

pozdr

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cerberus

Ja korzystalem z watchmaxx. W przyszlym tygodniu powiem Ci czy Omega, ktora mi przysla bedzie zgodna z zamowieniem. Tylko ja nie zamawialem bezposrednio w tym sklepie, tylko przez Amazon (ktory wystawial zegarki tej firmy) liczac, ze szansa wpadki w przypadku tak duzej firmy jest znikoma.

W sieci da sie odszukac opinie o danym sklepie. Oczywiscie zdarzaja sie takie sytuacje jak ktos juz napisal, ze produkt otrzymany rozni sie od zamowionego, wiec trzeba uwazac.

Ja napisalem maile do dwoch sklepow w USA z pytaniem o dostepnosc modeli, bo w ofercie jednego z nich znalazlem model Omegi, ktorego juz nie powinno byc na rynku. Jedynie watchmaxx odpowiedzieli mi po paru dniach. Drugi sklep, to byl watchclick.

Jezeli zamawiasz zegarek do Polski z usa to musisz sie liczyc z dodatkowymi oplatami (clo+VAT). W konsekwencji bardziej sie oplaca kupic zegarek z pomoca kogos z forum. Wystarczy troche poszukac w starych postach:)

Pozdrawiam

Filip

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cerberus

Zgodnie z obietnica mialem napisac, czy wszystko bylo ok z ta firma z USA (watchmax). Dzisiaj dopiero dostalem swoja nowa zabawke i musze przyznac, ze cale szczescie, ze wszystko gra - Omega Railmaster calkowicie zgodna z tym co zamawialem :lol:

Jednak kupowanie zegarkow przez internet w USA to zabawa, ktora kosztowala mnie sporo nerwow i szczerze mowiac nie wiem, czy innym razem bede ryzykowal w ten sposob. Niby zamawialem przez Amazon, ale gdyby sie okazalo, ze otrzymalem nie ten model lub cos z nim jest nie tak, to mialbym spory problem, miedzy innymi z uwagi na amerykanska gwaranecje.

Cenowo wyszlo mi to dosc korzystnie, ale w sumie chyba wolalbym zaplacic wiecej i skorzystac z pomocy kogos z forum i miec o polowe stresu mniej.

Fotki zalacze pewnie w przyszlym tygodniu:)

Pozdrawiam

Filip

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tych sklepach bernard watches i watchsellers nie sprzedaja Certin w ogole :/ jakim sklepie w usa moge kupic certine ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.