Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

martinez23

Porysowałem czarną powłokę PVD, da się coś z tym zrobić czy element do wymiany??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam zegarek Certina DS Podium Big Size. Pierścień tachymetru pokryty jest czarną powłoką PVD. Niestety gdzieś przywaliłem ręką w ścianę i na pierścieniu pojawiły się ryski :) . Oczywiście ich rozmiar jest odwrotnie proporcjonalny do irytacji jaką wywołują, zwłaszcza że zegarek posiadam od ok 2 miesięcy...wysłałem już maila do przedstawiciela Certiny, ale pomyślałem, że może tutaj uzyskam szybszą odpowiedz... z jakimi kosztami trzeba się liczyć chcąc się pozbyć tych rysek??są niestety głębokie...chyba do samej stali...co wchodzi w grę ?? ponowne pokrycie PVD??wymiana całego pierścienia na nowy??

Dzięki za odpowiedz!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam

Posiadam zegarek Certina DS Podium Big Size. Pierścień tachymetru pokryty jest czarną powłoką PVD. Niestety gdzieś przywaliłem ręką w ścianę i na pierścieniu pojawiły się ryski :) . Oczywiście ich rozmiar jest odwrotnie proporcjonalny do irytacji jaką wywołują, zwłaszcza że zegarek posiadam od ok 2 miesięcy...wysłałem już maila do przedstawiciela Certiny, ale pomyślałem, że może tutaj uzyskam szybszą odpowiedz... z jakimi kosztami trzeba się liczyć chcąc się pozbyć tych rysek??są niestety głębokie...chyba do samej stali...co wchodzi w grę ?? ponowne pokrycie PVD??wymiana całego pierścienia na nowy??

Dzięki za odpowiedz!!

Raczej wymiana ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli na powloce PVD jest widoczna rysa trzeba zdjac powloke, pozbyc sie uszkodzen a nastepnie pokryc PVD. Ale nie znam zadnej firmy w Polsce ktora by sie tym zajmowala. Tu gdzie pracuje koszt takiej uslugi to okolo ?35-40 dla jednego elemetu, natomiast cala obudowa od ?120

Pozdrawiam Mirek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.