bpnike 0 #1 Napisano 7 Grudnia 2009 witam. zastanawiam sie nad kupnem tego zegarka http://www.zegarki.com.pl/eqwm1000db1aer-casio-p-15118.html mozecie poradzic czy warto?! moze ktoś ma i chce podzielic sie wrazeniami. a moze polecacie cos innego w podobnej cenie. dzieki z gory za pomoc 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pan TIK TAK 0 #2 Napisano 7 Grudnia 2009 Uogólniając, to proponował bym rozejrzeć się jeszcze w Seiko, Citizen, czy chociażby Orient. Są to marki wyżej cenione niż Casio. W sumie nie napisałeś co tak naprawdę cię interesuje. W takich kosztach to można i szwajcara już nabyć. Ot, pierwszy przykład z brzegu: 0 **** *Tik* **** **** *Tak* **** **** *Tik* **** **** *Tak* **** Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bpnike 0 #3 Napisano 7 Grudnia 2009 ten ktory pokazales jest bardzo ciekawy. a interesuje mnie synchronizacja z zegarem atomowym i solar power. chcialbym tez na bransolecie. wiem ze to casio ale jakos inne design'y do mnie nie przemawiaja 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mrovka #4 Napisano 7 Grudnia 2009 a G shocki? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bpnike 0 #5 Napisano 7 Grudnia 2009 niee, teraz to mi kolega dał do myslenia z tymi szwajcarami i juz sam nie wiem co kupic. juz bylem prawie zdecydowany ale jak tak patrze na tissoty to tez sa całkiem fajne!!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pan TIK TAK 0 #6 Napisano 7 Grudnia 2009 Szwajcara z Radio Controlled, może być ciężko nabyć, a i trzeba by pewnie więcej kaski wydać.Jeśli funkcja synchronizacji radiowej jest dla ciebie priorytetem, to faktycznie Casio jest dobrympomysłem.Ogólnie sporo mają modeli z takom pożyteczną opcją, a najtańsze zaczynają się odokoło 170 pln. Wiem, że to co zamieszczam poniżej, troszkę różni się od zdjęcia, które ty zap-rezentowałeś, ale sądzę, że jakiś punkt odniesienia zawsze się przyda . Dodatkowy plus, toto że zawsze będziesz na czas, co jest przejawem dobrych manier i szacunku do czasu swojegojak i innych Oczywiście fotki ukazują zegarki z Radio Controled. Te akurat są bez "solar power" jak to napisałeśale są oczywiście i modele, które łączą preferowane przez ciebie opcje. <--360 pln. <-- 270 pln. <-- 220pln. Albo taki. To już coś bliższego to tego co pokazałeś, ale parę stówek i tak zostaje w kieszeni. <-- 800 pln. 0 **** *Tik* **** **** *Tak* **** **** *Tik* **** **** *Tak* **** Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
faf 0 #7 Napisano 7 Grudnia 2009 Witam. A tutaj radio kontrolled + ogniwa słoneczne. Cena około 900 złotych. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sylwek 0 #8 Napisano 7 Grudnia 2009 Kozacki zegarek, lecz jesli chcesz go kupic to musisz wiedziec ze wszystkie zegarki na wskazowke trzeba raz na trzy lata smarowac u zegarmistrza czy cos takiego, zeby mechanizm sie nie zcieral, sam w tym temacie jestem ciemny bo przeczytalem to na jakiejs stronie gdzie sprzedaje sie takie zegarki jak Rolex itp. Ale nie martw sie, jesli ja mam np: G-Shock wyswietlajacy cyfry bez wskazowek, to musze go tez raz na 3 lata zabierac do serwisu zeby wymienic uszczelki Powodzenia !!! 0 G-Shock GW-6900-1ER, FESTINA 16390/1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sylwek 0 #9 Napisano 7 Grudnia 2009 I jeszcze jedno, piszesz zeby polecac ci cos innego w tej cenie. Jesli mial bym byc szczery to polecilbym ci o wiele tansze wlasnie G-Shock-i, oczywiscie tez z funkcja solar i wave ceptor !!! Chyba ze masz juz taki i chcesz cos innego 0 G-Shock GW-6900-1ER, FESTINA 16390/1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osito 2 #10 Napisano 7 Grudnia 2009 Kozacki zegarek, lecz jesli chcesz go kupic to musisz wiedziec ze wszystkie zegarki na wskazowke trzeba raz na trzy lata smarowac u zegarmistrza czy cos takiego, zeby mechanizm sie nie zcieral, sam w tym temacie jestem ciemny bo przeczytalem to na jakiejs stronie gdzie sprzedaje sie takie zegarki jak Rolex itp. Ale nie martw sie, jesli ja mam np: G-Shock wyswietlajacy cyfry bez wskazowek, to musze go tez raz na 3 lata zabierac do serwisu zeby wymienic uszczelki Powodzenia !!! W sumie nie jest tak źle, ponieważ dotyczy to w zasadzie zegarków mechanicznych, a kolega szuka solara, albo innego quartza, więc ma szansę uciec katowi spod topora 0 ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ????????? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Tom01 #11 Napisano 8 Grudnia 2009 To mój pierwszy post na forum, więc witam wszystkich. mozecie poradzic czy warto?! moze ktoś ma i chce podzielic sie wrazeniami. Mam ten zegarek w wersji ze srebrnym pierścieniem (EQW-M1000D). Wygląda moim zdaniem przez to bardziej elegancko. Generalnie jeśli chodzi o wrażenia, nie ma się do czego przyczepić. No, może dźwięk alarmu trochę cichy. W tej cenie nie ma chyba drugiego podobnego z takim zestawem funkcjonalności. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
