Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość PROTECTION

Jaki jest twój najlepszy, stary model Casio G-Shock?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość PROTECTION

Jaki jest wasz ulubiony, stary model Casio G-Shock? Dla mnie zdecydowanie dwa modele: Casio DW-6900-1V i Casio DW-6600C-1. Stosunkowo łatwo do nich dostać części zamienne, np: na eBay i allegro.pl ( nawet całe zegarki ). Oba są prawdziwą kwintesencją G-shocka. Są b. duże, grube i nie do zdarcia! Pierwszy z nich - model DW-6900-1V jest moim ulubionym. To świetny, kultowy już zegarek. Zagrał w wielu filmach, m.in. na ręku Toma Cruise'a w " Mission Impossible II ", oraz w filmie " Training Day '' na ręku aktora Ethana Hawke. Jest bardzo popularny w USA, wśród żołnierzy, strażaków i policjantów, oraz innych służb. Zegarek ten jest ponadto oficjalnie zaaprobowany, przez agencję kosmiczną NASA i regularnie odbywa loty w kosmos na rękach astronautów, na pokładzie statków. Zegarek ten ma duży, b. czytelny wyświetlacz, z dużymi cyframi, które są b. dobrze widoczne, nawet, gdy jest niewiele światła. Ma bardzo ładne, mocne i niebiesko-zielone podświetlenie, typu ILLUMINATOR, które nadaje mu szczególny i niepowtarzalny wygląd. Słusznie nazywany jest three eyed devils, ze względu na troje oczu ( tri graph ) i rogi ( zęby ) przy przycisku podświetlenia. Jest on bratem niegdyś popularnego ( również zaaprobowanego, przez NASA ), pierwszego modelu z serii tri graph - Casio DW-5900, ale moim zdaniem bije brata na głowę ( w tamtym brak podświetlenia, nie ma nawet funkcji LED, jest mniejszy od DW-6900, ma mniej czytelny wyświetlacz - małe cyferki, malutki zegar analogowy, po lewej stronie jest praktycznie nieczytelny, to tylko taki bajer ). Model DW-6900-1V ma wszystkie niezbędne, podstawowe funkcje i klasyczny wygląd. Jeśli ktoś potrzebuje solidnego, dużego i grubego sprzętu na niewielkie pieniądze, to ten model i DW-6600 jest właśnie dla niego! Teraz kilka słów o DW-6600. Są dwie opcje tego modelu: DW-6600 i DW-6600C. Osobiście preferuję ten drugi model, czyli DW-6600C. Różnica między nimi polega na tym, że DW-6600C ma na wyświetlaczu dużą, czerwoną literę G, która jest dobrze widoczna, podczas podświetlenia ( ILLUMINATOR ). Litera ta normalnie jest praktycznie niewidoczna. Można również spotkać ( choć jest to dosyć trudne ) model DW-6600 z napisem na dole ELECTRO LUMINESCENCE, zamiast ILLUMINATOR. Ten model uważam również za kwintesencję G-Shock. Ma duży, b. czytelny wyświetlacz i bardzo śmiałe i mocne niebiesko-zielone podświetlenie, typu ILLUMINATOR. Zegarek ten jest również bardzo popularny w USA i na świecie. Używany w USA głównie przez żołnierzy ( Navy Seals ), policjantów, strażaków i inne służby specjalne. Zagrał w wielu filmach, m.in. w '' Italian Job '' na ręku nurka. Od DW-6900 różni się tylko modułem, paskiem i napisem na deklu. Obudowa i kształt ten sam. Opisałem tu tylko podstawowe wersje tych dwóch modeli Casio G-Shock. Obecnie jest wiele odmian tych modeli do wyboru, do koloru. Jednakże i tak punktem wyjścia będą te przeze mnie wspomniane dwa modele, tzw. basic. Mam nadzieję, że pomogę tym opisem wybrać ( ludziom, którzy nie siedzą mocno w temacie porządny zegarek z serii Casio G-Shock. Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji. Proszę, wypowiadajcie się!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przeciez tego posta napisal kilka tygodni temu inny user forum w nicku mial jakis model casio

MUZZY IN GONDOLAND

...Sylvia tells them to wait in the tool shed for her to come to them with food and clocks for Muzzy (who eats them)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość PROTECTION

Tak. A ja go tylko przepisałem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość olek

to ta sama osoba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość PROTECTION

olek badz soba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość PROTECTION

Uwaga! PROTECTION to oszust i plagiator! Wykorzystał post z opisem od niejakiego użytkownika Casio DW-6900.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwaga! PROTECTION to oszust i plagiator! wykorzystał już istniejący wątek.

Kobiety! Zwłaszcza te z Electra Luminescent Backlight...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.