Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość donegal

Trójmiasto-gdzie jest dobry zegarmistrz? Tissot

Rekomendowane odpowiedzi

Gość donegal

Chciałbym reanimować mojego Tissota Seastar automat '70. Prawdopodobnie łożysko wahnika wymaga wymiany. Było już kiedyś "spęczniane", ale na krótką metę. Wahnik ocierał trochę o dekiel. Niedawno zegarek zatrzymał się na amen, nikt nie chce podjąć się naprawy. Kiedyś chodził z niebywałą dokładnością 3 sek/miesiąc!

Czy ktoś mógłby mi pomóc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość donegal

Znikąd ratunku, znikąd pomocy... Naprawdę nie ma w 3-city godnego polecenia fachowca???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pan Baum mały warsztat w Gdańsku na Waryńskiego 40 tel. 3419882 może pomoże. Na Wójta Radkego w Gdyni tego Tissota nie pokonają

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość donegal

Dziękuję! Jutro zadzwonię! Kolega mi podał namiar na zegarmistrza koło ETC, słyszałeś coś o nim? A na Wójta powiedziano mi właśnie, że powinienem się cieszyć z tak długiego żywota zegarka i że wszystko ma swój koniec :cry:

Oni są serwisem m.inn. Certiny, chcę im zanieść moją do regulacji, ale chyba się zastanowię...Pozostanie wysyłka do W-wy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ło Matko co się z tym zawodem szlachetnym dzieje :cry: :cry: :cry: :oops: :cry: :oops: :cry:

AM
Tak wiele zegarów, a tak mało czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość donegal

Ludzie mają chore dusze to i zegarkowych ratować nikomu się nie chce..

To naprawdę taka poważna awaria - łożyska wahnika?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli jest to łożysko kulkowe to może być problem z kupieniem nowego w hurtowni lub zagranicą.

Jeżeli to łożysko ślizgowe (panewka) to wystarczy tokarka szczere chęci i cenny czas.

:lol:

AM
Tak wiele zegarów, a tak mało czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość donegal

No właśnie! Szczere chęci! Myślałem, że w autoryzowanym serwisie Tissot chociaż dostęp do części mają... 35 lat - w młodym wieku padł mój zegarek. :cry: Czekam zatem na cud. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość lukaszw

Miesiąc temu miałem identyczny problem, również z Tissotem Seastar :lol: Zegarek naprawiłem w zakładzie Pana Jóźwiaka na Długiej w Gdańsku. Usługa kosztowała 100 zł, a z zegarkiem póki co nie ma żadnych problemów.

A zakładu w Gdyni na Wójta Radtkego nie polecam - niby wszystko strasznie miło i sympatycznie, a zegarki po paru miesiącach od naprawy odmawiają posłuszeństwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość donegal

>>wojtek22

Zadzwonilem dzis do p.Bauma, powiedzial, ze nie powinno byc problemu, maja dostep do czesci w niemieckiej hurtowni. Zaswitalo cos w tunelu :lol:

>>lukaszw

Dziekuje za namiar, wyglada na to, ze w Gdyni posucha w zegarmistrzach.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Donegal to naprawdę mały zakład, a zawsze są klienci. Po renowacji mojego leciwego Adriatica w tym zakładzie od sylwestra spuźnił 2 sekundy, dobowo ani jednej. co prawda leży, nie jest noszony i jest regularnie nakręcany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość donegal

>> wojtek22

Zostawilem tam Tissota, wyobraz sobie, ze przyjeli do naprawy- koszt 40-45 pln! Bardzo mili faceci! A ja juz w niego ponad 250 pln wpakowalem i w zasadzie bez rezultatu na dluzsza mete! Jak odbiore po naprawie, to dam znac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość kubutekorn

widze, ze zegramistrz z ulicy Warynskiego cieszy sie uznaniem, jutro ide zaniesc do niego Atlantic'a po dziadku, trzeba zrobic mu przeglad.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość kubutekorn

dzisiaj odebralem Atlatnica, chodzi super. dostalem 6miesieczna gwarancje na zegarek. polecam jak najbardziej zegarmistrza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tim33

Spróbuj u Pana Ruckiego w Katowicach ul. Francuska. Człowiek tylko od Tissotów (autoryzowany) Wiem, że to drugi koniec Polski ale naprawiałem u niego parę zegarków - to prawdziwy fachowiec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość donegal

Odebrałem Tissota! :D Nareszcie zrobiono to, co było konieczne. Słychać tylko delikatne terkotanie zapadki, zero luzów na wahniku. Noszony spieszy 2-3 sek, zdjęty późni podobnie, więc w zasadzie w ciągu doby niewiele się zmienia. Cena uługi - 45 pln! 6 m-cy gwarancji. Mam jeszcze do odebrania kilka zegarów, ale również szczerze polecam ten zakład!

Kolejki są jak w mięsnym za komuny!

>> wojtek22 - bardzo dziękuję za ten adres!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.