Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

rogas2000

Zegarek dla 15-latka do 300-350zł.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mój wysłużony casio powoli zaczyna odmawiać posłuszeństwa. Postanowiłem sprawić sobie nowy zegarek. Budżet to najlepiej 300zł (maksymalnie w porywach do 370). Mam chudą rękę, jednak zegarek ma być na kilka lat i wiadomą rzeczą jest, że niedługo ręką mi się poszerzy. Póki co obwodu nie mierzyłem, ale 190cm i 62kg wagi powinny wam dać nieco zobrazować. Co do rozmiaru zegarka, to jest mi to obojętne. Natomiast jestem zdecydowany co do tego, że zegarek ma być na pasku. Styl? To jest największy problem. Podobają mi się zegarki w tym stylu http://www.allegro.pl/item810368236_adriatica_8140_chrograph_swiss_made_60sekund.html Wolałbym, aby zegarek był automatyczny. Niestety zależy mi także, żeby był znanej firmy, ale nie tak pospolitej jak Casio, czy Seiko. Oczywiście wiem, że w tej cenie będę musiał wybrać, czy ma być to automat średniej firmy, czy kwarcowy do szpanu. Tutaj zastanawiam się najbardziej. Co wy byście wybrali?

Proszę o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

....seiko w automacie - do 300zł to tylko 5ka wchodzi w grę.

7s26 da ci komfort i pewność dobrego zakupu...a jak Cie będzie stać na Grand Seiko - to już będzie On mniej oklepany ;)

Zastanów się co mówisz - czego oczekujesz z takim budżetem? oferty niszowej marki?

Casio lub Seiko - może Amfibia od Vostoka?

PS

A szwajcarski za 300 to niby jaki miałby być?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobają mi się zegarki firmy Adriatica. Niestety w moim budżecie można kupić tylko kwarcowe i zastanawiam się, czy nie lepszym wyborem byłoby kupno automatu Seiko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobają mi się zegarki firmy Adriatica. Niestety w moim budżecie można kupić tylko kwarcowe i zastanawiam się, czy nie lepszym wyborem byłoby kupno automatu Seiko.

bezapelacyjnie.....

... tylko musisz ROZUMIEĆ różnice między nimi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli podobają Ci się chrono to możesz poszukać za te pieniądze ładnie utrzymanego Poljota na werku 3133 z drugiej ręki. Jest to jednak zegarek z naciągiem manualnym o symbolicznej lub żadnej wodoszczelności (zależy od egzemplarza i daty produkcji).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musi to być jednak zegarek nowy. Chyba wybiorę Seiko :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z nowych Seiko to bardzo dobry wybór (chyba najlepszy w tej kategorii cenowej), sprawdź jeszcze ofertę Orienta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po oglądaniu zegarków przez kilka dni bardzo przypadł mi do gustu zegarek Orient http://www.allegro.pl/item842806043_orient_automat_tarcza_24h_100wr_pasek_cet0b002b0.html Zastanawiam się, czy to dobry wybór w tej cenie i czy mógłbym go kupić trochę taniej, bo ta cena wykracza poza mój budżet.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie sadze,abys dorwal takiego orienta nowego w Twoim budzecie.Ja ze swojej strony,jako 16 latek,polecam Ci cos z serii seiko 5.Sa tanie,bardzo dobre (mojego nosil jeszcze moj dziadek,ma ponad 20 lat i chodzi bardzo dobrze).Z moim 5 mam to uczucie niezniszczalnosci.Wiem,ze ten zegarek nie zawiedzie mnie rano jak wstane i pomacham nim troche,zeby go nakrecic (-;

Piatka w tym budzecie o naprawde bardzo dobry wybor.Nawiasem mowiac,szwajcarskie zegarki w tej cenie,w mojej opinii nie maja startu do Japoncow.(-;

Doxa jest " za tania" na ten projekt. Może w przyszłym roku?
- czyli najlepsze kryteria wyboru zegarka forumowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.