Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

red99

Zegarek na prezent dla dziecka (chłopiec)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

potrzebuję porady. Pod koniec miesiąca mam zostać chrzestnym ojcem :rolleyes: .

Dyskutując z żoną na temat prezentu odrzuciliśmy na wstępie prezent w gotówce,

jakiś złoty łańcuszek to chyba bardziej dla dziewczynki... Czy myślicie, że kupno zegarka jakiegoś klasycznego modelu z którego nawet za 20 lat

chrześniak będzie miał pożytek ma sens? Czy w cenie do 800zł uda się kupić coś takiego? Zaznaczam, że zegarek MUSI być nowy. Wstępnie myślałem o jakimś Atlanticu... Z góry dziękuję za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jako chrzestny to zegarek porządny spraw chłopcu z okazji 18 czy jeszcze lepiej ślubu. Jakoś tak dziwne wydaje mi się dawać prezent, którego dziecko tknie się najlepiej za naście, jak nie dziesiąt lat (nastolatek raczej w klasycznym Atlanticu chodzić nie będzie chciał, chyba że będzie jakaś moda na retro wówczas). A pomyśl co będzie jak przypadkiem dorwie wcześniej - rzuci, zdepcze itd.

na chrzest to ja zwykle widziałem prezenty bardziej symboliczne (nie w sensie wartości materialnej, tylko w kontekście ich użyteczności), ale to tylko moje zdanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przychylam sie do opinii Kely. Ja na komunie dostałem Vostoka i zostawiłem w szatni na wf, a mama stała za nim w kolejce całą noc :rolleyes:. Tym bardziej na chrzest nie wydaje mi sie to dobrym pomysłem.

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za rady...

Co do prezentów "praktycznych" lub symbolicznych to raczej odpada, w rodzinie panują pewne standardy i muszę się ich trzymać :rolleyes:

Jak nie zegarek to łańcuszek a taka opcja wydaję mi się mniej sensowna...

Co do chodzenia z Atlanticem - mój syn dostał Wordmastera od ŚP pradziadka w tej chwili mały ma 10 lat a zegarek traktuje bardzo sentymentalnie, nie nosi go - nawet nie chce, wie że mógłby go zniszczyć a z drugiej strony często wyciąga go tylko po to żeby popatrzeć, ostatnio kupiliśmy nowy pasek, który sam wybrał....

Ponawiam więc pytanie, jaki klasyczny zegareczek na prezent dla 3 miesięcznego chłopaka :P byście doradzili?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6769_max.jpg

6332_max.jpg

6331_max.jpg

4000_max.jpg

707_max.jpg

Jeżeli budżet nie jest sztywny

to ja bym chciał dostać.:

7919-a16-15.jpg

tylko z normalną koronką (jest dostępna jako bezpłatna opcja)

ale całość to jakieś 1200 zł

albo

A684goldpocket.jpg

lub

8102UNITASpolish.jpg

albo

del467white.jpg

lub

1095autogrey.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lepiej zorientuj się czego potrzeba. Jak chrzestny to zakładam że maluch ma <rok.

Lepiej wózek/rowerek plus spory zapas pieluch.

Na zegarek jeszcze przyjdzie czas przy np komunii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
lepiej zorientuj się czego potrzeba. Jak chrzestny to zakładam że maluch ma <rok.

Lepiej wózek/rowerek plus spory zapas pieluch.

Na zegarek jeszcze przyjdzie czas przy np komunii.

Ponawiam więc pytanie, jaki klasyczny zegareczek na prezent dla 3 miesięcznego chłopaka wink.gif byście doradzili?

Czas jest po to żeby nie robić wszystkiego naraz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Co do chodzenia z Atlanticem - mój syn dostał Wordmastera od ŚP pradziadka w tej chwili mały ma 10 lat a zegarek traktuje bardzo sentymentalnie, nie nosi go - nawet nie chce, wie że mógłby go zniszczyć a z drugiej strony często wyciąga go tylko po to żeby popatrzeć, ostatnio kupiliśmy nowy pasek, który sam wybrał....

to trochę co innego - zegarek z rodzinną tradycją przekazany prawnukowi, a kupno nowego dziecku koło roku. Też chciałbym mieć coś po dziadku, ale niestety... Choć lepiej nic nie mieć, niż od wujka z USA np. Breitlinga :rolleyes:

jak się upierasz - moim zdaniem weź Atlantica WM, ale nakręcanego. Automat będzie leżał i nie chodził (no chyba że rodziciel chrześniaka będzie w nim paradował), a manuala można nakręcać, a nie podniszczy się od używania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lawnowerman - dzięki za propozycje, dokładnie o takie zegarki mi chodzi, b.ładna Delbana, niestety sporo powyżej 800 :rolleyes:

Kyle - niestety WM również przekracza budżet - gdyby nie to, nie szukał bym nic innego...

A co sądzicie o Atlanticu Seacrest Big Size z czarną tarczą? Kosztuje 579pln, więc cenowo ok....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Lawnowerman - dzięki za propozycje, dokładnie o takie zegarki mi chodzi, b.ładna Delbana, niestety sporo powyżej 800 :D

Raczej poniżej.... :rolleyes::P

poszedł PM :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kyle - niestety WM również przekracza budżet - gdyby nie to, nie szukał bym nic innego...

mawiają, że to domena tego forum, żeby namawiać do przekraczania

A co sądzicie o Atlanticu Seacrest Big Size z czarną tarczą? Kosztuje 579pln, więc cenowo ok....

to kwarc jest. To ja już bym wolał automatyczną Adriaticę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.