Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość max27

LUCIEN PICCARD(automat) 26561RO -proszę o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Gość max27

Jestem nowy na forum i niezabardzo znam się na zegarkach dlatego prosze o pomoc!! Niedawno kupiłem zegarek Lucien Piccard 26561RO (automat) . Prosze o informacje na temat tego zegarka

MOD.: NIE WKLEJAMY LINKÓW KOMERCYJNYCH

Powinno być tak....

26560SSSL.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm, widziałem tę firmę w wątku o firmach z "dorobioną" tradycją. Przedtem przymierzałem się do ich zegarka typu casual (nawet fajny design, nie powiem), zwłaszcza że stał na Amazonie za 60usd (pono przeceniony z 600, wow, 90% przeceny :smile: ), ale lektura forum wybiła mi to z głowy. Taki sam widziałem na allegro, ktoś kupił za 600 pln, nieźle dał się kiwnąć...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość max27

Nie widziałem właśnie tej firmy na czarnej liście która jest na forum!Jak juz wspomniałem nieznam się na zegarkach i nie zalezy mi az tak na firmie ,ale chcialbym zeby pochodzil mi troche.Na poczatku myslalem o Armani ale po przeczytaniu kilku postów zmienilem zdanie(nie kupilem tego zegarka na allegro)co robic?? sprzedac??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie widziałem właśnie tej firmy na czarnej liście która jest na forum!Jak juz wspomniałem nieznam się na zegarkach i nie zalezy mi az tak na firmie ,ale chcialbym zeby pochodzil mi troche.Na poczatku myslalem o Armani ale po przeczytaniu kilku postów zmienilem zdanie(nie kupilem tego zegarka na allegro)co robic?? sprzedac??

Zależy za ile kupiłeś i jak tak kwota odnośni się do Twoich budżetów na przyszłe zakupy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość max27

zastanawiam sie nad kupnem drugiego zegarka,co mozecie polecic?(cos z kwadratowa koperta i biala tarcza na pasku, do 700pln najlepiej automat)a wracajac do zegarka Lp,( ktorego jednak chyba zachowam ) to czemu opinia na jego temat jest tak niekorzystna?jest awrajny? podziala mi troche?

żałuje troche ze wczesniej nie zajrzałem na to forum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie widziałem właśnie tej firmy na czarnej liście która jest na forum!

A ja widzialem wiele innych ,ktore dzisiaj sa chwalone i cenione na tutejszym forum.

zastanawiam sie nad kupnem drugiego zegarka,co mozecie polecic?(cos z kwadratowa koperta i biala tarcza na pasku, do 700pln najlepiej automat)

Po co ? nie wiem ile zaplaciles ale do kwoty 700 pln.Vostok IMO napewno nie bedzie lepszym wyborem.Mam dwa ruskie zegarki i zapewniam Cie nie sa one lepiej wykonane niz Twoj LP.Chyba ,ze czujesz sentyment do rosyjskich zegarkow.. :???: (podejrzewam jednak ze nie :twisted: )

Twoj LP ma szafirowe szkło ,solidny skorzany pasek oraz fajnie wykonana koperte z dodatkowo przyjemnym designem.Pozatym jest marka nieznana na naszym podworku co uznaje za plus.

IMHO=>Zrob testy odchyłek dobowych i wtedy stawiaj ewewntualne zarzuty..

Moim zdaniem w tym przedziale cenowym LP jest dobrym wyborem.

Opinie swoja opieram tak jak juz wspomnialem na poczatku na ocenach kilkunastu Uzytkownikow tych czasomierzy.

pzdr.

rossi77

"...moja rada jest taka- łagodna droga,to łagodny sposób..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rzekomy argument podany przez Kyle(na niekorzysc LP) ,ze czasomierze tej mozna kupic z duzym rabatem sa nie trafione.

jako jedną z cech kwalifikujących do czarnej listy była podawana okoliczność, że dany zegarek sprzedawany jest jakoby z rabatem circa 90%, pierwotna cena jest kosmiczna, i co najlepsze - nigdzie za tę pierwotną, rzekomo prawdziwą cenę, kupić nie można. Czyli ta pierwotna cena to tylko technika marketingowa, a więc mamy do czynienia z sytuacją inną niż w przypadku sprzedawanych z dużym rabatem swiss-ów

ja widziałem kwarc LP na Amazonie za 60 usd, a rzekomo pierwotnie kosztował 600 usd. Z ciekawości (coby wyrobić sobie opinię o firmie, bo skądinąd zegareczek był urokliwy) przewertowałem amerykański I-net i stwierdziłem, że zegarki tej firmy, zwłaszcza kwarce, nie sięgają takich cen, tylko śmigają po 50-70 usd

oczywiście nie znaczy to, że zegarek szybko padnie, bo niby dlaczego...