teshima 7 #12 Napisano 9 Grudnia 2009 Ale nie martw sie, jesli ja mam np: G-Shock wyswietlajacy cyfry bez wskazowek, to musze go tez raz na 3 lata zabierac do serwisu zeby wymienic uszczelki Powodzenia !!! Jesli nie bedziesz go uzywal w brudzie, wodzie i naglych duzych zmianach temperatury to nie musisz tak czesto zmieniac uszczelki. Jesli nie masz solara to wystarczy zmienic uszczelke przy wymianie baterii, co zreszta i tak wyjdzie po gora 3 latach. 0 Casio: MQ-30W, DBC-30, G100-1BV, GW6900-1JF / Byl DW-6620 Scorpion, G2300-9V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sylwek 0 #13 Napisano 9 Grudnia 2009 Teshima nie wiem czy mowisz do mnie czy do niego, bo ja pisalem o przecieraniu sie w zegarku ze wzkazowkami wskazowek lub o wymiany uszczelki w modelu z cyferkami Jesli ja i on bedziemy plywac w naszych zegarkach czesto, to bedziemy musieli wymienic te usczelki raz na 3 lata a on powinien dodatkowo zrobic cos z tym mechanizmem wskazowek, zeby sie nie przecieraly, jak mowilem nie wiem jak to sie nazywa, smarowanie czy cos takiego, zegarek nie motor, nie wiem Moj pierwszy dobry zegarek na wskazowki sie przetarl po 8-miu latach i wskazowka zamiast dokladnie zatrzymywac sie w miejscu zaznaczenia sekundy raz byla bardziej z prawej a raz z lewej bo zrobil sie luz w srodku. Oto on:Zdjecie straszne ale innego zrobic nie moge (nie chce mi sie wygrzebywac sprzetow i kombinowac), zegarek nikomu prawie sie nie podobal oprucz mi. Dokladny niesamowicie ! Nazwa: Pantea Classic * 5ATM * by top display Hamburg * Cal. 2115 Zamontowany pasek firmy OLYMPUSNigdzie nie moge go znalesc, w zadnym sklepie i na zadnej stronie. Moja siostra jak pracowala w sklepie Makro Markt jako szefowa dzialu z kamerkami cyfrowymi i kupowala bardzo duzo towaru od firmy olympus to dostala go jako prezent za wspolprace. 0 G-Shock GW-6900-1ER, FESTINA 16390/1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bpnike 0 #14 Napisano 9 Grudnia 2009 nie przypuszczalem ze zegarki tez trzeba serwisowac co pare lat jak samochody . pod koniec tygodnia skocze do sklepu i poogladam jeszcze tissoty ale jesli nie spodobaja mi sie wezme chyba tego casio nad ktorym zastanawialem sie na samym poczatku. dzieki za wasza pomoc!!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
teshima 7 #15 Napisano 9 Grudnia 2009 Sylwek pisalem do Ciebie. Jesli bedziesz tylko plywal i nie nurkowal za gleboko to nic uszczelce sie nie stanie. Prawdopodobnie jutro bede w serwisie to zapytam o to co mialem zapytac. Moge tez popytac jak to jest z tym smarowaniem. 0 Casio: MQ-30W, DBC-30, G100-1BV, GW6900-1JF / Byl DW-6620 Scorpion, G2300-9V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sylwek 0 #16 Napisano 11 Grudnia 2009 ok, i dzieki 0 G-Shock GW-6900-1ER, FESTINA 16390/1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NETRUNNER 2 #17 Napisano 18 Grudnia 2009 te 3 lata to tylko dotycza mechanikow. sa jeszcze inne 3 lata. zegarmistrze zalecaja co tyle serwisowanie uszczelki ze wzgledu na zachowanie gumy. jak chcesz wave ceptor i tough solar, to ze tak powiem jestes skazany na casio. casio jest w tym liderem na swiecie, a w polsce konkurencji praktycznie nie ma.zegarek fajny i szczegolnie tarcza wielowymiarowa robi wrazenie. choc ja osobiscie wciaz polecam EQW-500DBE ktory jst tanszy i ladniejszy, ale bez tough solara. Jest jeszcze jedna fajna alternatywa OCEANUS nowyZa 1499 masz OCW-600TDE-2AVER, czyli chrono, tough solar, wave ceptor i w tytanie. (ale tylko wersja niebieska, bo biala drozsza)Za 1499 zl masz tez OCW-650TDCE-1AVER i OCW-650TDE-2AVER i OCW-650TDE-7AVER polecam bo maja niezle ceny, wszystko to chrono z 10 albo 20 atm. wave ceptor, tough solar i tytan i dosc elegancki wyglad. zdjec musisz sam w necie poszukac. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bpnike 0 #18 Napisano 20 Grudnia 2009 witam. moja dziewczyna wybrala!! padło na zegarek ktory jest w tytule. niestety schowany i dostane dopiero na swieta! wtedy podziele sie wrazeniami. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osito 2 #19 Napisano 20 Grudnia 2009 Przesyłam więc wstępne gratulacje. Napewno będziesz zadowolony z niego. Nie zapomnij o fotkach Pozdrawiam. 0 ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ????????? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bpnike 0 #20 Napisano 26 Grudnia 2009 Witam ponownie. Oto fotki mojego nowego gadżetu. Uważam ze ten zegarek jest wart swojej ceny. Jedynym mankamentem jest trudna do odczytania godzina w trybie 24h u dołu tarczy, ale mysle ze to maly problem. Wszystkie pozostale opcje sa jak najbardziej OK. Sygnal z nadajnikow łapie za pierwszym razem nawet w budynku. Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach