Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Marcinus

ORIENT X 2 AUTOMT I....

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Marcinus

WITAM WSZYSTKICH.

Mam pewne problemy z identyfikacja moich orientów kupionych na allegro. Pierwszy na zdjęciu to ..właśnie nie wiem jaki, drugi to automat chyba Crystal 21, oba wyglądają niemal że identycznie tylko że ten pierwszy nie ma wahnika i jego mocowania. Ten pierwszy był kupiony na części , ale jednak nie wszystkie pasują. I moję główne pytanie jaki naciąg spręzyny ma ten pierwszy i co to jest . Zaznaczam że oba były z tarczą Crystala

post-0-0-44124700-1331128343.jpg

Drugi

post-0-0-07319100-1331128346.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Marcinus

I jeszcze zdjęcie obu werków

post-0-0-96392600-1331128349.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko jest OK ;)

Kupiłeś dwa różne mechanizmy ORIENT

Ten z frezowanymi mostkami jest starszym modelem a ten z mostkami "blaszkowymi" zakładanymi na słupki jest nowszy.

Obydwa mechanizmy są automatyczne i nie posiadają możliwości nakręcania manualnego.

Niewiele części pasuje z jednego modelu do drugiego. Numery referencyjne tych mechanizmów są wybite na wahnikach (których nie masz).

Pozdrawiam

Adam

AM
Tak wiele zegarów, a tak mało czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Marcinus

Jeden wahnik mam . Posiada nr 46940 to ten z frezowanego werka . Z częściami jest problem , pasują tylko koła zębate i balans. Tylko nie wim jak był zamontowany wahnik w tym nowszym , bo go nie mam. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.