a firma LP nie jest może wpisana na pierwotną czarną listę, ale w dłuuuugaśnym wątku listy tej dotyczącym się przewija, ktoś proponował jej dopisanie. Osobiście uważam, że jak ktoś chce po prostu zegarek, to niech będzie i LP, tylko trudno wtedy o poczucie, że ma się coś więcej niż kitajszczyznę

zresztą popatrzecie sami - firma amerykańska niby - Luccien Piccard - brzmi bardzo amerykańsko (prawie jak jakiś Hamilton) :wink: (oczywiście żart, mógł jakiś immigrant się nazywać tak przecież, zresztą może jakiś inny mógł się nazywać Maurice Lacroix :wink: )

EDIT: ten automat LP podany w pierwszym poście stoi w necie po 90 usd (pierwotnie jakoby 495). Jak dałeś te 90, to OK, przynajmniej nie przepłaciłeś, jeżeli dobrze chodzi to za taką cenę automat chyba może być. Zresztą brzydki nie jest...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jako jedną z cech kwalifikujących do czarnej listy była podawana okoliczność, że dany zegarek sprzedawany jest jakoby z rabatem circa 90%, pierwotna cena jest kosmiczna, i co najlepsze - nigdzie za tę pierwotną, rzekomo prawdziwą cenę, kupić nie można. Czyli ta pierwotna cena to tylko technika marketingowa, a więc mamy do czynienia z sytuacją inną niż w przypadku sprzedawanych z dużym rabatem swiss-ów

pleciesz niestety....Zegarki LP normalnie sprzedawane sa na polkach sklepowych(mysle o automatah jak ten z tego watku) za ok.350-500$.Kazde pudło posiada kod kreskowy pod cena.Sieci tych sklepow teraz nie pamietam(ok.rok temu przypadkowy znajomy bedacy w US widzial je w sprzedazy) byc moze ktos z bedacych czesto w Stanach potwierdzi ten fakt.Powtarzam cena sugerowana za taki zegarek w granicach $500 nie jest czyms dziwnym.Owszem on-line kupisz duzo,duzo taniej ale analogi jest mnoswo.

ja widziałem kwarc LP na Amazonie za 60 usd, a rzekomo pierwotnie kosztował 600 usd.

To zaden argument ,ze nie siegaja wyzszych cen.To samo jest np.w moim przekonaniu z bardzo dobra(IMHO) marka RT.Zegarki po 2,5 k.$ nie sięgaja wyzszych cen niz 1/4 lub 1/5.Co nie znaczy ze sa złe.To samo tyczy sie Invicty i wielu wielu innych..Osobiscie widzałem modele LP z linii Italy wkonane w 100% w Szwajcarii ,ktore sprzedawały sie po 1,5 k.$-2 k$.

oczywiście nie znaczy to, że zegarek szybko padnie, bo niby dlaczego...

oczywiscie ,ze nie padnie chociaz i klasowym wpadki sie zdarzaja.Np.w nowiutenikim Fortis-sie Pawła Opiała odkleił się indeks( :shock: )i mechanizm szwankował przez pewien czas... :mrgreen:

a firma LP nie jest może wpisana na pierwotną czarną listę,

Czarna lista i piramida prestizu to bardzo subiektywne kwestie o czym bylo walkowane.Ze ktos sobie cos wpisal nie musi oznaczac,ze LP to "krzak".Byly tez takie przypadki ,ze ktos wpisal kiedys marke(wprawdzie w 100% swiss made) ,ktora jak sie chwile pozniej okazalo robi swietne jakosciowo zegarki do dzisiaj...I mimo wielu kontowersji nidy nie uslyszalem ,ze ta marka ma problemy z jakoscia.A przeciez jest to bardzo wazne.

Osobiście uważam, że jak ktoś chce po prostu zegarek, to niech będzie i LP, tylko trudno wtedy o poczucie, że ma się coś więcej niż kitajszczyznę

A ogladales ten LP w realu czy tylko na podstawie wirtualnych ocen "prawisz"?

EDIT: ten automat LP podany w pierwszym poście stoi w necie po 90 usd (pierwotnie jakoby 495). Jak dałeś te 90, to OK, przynajmniej nie przepłaciłeś, jeżeli dobrze chodzi to za taką cenę automat chyba może być. Zresztą brzydki nie jest...

No jak mogl dac $90 skoro po tyle stoi w US? :D:):) (90+koszt przesylki+22% vat.)

pzdr.

rossi77

"...moja rada jest taka- łagodna droga,to łagodny sposób..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coby zakończyć - nie przekreślam LP definitywnie, acz nie wzbudza mego zaufania, i większych pieniędzy bym na takiego nie przeznaczył, acz jak ktoś po prostu szuka zegarka za ceny nisko-umiarkowane i mu się podoba, to niechże ma

i być może LP sprzedaje też w sklepach, ale jednak kwarce to chyba nie za deklarowane 600 usd, taniej to można mieć Hamiltona, Longinesa, a za tyleż Orisa, Eposa... te 60 usd to odzwierciedla realną wartość takiego kwarca, i jak ktoś dla zwiększenia sprzedaży mataczy, że pierwotna cena była 600 usd, to już poprzez to zaufanie może być zachwiane

a że czarna lista jest subiektywna to fakt, jako też że ktoś tam LP proponował, i dla jednego to ma znaczenie, dla drugiego nie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.