Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Election

Poljot Chronograph 3133 COSMONAUT ?

Rekomendowane odpowiedzi

Od lat pasjonuje się szeroko pojętym "kosmosem", dlatego zawsze chciałem, żeby choć jeden z moich zegarków miał jakieś kosmiczne powiązania. Na kosmiczną Omegę mnie raczej nie stać więc postanowiłem znaleźć coś z listy zegarków z tematu "RUSKIE W KOSMOSIE":

http://zegarkiclub.pl/forum/index.php?show...mp;hl=kosmonaut

trafiłem na Allegro na ten o to zegarek:

poljotchronograylther_11.jpg

szukając w googlach słowami Poljot Cosmonaut nie wiele udało mi się znaleźć, dlatego mam do Was pytanie drodzy forumowicze: czy mógłby mi ktoś powiedzieć co dokładnie ten model wystawiony na allegro ma wspólnego z załogowymi misjami kosmicznymi? Jest on podobny do jednego z Poljot'ów przedstawionego na zdjęciu w artykule którego zalinkowałem powyżej, jednak nie jest to dokładnie to samo.

No i oczywiście główne pytanie - czy za tą cenę warto? Poljot za blisko 1000 zł? Pokazałem kilku znajomym (nie znającym się zbytnio na zegarkach) to mnie wyśmiali, że za tą cenę to mogę w Krakowie (pod Halą Targową) ze 3kg poljotów kupić ;)

Gdzie indziej w internecie mogę szukać tego i innych podobnych zegarków (które przewijają się w "Ruskich w kosmosie")?

Z góry będę wdzięczny za Wasze opinie, podpowiedzi oraz za jakieś informacje przybliżające tą konkretną konstrukcję.

Pozdrawiam,

Wojtek

[b][i] Poszukuję starych high-end quartz'ów, zegarków kamertonowych i innych dzieci rewolucji elektronicznej [/i][/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zimny-wiatr

Nie warto, przepłacony przynajmniej o połowę. Poszukaj innego 3133

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak Ci się podoba taki zegarek, to myślę, że za jakieś 100, 200 zł więcej masz nówkę na gwarancji, do wyboru w różnych wariantach tarczy.

Time is meaningless, and yet it is all that exists.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zimny-wiatr
Jak Ci się podoba taki zegarek, to myślę, że za jakieś 100, 200 zł więcej masz nówkę na gwarancji, do wyboru w różnych wariantach tarczy.

Niestety, nówki kosztują koło 2000zł :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zależy mi na nówce... chciałbym coś co byłoby radzieckie a nie już rosyjskie. Maroo66, a gdzież to można znaleźć takie chronografy za taką lub podobną kwotę? Na allegro ciężko znaleźć taki lub podobny zegarek. Gdzie szukać i do kogo się zwrócić. Jeśli ktoś z Was, drodzy forumowicze miałby jakieś namiary np. na jakiś salon w Krakowie lub okolicach ew. w Warszawie ( w ostateczności mógłbym podjechać)?

Z góry dziękuję za pomoc

PS. Dlaczego ktoś edytował mój post i wyciął link do aukcji z zegarkiem i dał napis "OJ! OJ!" ? Ciężko dyskutować o czymś do czego nie ma już odnośnika. Czyżbym tym linkiem złamał jakiś punkt regulaminu?

[b][i] Poszukuję starych high-end quartz'ów, zegarków kamertonowych i innych dzieci rewolucji elektronicznej [/i][/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety dałeś link do trwającej aukcji co narusza regulamin!

całkiem fajne ruskie chrono 3133 można trafić na ebayu za rozsądne pieniądze, ja całkiem niedawno kupiłem szturmańca w stanie b.dobrym za cenę ok. 350 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zimny-wiatr

dokładnie :blink: nie wolno dawać linków komercyjnych. Poszukaj na Ebayu, wpisz poljot 3133

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za info, będę szukał choć niewprawion jestem w kupowaniu na ebay. Jak będę zdesperowany to zacznę o tym myśleć, a na razie szukam w PL :blink:

A co do regulaminu to postaram się w takim razie wrzucić bezpośrednio zdjęcia tego zegarka.

PS. Przepraszam, że się czepiam ale jak już znalazłem głęboko ukryty ten zapis w regulaminie (powinien być gdzieś bardziej widoczny, gdyż autentycznie nie miałem pojęcia że regulamin łamię) to wyczytałem że wyjątkiem od tego zakazu jest m.in. : umieszczanie "(...) linków do aukcji i wycen zegarków radzieckich i polskich produkowanych w przeszłości" < czy to się nie łapie pod ten zapis?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Niestety, nówki kosztują koło 2000zł :blink:

Ja tam znalazłem w cenie 1155 zł i to jeszcze bez żadnych upustów, a można taniej. Co prawda "OKEAN", a le reszta różni się tylko tarczą.

Time is meaningless, and yet it is all that exists.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.