Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Szyszka

Vostok Europe GAZ-14 LIMOUSINE - 2426/5602059

Rekomendowane odpowiedzi

Zegarek uważam za b. udany. Bardzo oryginalny wygląd, wyróżnia się wśród wszechobecnej masówki - wzbudza pozytywne emocje.

Koperta + pasek ładnie ze sobą współgrają, nic nie ciśnie i nie uwiera.

Automat jak najbardziej spełnia swoje zadanie (jeszcze ani razu go nie nakręcałem :-) ). Do mechanizmu również nie mam zastrzeżeń, po tygodniu od synchronizacji z atomówką "czas przyśpieszył" o niecałe 35s tak więc nie jest źle (przewidywałem raczej częste korekty a tu miła niespodzianka).

IMHO bdb wybór w granicach 1000pln.

Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt oraz bogatego Mikołaja ;-)

Paweł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!!!

No i zrobiłem sobie prezent na 'gwiazdkę'...

Zegarek jest jeszcze ładniejszy niż na zdjęciach i filmach.

Dla mnie jest idealny.

Spóźnia się na dobę 9 sekund - to chyba niezły wynik, ale i tak nie jest to dla mnie żaden problem.

Wygląda idealnie, również pasek jest fajnie skomponowany z samym zegarkiem.

Pozdrawiam i życzę spokojnych Świąt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

naprawdę super!!! Bardzo lubię zegarki z pierścieniem ukrytym pod szkiełkiem ;)

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!!!

No i zrobiłem sobie prezent na 'gwiazdkę'...

Zegarek jest jeszcze ładniejszy niż na zdjęciach i filmach.

Gratulacje, a w jakiej wersji?;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje, a w jakiej wersji?:)

Witaj

Jeśli to masz na myśli, to wersja w czarnym kolorze.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Panowie ;), minęło już trochę czasu od momentu dodania Waszych postów, a ja własnie noszę się z podjęciem decyzji czy kupować GAZ-14 DualTime (mechanizm Vostoka) czy GAZ-14 GTLS (mechanizm Seiko). Ten drugi jest droższy, ale pewniejszy. O mechanizmach Vostoka przeczytałem tutaj na forum bardzo negatywne opinie. Czy możecie na ten temat powiedzieć coś z własnego doświadczenia? Jak spisują się wasze Gazy DualTime Line? A może ktoś ma GTLS Line i powie coś na temat jego awaryjności (lub jej braku)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Panowie ;), minęło już trochę czasu od momentu dodania Waszych postów, a ja własnie noszę się z podjęciem decyzji czy kupować GAZ-14 DualTime (mechanizm Vostoka) czy GAZ-14 GTLS (mechanizm Seiko). Ten drugi jest droższy, ale pewniejszy. O mechanizmach Vostoka przeczytałem tutaj na forum bardzo negatywne opinie. Co możecie na ten temat powiedzieć coś z własnego doświadczenia? Jak spisują się wasze Gazy DualTime Line? A może ktoś ma GTLS Line i powie coś na jego awaryjności (lub jej braku)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem CI co ja mysle o tym wszystkim. Ja mimo wszystko jestem zdecydowany na zakup ruska ale z mechanizmem 2426 czyli czystego ruska. Jeden z forumowiczow ktory opisuje rozne przypadlosci tych zegarkow sam stwierdzil ze i tak usterek w nich jest duzo mniej niz dobrych sztuk wiec trafic na dobry egz. bedzie ok. A taki zegarek jest bardizj wg mnie unikatowy i wartosciowy niz adriatica ktora mozna zdobyc w kazdym jednym sklepie z zegarkami w jakiejkolwiek galerii.

Dzwonilem tez do goscia ze sklepu poljota z wawy - powiedzial ze najlepszy mechanizm ruski to poljot 3133 chrono, a drugi po nim to wlasnie 2426. I nei ma co sie obawiac. Powiedzial ze nie zdazyl im sie zwrot gwarancyjny z uszkodzeniem wynikajacym z wady fabrycznej. Jedynie te automaty wracaja do nich na ustawienia czasu chodu. Powiedzial ze np na 4 zegarki w miesiacu 3 sa 2426 a 1 3133. Ktos tez na forum tutaj napisal ( przepraszam za braki nickow ale nie ogarniam jeszcze wszystkich osob ;) ) ze z ruskimi to przeczekac gwarancje, a pozniej przesmarowac i samemu ustawic czas chodu i bedzie si. Zgadzam sie z tym bo osobiscie swojego Poljota sobie tak ustawilem ze chodzi idealnie jak kwarc ( ale trzeba odpowiednio go "odkladac" na koronce, inaczej przyspieszy 30 sek na dobe..- o tym rowniez na forum wyczytałem..)

