Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość kiler530

Funkcje Timex T45581

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kiler530

post-0-0-66474300-1330873810.jpg

tak to wygląda

zadziwił mnie pewny opis tego zegarka

Zegarek TIMEX T45581 to model, który w sposób zdecydowany zwraca na siebie uwagę. Niecodzienny wygląd tarczy i jakość zastosowanych do jego produkcji materiałów, czynią z tego zegarka nie tylko urządzenie odmierzające czas, ale również wspaniały, cenny dodatek stroju. Na uwagę zasługują również SUPER funkcje zegarka. Oto one:

TERMOMETR - wskazujący pomiar w zakresie od -20°C do +50°C. Dane widoczne są zarówno w stopniachFahrenheita (F) jak też Celsjusza ©.

DATOWNIK - wskazujący aktulany dzień tygodnia

KOMPAS - wskazujący kierunki świata

PODŚWIETLENIE - system INDIGLO podświetlający równomiernie tarczę zegarka

PŁYWY MORSKIE- określa aktualny stan pływów morskich

Wymiary:

Średnica koperty: 45mm

Grubość koperty: 13mm

Miał go ktos z was w ręku lub uzytkuje?

Datownik czy podświetlenie rozumiem kompas też ale te pływy morskie i temperature co tam pokazuje to nie moge sie doszukac

I ogólnie co o nim myslicie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość kiler530

jesli dobrze rozumiem to on raczej pokazuje temperature ciałą ludzkiego a żeby pokazywał powietrza to trzeba go zdjąc i w cieniu trzymac?

jesli tak to lipka troszke i to ustawienie tego kompasu jak sie źle to zrobi to cienko widze dobry odczyt temperatury

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
on raczej pokazuje temperature ciałą ludzkiego

każdy zegarek (również np. T Touch) z funkcją termometru pokazuje temperature otoczenia... a że nosimy zegarki na nadgarstku, to... najbliższe "otoczenie" to Twoje ciało.. Dla prawidłowego pomiaru temperatury (powietrza) musisz go nie tylko zdjąć z ręki ale i chwilkę poczekać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość yarx
jesli dobrze rozumiem to on raczej pokazuje temperature ciałą ludzkiego a żeby pokazywał powietrza to trzeba go zdjąc i w cieniu trzymac?

jesli tak to lipka troszke i to ustawienie tego kompasu jak sie źle to zrobi to cienko widze dobry odczyt temperatury

Zależy czego temperaturę chcesz mierzyć. Temperaturę powietrza powinieneś zmierzyć ją na wysokości 2 metrów od ziemi, w zacienionym i przewiewnym otoczeniu [klatka meteorologiczna jest tu ideałem, zainteresowanych pomiarem temperatury odsyłam do tego zagadnienia], dbając o to by czujnik temperatury z niczym się nie stykał. W innych warunkach wszystkie twoje pomiary będą obarczone mniejszym lub większym błędem. I wspomniane przez ciebie zdjęcie zegarka i położenie go w cieniu to absolutne minimum by pomiar był miarodajny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość kiler530

czyli wychodzi na to ze to tylko zbędne bajery przy nim

a ma ktoś z was go ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wychodzi na to ze to tylko zbędne bajery przy nim

ktoś mógłby powiedzieć, że wszystko co w zegarku poza godziną i ew. datą to zbędny bajer.....

ile osób np. regularnie korzysta z chronografu w swoim zegarku? :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wychodzi na to ze to tylko zbędne bajery przy nim

ktoś mógłby powiedzieć, że wszystko co w zegarku poza godziną i ew. datą to zbędny bajer.....

ile osób np. regularnie korzysta z chronografu w swoim zegarku? :mrgreen:

Ja Speedmasterem mierzyłem ile jajka gotuję :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lawnowerman.... Ty mi przywracasz wiarę w ludzkość :mrgreen:

a tak przy okazji.... udały się?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Lawnowerman.... Ty mi przywracasz wiarę w ludzkość :mrgreen:

a tak przy okazji.... udały się?

Pewnie. Zawsze na twardo :lol::)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość kiler530

czytałęm sobie jeszcze opinie o nim na timexie24. I wychodzi na to że lipka ten zegarek. Działa tylko dobrze kompas ale nie wiem po co mi to jest potrzebne z tych bajerów. Data godzina dobrze działają. Podświetlenie nie ciekawe komus po 3 tyg sie zepsuło:P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.