Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Demid

Seiko CHRONOGRAPH- podróbka czy oryginał?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Demid

Witam,

Niedawno kupiłem na allegro od użytkownika edawo zegarek SEIKO CHRONOGRAPH SND511P1, poszedłem do zegarmistrza aby skrócić bransoletkę, a ten powiedział mi, że ten zegarek to podróbka warta 50 zł. Stwierdził, że poznał to między innymi po tym, że jest na nim napisane MOV'T JAPAN a powinno być MADE JAPAN. Czy jest jakaś możliwość sprawdzenia tego po numerze, albo w jakikolwiek inny sposób?

Proszę o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość areczek86

Pokaż zdjęcia

Edit: nie powinno być "Made in Japan" bo literka "P" znaczy że zegarek został wykonany nie w Japonii tylko w Singapurze bodajże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Demid

Oto zdjęcia tego zegarka, jest widoczny adres sklepu internetowego jaki prowadzi ten gość, może ktoś zna ten sklep i może potwierdzić oryginalność zegarków tam sprzedawanych.

post-0-0-78038900-1331126174.jpg

post-0-0-44802600-1331126176.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość areczek86

Lepiej jakbyś pokazał swoje zdjęcia, bo te co pokazałeś przedstawiają oryginalny zegarek, ale nie koniecznie ten który kupiłeś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

werk chyba powinien wygladac tak

7t92movement.jpg

By rafalbar

Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Demid

Numer 7T92A się zgadza, choć nie wiem czy to coś znaczy. dziś już nie zamieszczę zdjęć mojego (muszę cyfrówkę załatwić :D) ale jest on identyczny jak ten na zdjęciach które wrzuciłem i skoro areczek86 piszesz że jest on oryginalny to może i mój też.. Ale to jutro zobaczycie, dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość areczek86

A co jeszcze mówił ten zegarmajster?? :D Bo tym "Made in Japan" się nie przejmuj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Demid
A co jeszcze mówił ten zegarmajster?? :) Bo tym "Made in Japan" się nie przejmuj

Mówił, że jest za duża odległość między zapięciem bransoletki, a bransoletką i że ostatnie ogniwa bransoletki (te przy zapięciu) nie posiadają numeru (choć pierwsze ogniwa od koperty mają takowy - ale on stwierdził że to za mało).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mówił, że jest za duża odległość między zapięciem bransoletki, a bransoletką i że ostatnie ogniwa bransoletki (te przy zapięciu) nie posiadają numeru (choć pierwsze ogniwa od koperty mają takowy - ale on stwierdził że to za mało).

No to fachowiec jakiś, zmień zegarmistrza bo ten plecie bzdury.

A nie przyszło mu do głowy żeby mechanizm sprawdzić :)

Jedyne czego nie można zrobić, to nie można myśleć, że czegoś nie można zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Demid

Przed chwilą robione zdjęcia, oceńcie sami:

post-0-0-68186600-1331126303.jpg

post-0-0-62436900-1331126304.jpg

post-0-0-84631100-1331126305.jpg

post-0-0-27482100-1331126307.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nikt Ci tak na setke nie odpowie po zdjęciach,

ale nie widzę nic niepokojącego w tych fotkach,

Jedyne czego nie można zrobić, to nie można myśleć, że czegoś nie można zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Przed chwilą robione zdjęcia, oceńcie sami:

post-27069-0-70645000-1331126554.jpg

post-27069-0-61375000-1331126555.jpg

post-27069-0-72753700-1331126556.jpg

post-27069-0-04011800-1331126558.jpg

Też mam Seiko Chrono tylko że troszkę inny model SND2353P1, werk jest taki sam 7T92 i powiem ci, że widzę podobieństwa,koronka , przyciski, wskazówki, bransoleta z oznaczeniami są jak na twoich zdjęciach.Mój kupiony był w UK w salonie jubilerskim z gwarancją itp.Więc jak już kolega poradził chyba trzeba zmienić zegarmistrza :) Tyle co widać ze zdjęć to oryginał.

Pozdrawiam!

Artur

Liczę czas...więc chyba nie jestem szczęśliwy?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

Ten sklep sprzedaje oryginalne zegarki ściągnięte z ebay`a. Poza przepłaceniem nie musisz się o nic martwić. Zegarek w stu procentach oryginalny, a do tego "zegarmiszcza" już nie chodź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość kitek

witam,

chce sobie taki sam kupić, bardzo mi się podoba.

Może kilka słów na jego temat jak się sprawuje? czy się rysuje? przecieka? jak wygląda na żywo? tak jak na zdjęciach?? czy kupując na allegro nie spotka mnie żadna niespodzianka?? bo nigdzie nie mogę znaleźć tego modelu!!

z góry dzięki za informacje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
witam,

chce sobie taki sam kupić, bardzo mi się podoba.

Może kilka słów na jego temat jak się sprawuje? czy się rysuje? przecieka? jak wygląda na żywo? tak jak na zdjęciach?? czy kupując na allegro nie spotka mnie żadna niespodzianka?? bo nigdzie nie mogę znaleźć tego modelu!!

z góry dzięki za informacje

Ja znalazlem taki na all : kliknij tutaj

Co do drugiego pytania - cięzko powiedzieć - różni są ludzie. Ten sprzedający wygląda na w porządku - ma tytuł super sprzedawcy. Jesli masz jakies watpliwosci, to pros o fotki, wstaw je tutaj i pytac specjalistow ! :lol:

Jesli cena Ci odpowiada to bym go brał, pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.