Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

guerero

Casio Pathfinder

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

zwracam się z do użytkowników lub/i ludzi, którzy zasłyszeli informacji dotyczących tych zegarków.

konkretnie interesuje mnie ich wytrzymałość?

mają w sobie tyle zaawansowanej elektroniki... ciekawy jestem jak przedkłada się to na konieczność otoczenia ich "specjalną troską" :lol:

rozważam zakup jednego z dwóch kandydatów:

G-Shock GW-9200 Riseman lub PAW1500-1V

e6c1e5b7cdb64893.jpg9b8a6bd19cc9619c.jpg

na chwilę obecną zastanawiam się na ile potrzebuję kompasu oraz jak bardzo uciążliwy będzie mały wyświetlacz G-Shock'a...

pozdrawiam!

pozdrawiam!

guerero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć.

Ja mam PRW 1300 w kolorze zielonym. Uważam że to nie jest seria G i do ekstermalnych wstrząsów proponuję prawdziwego G. Ja w swoim PRW 1300 wykonuję maxymalnie prace przy domu max. wbijanie gwoździ (młotkiem!) czy jazda na rowerze ale bez ekstermum (asfalt, drogi polne), zegarek żyje. Jednak gdyby się uszkodził w wyniku moich "działań" z pewnoscią bym płakał.

Zwróciłem tez uwagę iż Pathfinder to jeden z ulubionych zegarków żołnierzy (również i Polaków) na obecnie trwajacych wojnach, widziałem też zdjęcia Specnazu, kilku żołnierzy miało również takie sprzety i to w tytanowych kopertach.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziękuję Rafrom za odp!

przeczytałem na watchreport, że PAW1500 ma mieć jakieś wzmocnienia przy przyciskach i bardziej karbowana powierzchnię...

ale czy to coś daje... :lol:

pzdr!

pozdrawiam!

guerero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Nautica

Może zacznę od kolekcji Sea-Pathfinder: Do tej kolekcji nie zalicza się prw 1500 :) ani nowy g-shock :)

Kolekcja ta jest przeznaczona przede wszystkim dla ludzi którzy uprawiają sporty wodne. Rozpoznawalną funkcją w tych zegarkach jest głebokościomierz.

Jednak osobiście nie polecam SPF-60, maja słabe koperty które po jakimś czasie pęka... natomiast SPW-1000 to olbrzymi sportowy zegarek :)

Jeżeli chodzi o prw 1500 to na pewno nie g-shock, ale dla mnie stylistycznie najciekawszy Protrek i na pewno niestety nie aż taki wytrzymały.

Riseman jest świetny, zarówno pod względem wizualnym jak również wytrzymałym.

Jeżeli nie przydadzą ci się funkcje kóe posiada prw 1500 to poc co przepłacać, lepiej kupić tańszego bardziej wytrzymałego Risemana :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szczerze mówiąc to właśnie te funkcje mnie zaciekawiły...

zwykłego G-Shocka mam i jestem super zadowolony, ale to po prostu zegarek... :)

PAW1500 to już raczej urządzenie pomiarowe :)

dodając kompas do Risemana stworzyliby niemalże ideał (niemalże bo przejrzystość wyświetlacza jest średnia)

oj, mam dylemat :)

dzięki za opinię!

pozdrawiam!

pozdrawiam!

guerero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem Wam, że niezależnie od tego co dalej tu przeczytam "klamka zapadła"! :)

wybór padł na PAW1500-1V...

za jakiś czas powinien się u mnie zjawić :)

podzielę się wrażeniami po oględzinach. :)

pozdrawiam!

pozdrawiam!

guerero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.