Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość David

Zegarek do 350 zł, który wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość David

Witam,

Otóż szukam zegarka w cenie najlepiej do 350 zł, moje wymagania są następujące:

- może być kwarcowy jak i automatyczny (nie widzę problemu z korygowaniem czasu od czasu do czasu :lol:),

- koperta średnich rozmiarów,

- na pasku,

- czytelny,

No i to by było na tyle, ogólnie zegarek ma być na co dzień. Z tego co udało mi się znaleźć to moje wymagania spełniają:

1. FESTINA 6748/3 ~350 zł

6748-3.jpg

2. ADRIATICA A1023.5236Q ~270 zł

1023steelblack.jpg

3. Adriatica 1075.3264Q ~280 zł

5520_1.jpg

4. Adriatica A8138.5256Q ~315 zł

6fcdcf18c4f8075c74267a45e3486c71130x130.jpg

5. BISSET SAPPHIRE GLASS BS25A71M ~280zł

c_big1073978.jpg

6. BISSET BS 25011M ~350zł

1.jpg

No i jeszcze jeden, który jednak trochę przekracza mój budżet:

7. ORIENT AUTOMATIC LERAG001B0 ~400 zł

1235573394---1.jpg

Chciałbym się poradzić, który wy byście wybrali, które byście odrazu odrzucili? Może polecacie coś innego? Czy może uważacie, że w tej cenie to nie ważne co wezmę, aby mi się podobał? Na razie miałem okazję przymierzyć jedynie FESTINĘ i przyznam, że bardzo mi się podoba ;)

Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi.

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zimny-wiatr

Wyrzuc Bisseta, obejrzyj jeszcze Seiko i Citizeny. A i jeszcze jest jakiś Casio Edifice w podobnym dizajnie

edit: ooo taki

c6ea133f92516aa0112be2ae5828b5f9.jpg

Zegarek CASIO EF-324D-1AVEF - cena ok. 350 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram poprzednika... Z tych, które zaprezentowałeś - Orient.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość dejko

A mi się ta Adriatica podoba... ta pierwsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do designu - wybaczcie - Bisset a'la Tag. Ale oczywiście to nie znaczy, żeby go brać ;) . Nie brać...

z tych podanych Orient albo trzecia Adriatica. Ta pierwsza Adriatica bardzo nobliwa (nie znaczy oczywiście, że brzydka, wręcz przeciwnie) - ile Ty masz lat?

może stary Seiko aviator - na nato strapie (będzie na upały), a wedle życzenia przepiąć sobie na pasek. O ile taki styl pasuje. Albo co innego z Seiko 5

post-23896-0-51315600-1331229583.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość David

Witam,

Wyrzuc Bisseta, obejrzyj jeszcze Seiko i Citizeny. A i jeszcze jest jakiś Casio Edifice w podobnym dizajnie

edit: ooo taki

c6ea133f92516aa0112be2ae5828b5f9.jpg

Zegarek CASIO EF-324D-1AVEF - cena ok. 350 zł

Seiko przeglądałem nie znalazłem nic ciekawego w cenie jaka mnie interesuje, przede wszystkim ze względu na to, że większość jest na branzolecie. Co do Citizen to jednak chyba mam za mały budżet ;)

Natomiast, jeżeli chodzi o Casio Edifice to podobały mi się zegarki z tej serii do momentu przymierzenia w sklepie. IMHO bardzo się ciężko czyta godzinę z tego zegarka, za dużo tych wszystkich wskazówek.

co do designu - wybaczcie - Bisset a'la Tag. Ale oczywiście to nie znaczy, żeby go brać ;) . Nie brać...

z tych podanych Orient albo trzecia Adriatica. Ta pierwsza Adriatica bardzo nobliwa (nie znaczy oczywiście, że brzydka, wręcz przeciwnie) - ile Ty masz lat?

może stary Seiko aviator - na nato strapie (będzie na upały), a wedle życzenia przepiąć sobie na pasek. O ile taki styl pasuje. Albo co innego z Seiko 5

post-0-0-47870200-1331229600.jpg

Mam 24 lata i na tą chwilę "bardzo nobliwa" Adriatica przestała mi się podobać ;) Dzięki ;)

W przypadku przedstawionego Seiko, który swoją drogą podoba mi się, problemem jest cena. Jednak preferuję zegarek na skórzanym pasku, a jeżeli chciałbym do tego zegarka dokupić pasek (oryginalny) to trochę przekroczę mój budżet. Więc raczej odpada, ale dzięki za propozycję.

