Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość łazęga

Edox Les Vauberts 10005 3 Air

Rekomendowane odpowiedzi

Gość łazęga

Witam,

wiem, że na pierwszą rocznicę ślubu dostanę od małżonki taki oto zegarek:

img_prod90_0_o.jpg

Moje pytania:

co mierzy dolna oraz lewa górna tarcza??? oraz dlaczego sekundnik na dużej tarczy stoi w miejscu, a chodzi ten na mniejszej górnej prawej? Czy można to zmienić, albo żeby chodziło i to i to?

Z góry bardzo dziękuję za wszelką pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypuszczam tak: jak włączysz dużą wskazówke sekundnika tarcza po lewj zacznie wskazywać upływ czasu do 30 min, zrobi drugi obrót i ta na dole wskaże upływ 1 godziny itd. Wskazówka sekundnika (długa) jest w miejscu (na 12) do momentu włączenia.

To ma być niby zegarek lotniczy i ma to służyć liczeniu wałów interczasowych, czyli lecisz jakimś kursem tyle i tyle a potem zmieniasz kierunek i lecisz tyle. Zupełnie nieprzydatne w zegarku na codzień. Patrzyłem też na ceny tego zegarka bo występuje w Aparcie za tą cene to wybrałbym coś innego raz że mechanicznego dwa bardziej prestiżowego.Ale to moje zdanie.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawiłem sobie właśnie taki zegarek. Skusiła mnie spora obniżka w Aparcie.

Co do prestiżu marki EDOX to chyba nie jest najgorzej.

Duża, cienka wskazówka to sekundnik od stopera. Uruchamiasz ją górnym przyciskiem. Dolna mała tarcza to dziesiąte części sekundy, a mała po lewej - minuty.

Wskazówka na małej tarczy po prawej porusza się cały czas - odmierza sekundy do wskazówek godzinowych na dużej tarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój błąd sugerowałem się tym że mam dość podobną tarcze w Aviatorze, a co do Edoxa to nie jest źle ale zawsze może być lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Mimo z kwarc, to bardzo fajny, elegancki sikor, big data, chronograf. Bardzo dobrze leży na łapce.

Pozdrawiam

"a w zegarach płynie krew..."

waglewski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.