Co do napraw pogwarancyjnych w serwisie poljota w wawie - koszt przegladu czyli czyszczenie calosci i smarowanie gaz-14 to jak dobrze pamietam 260 pln mi gosc powiedzial.

Vostok to ma byc moj zegarek garniturowy.. (na codzien mam obecnie casio i poljota, a niedlugo bede mial timexa z kompasem :) ) wiec tym bardziej na wyjatkowe okazje wg mnie nalezy wybrac to co jest ladne i "orginalne"

Ja po 10stycznia jade ogaldac dual time`a :) i jak tylko mi sie spodoba na zywo to zamawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to widzę, że jesteś na podobnym etapie co ja ;) Upatrzyłem sobie GAZ-14 DualTime i rozpatruję teraz wszystkie "za" i "przeciw". No cóż, lepiej przemyśleć zakup 5 razy niż wywalić 1000zł i później pluć sobie w brodę. Zatrzymałem się z tym wszystkim po przeczytaniu opinii kolegi tutaj na forum - po ilości postów widać że zna się na rzeczy lepiej niż sprzedawca ze sklepu Poljota, więc jego opinia na pewno jest miarodajna. Z drugiej strony jego doświadczenia z ruskami nie dotyczą konkretnie tego modelu, a inni użytkownicy bardzo chwalą sobie GAZ-14. W związku z tym wszystkim rozpatrywałem już nawet zakup GTLS Line z mechanizmem od Casio, ale brak przeszklonego denka to dla mnie duży minus. W końcu po to kupuję automat żeby zachwycać się jego konstrukcją :) Poza tym cena jest dużo wyższa bo już 1350zł. Również wygląd DualTime jest dla mnie ciekawszy niż GTLS Line, bo nieco bardziej uniwersalny. Pasuje nie tylko do garniaka, ale także do jeansów i koszuli.

Podsumowując, jestem coraz bardziej zdecydowany właśnie na ten model :)

PS. Co do sklepu Poljota - również dzwoniłem. Dowiedziałem się, że aktualnie nie mają tego modelu. Tak więc pozostaje chyba Arkadia i sklep na Puławskiej. Zresztą ja na żywo już widziałem ten model (właśnie w Arkadii). Wygląda lepiej niż na zdjęciach i super leży na ręce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ja dzwoniłem do nich w listopadzie to mowili ze po 6 grudnia maja im przyjsc te dual time`y tylko ja chcialem ten z ruskim rozowym zlotem.. inne mnie nie interesuja :) a tym bardziej te z sercem japonskim ;) hehe

Wiesz plul w brode sie nie bedizesz przez 2 lata bo masz gwarancje.. pozniej oby bylo dobrze hehe :)

a pytales sie moze uzytkownikow tego gaz`a jak sie im sprawują ? tych co nie wypowiadali sie jeszcze a je maja, bo takich jest sporo..

za 1350 to lepiej kupic chrono 3133 poljota na alllegro u sprawdzonego sprzedawcy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a pytales sie moze uzytkownikow tego gaz`a jak sie im sprawują ? tych co nie wypowiadali sie jeszcze a je maja, bo takich jest sporo..

za 1350 to lepiej kupic chrono 3133 poljota na alllegro u sprawdzonego sprzedawcy ;)

No właśnie próbuję dopytać, ale narazie nikt się nie odzywa :)

Poljot to jednak nie do końca moja stylistyka, chociaż niektóre modele Strela i Buran (te po 1700) są całkiem przyjemne :) No ale to już nie ten budżet :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak cos bedziesz wiedzial to daj znac:D mnie tez poljotow strela podchodzi tylko i moze ze 2 inne modele.... ale jednak gaz 14 jest najpiekniejszy :lol: - dylemat z tym zegarkiem mam taki jak z tym czy zosatwic moje auto na zime na placu i jezdizc innym czy nie :) haha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.