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zimny-wiatr

A po co ci oryginalny pasek?? ;)

Jeśli chodzi o paski to wybór jest ogromny, i można coś wyrwać za niewielką kwotę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W przypadku przedstawionego Seiko, który swoją drogą podoba mi się, problemem jest cena.

nie kumam - za niska?

co do paska Arek ma rację. a przy tym zestawie będziesz miał NATO - naprawdę fajna sprawa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość David

Witam,

A po co ci oryginalny pasek?? ;)

Jeśli chodzi o paski to wybór jest ogromny, i można coś wyrwać za niewielką kwotę ;)

W sumie to nie wiem, zawsze myślałem jak oryginalny zegarek to i oryginalny pasek. Ale ok przekonałeś mnie mogę poszukać czegoś tańszego.

nie kumam - za niska?

co do paska Arek ma rację. a przy tym zestawie będziesz miał NATO - naprawdę fajna sprawa

Cena raczej za wysoka. Jak sprawdziłem to Seiko Aviator SNK809 kosztuje około 360 zł. Nawet jak kupię pasek za 40 zł to już 400 zł. No chyba, że zdecyduje się na jakiś inny z serii Seiko 5, wtedy cenowo będzie ok. Zastanowię się nad tym.

Czyli rozumiem, że uważasz modele z serii Seiko 5, za lepszy wybór niż wszystkie przeze mnie przedstawione w głównym poście?

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Cena raczej za wysoka. Jak sprawdziłem to Seiko Aviator SNK809 kosztuje około 360 zł.

na ebayu na przykład 67 usd z wysyłką do Polski. Lepiej?

a seikacze z serii 5 to solidne automaty o raczej niezawodnym mechanizmie. Pójdź w tym kierunku, jeżeli wolałbyś mechanika od kwarca. Seria 5 ma tę zaletę, że obejmuje różne stylistycznie zegarki: sportowe, w tym nurki, casual, nawet cosie, które od biedy mogą być na elegancko. I ceny dobre

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość MichaelD

Przecież te Seiko można kupić za 280-310 zl, moim zdaniem jest to jeden z najlepszych produktów w tej klasie cenowej..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zimny-wiatr

Ale te najtańsze piątki są wg mnie po prostu nudne. Owszem, są też bardziej sportowe ale cena może przekraczać planowane 350zł. Ja bym optował za tym SNK z ebaya, a pasujący pasek można czasem trafic za ok.20-30zł

Po obserwuj nasz bazar, może coś ciekawego się jeszcze trafi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość David

Witam,

na ebayu na przykład 67 usd z wysyłką do Polski. Lepiej?

a seikacze z serii 5 to solidne automaty o raczej niezawodnym mechanizmie. Pójdź w tym kierunku, jeżeli wolałbyś mechanika od kwarca. Seria 5 ma tę zaletę, że obejmuje różne stylistycznie zegarki: sportowe, w tym nurki, casual, nawet cosie, które od biedy mogą być na elegancko. I ceny dobre

Sprawdziłem i masz rację można w takiej cenie znaleźć Aviator'a. Jak pisałem wcześniej jeszcze się zastanowię nad tą opcją, ponieważ jeszcze nie jestem do końca przekonany jeżeli chodzi o wygląd.

Jak zaznaczyłem w głównym poście to jest mi to bez różnicy czy będzie to kwarc czy mechanik.

Leć biegiem do bazaru i wyrywaj tego- http://zegarkiclub.pl/forum/index.php?showtopic=34022

Fajna piątka, w zdecydowanie lepszym opakowaniu niż ta "lotnicza" powyżej!

Dzięki za informację.

Ale niestety nie skuszę się. Wogóle nie odpowiada mi taki wygląd oraz rozmiarowo także mi nie pasuje.

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość David

Witam,

Znalazłem właśnie następujący zegarek:

ORIENT CERAE004

img_id18396.jpg

Cena: ~300 zł

Co sądzicie o nim?

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdzie go wynalazłeś? google pokazuje tylko ruską stronę... tam stoi, że automat

Orient to dobra firma, przyzwoite mechanizmy. Jak logo nie odrzuca, można brać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość David

Jest na allegro i zgadza się jest to automat, a przynajmniej na aukcji tak napisano.

Co do logo to fakt nie jest pierwszych lotów, ale ogólnie zegarek wygląda przyzwoicie, do tego automat (Orient) za 300 zł.

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak sie podoba to nie zastranawiać się tylko brać, orient to bardzo dobra firma. Dobre zegarki za małą kwotę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

brać, jeżeli rozmiar pasuje. Chciałeś średni, ten ma 38x46mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość David

Witam ponownie,

Niestety jeszcze nie zdecydowałem się na żaden zegarek :)

Natomiast znalazłem na aukcji zegarek FOSSIL TWIST ME1050:

ME1050-1.jpg

Cena: 399 PLN

Czy ktoś może coś powiedzieć na temat automatów firmy FOSSIL? Czy warty swej ceny?

Jeżeli chodzi o design to bardzo mi się podoba :)

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Nowy91

FOSSIL - amerykańska marka, zegarki w stylu "fashion". Niektórzy pisali o ich słabym wykonaniu, choć w cenie ok 300pln nie są najgorsze. Zegarek pokazany przez Ciebie kosztuje ok. 70$ i jest wyjatkowo paskudny ( choć w sumie to kwestia gustu ). Mechanizm w zegarku to jakiś chińczyk.

Tutaj inny (ok 80$) Fossil Twist Mechanical Mens Watch ME1051

http://www.jacobtime.com/osc/product_info....ns+Watch+ME1051

Chociaż osobiście za takie pieniądze uderzałbym w Seiko 5.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.