Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość pcstud

IWC cal..89 - zegarek jako lokata kapitalu

Rekomendowane odpowiedzi

Gość AgataBrzozowska

Dziekuje :)

Zastanawiam sie czy watpliwosci interpretowac na korzysc sprzedawcy, czy przeciwnie ... Opcja druga bezpieczniejsza :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
...a tak na marginesie a propos starego - pełnego napisu 'International Watch Co' to moim zdaniem bardziej mi się podobał niż chłodne dzisiejsze 'IWC' ...chłodne jeśli chodzi o czcionkę jak i samą nazwę...

...podobnego zdania jest również moderator forum IWC na TZ:

"Removing the script International Watch Co. from the dials has ruined IWC's look, in my opinion. The Jones is a traditional Portugieser piece and it has that horrible IWC stuck in the middle of the dial. "

Ale firma IWC całkowicie nie odeszła od stosowania starego - pełnego napisu na tarczy. Na przykład "Portugalczyk" z repetycją minutową ma właśnie takie logo. Fotkę tego zegarka wkleiłem do wątku o czasomierzach naszych marzeń.

http://www.zegarkiclub.pl/forum/viewtopic.php?t=4197

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ale firma IWC całkowicie nie odeszła od stosowania starego - pełnego napisu na tarczy. Na przykład "Portugalczyk" z repetycją minutową ma właśnie takie logo.

...zgadza się...i chwała im za to...ale uważam, że cała rodzina 'elegantów' winna mieć ten ozdobny napis firmowy...

...Mariusz: nie uważasz, że np. modelowi F.A. Jones bardziej by pasował taki styl na tarczy (nad podpisem twórcy) niż zimne 'IWC'?

...ja osobiście uważam, że jeśli firma chce koniecznie umieszczać swój skrót na tarczach to najbardziej pasuje w liniach lotniczych, nurkowych i inżynierów...

...ale zegarki do garnituru cieplej by wyglądały z... 'Inernational Watch Co'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Możliwe, że tak choć brak pełnego "Inernational Watch Co", nie razi mnie jakoś szczególnie. Pomijając temat IWC, to najbardziej w wyglądzie zegarków denerwuje mnie brak przejrzystości i symetrii na tarczy.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość arek-legnica

Coz moge dodac do tych wypowiedzianych slow chwały na temat IWC.Sam jestem posiadaczem ,,szafki,, z kalibrem 89.Przy okazji dowiedzialem sie na forum ze jest wyprodukowany najdalej do 1976 roku.a numer koperty to 2206933.mechanizmu 2275124.To co moge powiedziec to zachorowalem na podobną przypadlosc co-oldder,zegarek mnie zafascynowal kompletnie.A wszystko zaczelo sie od tego ze dostalem ten zegarek po dziadku,w 1994 roku, w prezecie slubnym od babki.Mowila ze to dobry zegarek i na tym sie skonczylo.A ja ten podarek ktory byl zamkniety w firmowym zlotym futeraliku schowalem do szuflady.Jakis tam szwajcar i tyle,pomyslałem sobie...Na szczescie teraz dzieki Wam Fachowcom krok po kroku doszedlem do tego co mam,a mam naprawde ,,cos,,Mysle ze w niedalekiej przyszlosci zaprezetuje Wam swoj IWC na zdieciach.Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Paul_78

Też tak mam, dostałem w prezencie Schaffhausena, kaliber 89, ze złotą kopertą, rocznik 1954... lubię na niego patrzeć :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.