Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Łucas

O co tu chodzi (pomyłka czy podpucha) ?

Rekomendowane odpowiedzi

Wypowiedzcie się, co o tym myślicie, bo ja nie wiem co mam myśleć.

NIE DAJEMY LINKÓW KOMERCYJNYCH !!!!

PROSZĘ WKLEIĆ ZDJĘCIE !!!

ZRÓB TAK.:

1155135214_1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zimny-wiatr

Okazja :D

Ale czego nie rozumiesz?? B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli tego typu zegarki są w cenach sięgających 2 000 zł, to chyba jest to podstawa do zdziwienia lub niedowierzania, zwłaszcza dla kogoś, kto - jak ja - nie jest aż takim pasjonatem zegarków nie zna ww. marki.

PS dzięki za wyręczenie mnie we wklejeniu zdjęcia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zimny-wiatr

Zegarki tego typu wpadają pod młotek całkowicie za darmo B)

A jeśli ktoś go kupi za 1zł (słownie: jeden złoty) to znaczy że nieźle przepłacił :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarki tego typu wpadają pod młotek całkowicie za darmo

Może trochę jaśniej ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarki tego typu wpadają pod młotek całkowicie za darmo

Może trochę jaśniej ?

Zegarek jest chamską podróbą czyli ktoś UKRADŁ wzór (znak towarowy) i robi bezprawnie zegarek.

Jego produkcja, sprzedaż i kupno są przestępstwem. Dwa ostatnie to paserka.

Dla miłośnika zegarków są tym czym kradzione felgi dla miłośnika klasycznych aut.

Jedyne do czego się nadaje ten wytwór to do położenia go na kowadle i walnięcia z całych sił czymś ciezkim.

Dlatego koledzy zaproponowali młotek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To rozumiem. Dziękuję za wyjaśnienie. Zastanawia mnie tylko, skąd ta pewność, że jest to towar podrobiony (opatrzony podrobionym znakiem towarowym). Czy wnioskujecie o tym tylko z ceny, za jaką jest on oferowany ? Fakt ten wzbudził moje niedowierzanie, ale podejrzewałem tu bardziej jakąś nieuczciwą praktykę handlową (sprzedaż wiązana, losowanie finalnego nabywcy itp.), aniżeli ewidentne fałszerstwo znaku towarowego, mimo że jestem oczywiście świadomy istnienia plagi piractwa własności intelektualnej. Okazuje się jednak, że życie ciągle potrafi nas zadziwiać (bądź co bądź produkt ten jest oficjalnie oferowany w - przynajmniej z pozoru - legalnie działającym sklepie internetowym). Wracam jednak do mojego pytania o przesłanki uznania tego zegarka za podrobiony. Jest on bowiem - z tego co ja widzę - bardzo podobny do oryginału, a jeśli tak, to sytuacja chyba nie jest ewidentna ? Dodam, że czytając subforum poświęcone podróbkom, często zastanawiałem się nad kategorycznością pewnych sądów w sytuacjach wydawałoby się wątpliwych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

POST SCRIPTUM

Wskazany przeze mnie zegarek zniknął nagle z oferty. Chyba zadziałała "niewidzialna ręka rynku".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.