Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Punisher

Czy da sie przerobic zegarek automatyczny na machaniczny, albo elektroniczny??

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Punisher

Witajcie, nareszcie trafiłem na jakieś porządne forum o tej tematyce :blink: No więc tak. Byłem w tym roku w Tunezji i znalazłem podróbke mojego wymarzonego zegarka. Jest to automat ale nie wiem czy też przypadkiem nie nakrecany, jednak nie znam sie na tym. Chodzi o to że zegarek co chwile sie zatrzymuje i nieopłaca mi sie nosic ciagle nienastawionego zegarka, a bardzo bym chcial go miec na reku. Naprawa raczej pewnie nieopłacalna. Ostatnio przeglądałem sobie aukcje internetowe z zegarkami i na jednej z nich sprzedający napisal ze sprzedaje uszkodzony automat, ale mozna go za niewielka opłatą przerobic na mechaniczny. Nie wiecie przypadkiem czy to jest możliwe?? i jeśli tak to w jakich mniej-więcej cenach taka przeróbka oscyluje?? Dzieki wszystkim za info. Pozdro

PS. Nie zna ktoś w Łodzi jakiegoś dobrego zegarmistrza??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witajcie, nareszcie trafiłem na jakieś porządne forum o tej tematyce ;) No więc tak. Byłem w tym roku w Tunezji i znalazłem podróbke mojego wymarzonego zegarka. Jest to automat ale nie wiem czy też przypadkiem nie nakrecany, jednak nie znam sie na tym. Chodzi o to że zegarek co chwile sie zatrzymuje i nieopłaca mi sie nosic ciagle nienastawionego zegarka, a bardzo bym chcial go miec na reku. Naprawa raczej pewnie nieopłacalna. Ostatnio przeglądałem sobie aukcje internetowe z zegarkami i na jednej z nich sprzedający napisal ze sprzedaje uszkodzony automat, ale mozna go za niewielka opłatą przerobic na mechaniczny. Nie wiecie przypadkiem czy to jest możliwe?? i jeśli tak to w jakich mniej-więcej cenach taka przeróbka oscyluje?? Dzieki wszystkim za info. Pozdro

PS. Nie zna ktoś w Łodzi jakiegoś dobrego zegarmistrza??

Automat jest nakręcany (tylko automatycznie a nie ręcznie).

Automatu nie można przerobic na mechaniczny-bo z natury jest mechaniczny.

Powiedz nam jeszcze jaki to zegarek i koniecznie wklej jego zdjęcie.

Wtedy Ci napewno pomożemy.... :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale z drugiej strony to jest forum miłośników zegarków a nie podróbek zegarków. :blink:

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Punisher
Automat jest nakręcany (tylko automatycznie a nie ręcznie).

to wiem :blink:

Automatu nie można przerobic na mechaniczny-bo z natury jest mechaniczny.

no ale właśnie mi chodziło o to żebym nie musiał cały czas ręką machac tylko żeby był nakręcany albo najlepiej na bateryjke.

Powiedz nam jeszcze jaki to zegarek i koniecznie wklej jego zdjęcie.

Jest to replika okazjonalnego zegarka wydawanego przez Viper Club of America. Oryginalny kosztuje ponad 500 $ i w rzeczywistości wykonuje go marka Rodolphe a nie Breitling. Słabo widac koperte ale próbowałem z różnych kątów i zawsze tak sie świtło odbija. W realu jest przepiękny ;)

MOD: POPRAWIŁEM

viper.JPG

MOD: TO JEST FORUM O ZEGARKACH A NIE ZŁODZIEJSTWIE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Walnij go młotkiem i zrób z tego film na youtube.

I kup sobie jakieś zegarek.

A nie to.... :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.