Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość jowiszanka

marka Cornavin

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jowiszanka

Witam! Mam pytanie dotyczące marki Cornavin z delfinkiem, dokładnie chodzi mi o model cal.2214, ale interesuje mnie wszystko na temat tej marki. Najchętniej jakaś stronka z reklamą albo jakiś artykulik. Posiadam jeden z pozłacaną kopertą i mam też pytanie czy do takich nosi się pasek czy bransoletę, czy to po prostu rzecz gustu? Z góry bardzo dziękuję za jakąkolwiek odpowiedź i pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak mi się wydaje, że na tych zegarkach to jest marlin, a nie delfin

pumpernikiel & zorkij 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość jowiszanka

Być może ma Pan racje, faktycznie jest taki drapieżny :D Właśnie poszukuję jakiś info o tej marce!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ati

Co do paska i bransolety, rzecz gustu. Co do samej marki, zacytuję siebie, z porównania zegarkowego które pisałem. O Cornavinie jest bardzo mało informacji ale to jest to co udało mi się wyszukać na forach.

Testowany przeze mnie egzemplarz powstał w latach 70?tych i wnosząc z sygnatury na mechanizmie wyprodukowany został w Fabryce Zegarków Maslennikova. W tym miejscu na tych samych mechanizmach produkowano także Pobiedy i Zimy. Odnośnie Cornavina krąży wiele historii. Jedna z nich mówi, że był on tylko radziecką marką eksportową. Inne osoby natomiast, twierdzą, że Cornavin był marką szwajcarską, która zlecała sowieckim fabrykom produkcję takich zegarków pod tą nazwą. Z informacji, które udało mi się znaleźć jest to chyba najbardziej poprawna teoria. Cornavin nie był jedyną tego typu marką. Na zaprzyjaźnionym forum wyczytałem także, że podobno marka ta splajtowała w latach 70?tych i została wykupiona przez rząd ZSRR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość jowiszanka

Dziękuję, chyba czytałam ten artykuł :D To jest chyba największa kopalnia wiedzy na dzień dzisiejszy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Co do paska i bransolety, rzecz gustu.

ja sobie nie wyobrażam inaczej niż na brązowym pasku....

Cornavin to dla mnie exportowy rusek :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.