Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

neverland

Edox Class 1 Big Date - prośba o opinię

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem zainteresowany zakupem tego modelu m.in. ze względu na dobrą cenę w Aparcie. Prośba o opinię forumowiczów, którzy znają ten model.

- jak się nosi, czy nie jest za duży

- czy to typowy sportowy zegarek czy też można założyć go do formalnego stroju

- co z paskiem kauczukowym, czy nie mam problemu z wymianą i czy ewentualnie można założyć inny

- czy to dobry mechanizm

Jak na razie widziałem go tylko na zdjęciach i wygląda pięknie, w salonach go nie ma ale zamówiłem do ściągnięcia z centrali APART.

Proszę o pomoc i ewentualne potwierdzenie czy to dobry wybór. Czytałem post o tym modelu na pojedynkach ale może ktoś coś jeszcze podpowie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Duniek

a czytałeś to:

http://logolife.wordpress.com/2009/12/29/edox-class-one/

już wiem że czytałeś ;), powiem tylko że on nie pasuje do formalnego stroju, jest to typowy sportowy zegarek. Nawet jak zmienisz pasek na skórzany to grubość 14 mm :lol: , będziesz miał problem zmieścić go pod mankietem koszuli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej!

Model dobrze mi znany - jakiś czas temu "poszedł do ludzi", a jego miejsce zajął Edox 93002 TIN NIN - podobny stylistycznie - ale już automat z GMT ;)

odnośnie pytań:

- jak się nosi, czy nie jest za duży

Nosi się dumnie - jest duży, więc określenie czy jest "za duży" zależy tylko od Twoich preferencji ;) - przymierz, oceń.

- czy to typowy sportowy zegarek czy też można założyć go do formalnego stroju

Tak, to typowy zegarek sportowy. Do stroju formalnego raczej nieodpowiedni... ale jak ktoś lubi...

- co z paskiem kauczukowym, czy nie mam problemu z wymianą i czy ewentualnie można założyć inny

Do gumy nie miałem żadnych zastrzeżeń - o ile dobrze pamiętam 22mm, ew. wymiana możliwa bez większego problemu - fajnie się prezentował na "carbonie" Hirscha - jak znajdę fotkę to wkleję.

- czy to dobry mechanizm

kwarc, jak to kwarc... bez szaleństw.

ale jako firma Technotime http://www.technotime.com/ jest godna uwagi - specjalizuje się w produkcji modułów (GMT, fazy księżyca, duża data itd), choć warte uwagi są również mechanizmy z ok 120 H rezerwą chodu (TT718, TT738)

było kiedyś o tym na forum...

Ogólnie zegarek fajny, godny polecenia - jeżeli nie czujesz parcia na werki mechaniczne. Wykonanie, wykończenie na wysokim poziomie - jak to Edox.

Zresztą jak masz możliwość - obejrzyj go sobie, przymierz i sam oceń :lol:

Na Alledrogo jest aktualnie za "alletanio" :( nowsza wersja tego zegarka (zmieniona tarcza, indeksy, czcionka, pierścień)ref 60007 3N NIN2

... powinien być prosty jak zegarek Świat...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej!

Model dobrze mi znany - jakiś czas temu "poszedł do ludzi", a jego miejsce zajął Edox 93002 TIN NIN - podobny stylistycznie - ale już automat z GMT ;)

odnośnie pytań:

Nosi się dumnie - jest duży, więc określenie czy jest "za duży" zależy tylko od Twoich preferencji :lol: - przymierz, oceń.

Tak, to typowy zegarek sportowy. Do stroju formalnego raczej nieodpowiedni... ale jak ktoś lubi...

Do gumy nie miałem żadnych zastrzeżeń - o ile dobrze pamiętam 22mm, ew. wymiana możliwa bez większego problemu - fajnie się prezentował na "carbonie" Hirscha - jak znajdę fotkę to wkleję.

kwarc, jak to kwarc... bez szaleństw.

ale jako firma Technotime http://www.technotime.com/ jest godna uwagi - specjalizuje się w produkcji modułów (GMT, fazy księżyca, duża data itd), choć warte uwagi są również mechanizmy z ok 120 H rezerwą chodu (TT718, TT738)

było kiedyś o tym na forum...

Ogólnie zegarek fajny, godny polecenia - jeżeli nie czujesz parcia na werki mechaniczne. Wykonanie, wykończenie na wysokim poziomie - jak to Edox.

Zresztą jak masz możliwość - obejrzyj go sobie, przymierz i sam oceń ;)

Na Alledrogo jest aktualnie za "alletanio" :( nowsza wersja tego zegarka (zmieniona tarcza, indeksy, czcionka, pierścień)ref 60007 3N NIN2

Tak widziałem że jest nowsza wersja mamy cyfry na 12,3,6,9 ale dla mnie to za dużo, wolę bardziej surowy wygląd, czekam - w poniedziałek zegarek będzie w salonie w Gdańsku i zobaczę na żywo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak widziałem że jest nowsza wersja mamy cyfry na 12,3,6,9 ale dla mnie to za dużo, wolę bardziej surowy wygląd, czekam - w poniedziałek zegarek będzie w salonie w Gdańsku i zobaczę na żywo.

no właśnie, ta nowsza wersja jest trochę przepakowana, w starszej indeksy są delikatniejsze ( w nowszej mocne białe ) no i te spore dość cyfry. tarcza tez już nie carbon tylko taka duża kratka. Osobiście wole wersję starsza, i też widziałem aktualnie w świetnym stanie i dość tanio na allegro...

- - -

Krzysztof - by kajot04

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję wszystkim za cenne wskzówki. Dzisiaj nabyłem zegarek, co prawda w salonie przy pełnym oświetleniu dziwnie się błyszczał, wręcz mienił się ale jestem bardzo zadowolony. Solidny, dobrze wykonany, dopracowany to napewno można powiedzieć o tym modelu. Prezentuje się świetnie i rzczywiście mimo dużego rozmiaru i wagi dobrze się go nosi. Dzięki wielkie dla kolegi kajot04 za jego opis i niesamowite zdjęcia na stronie http://logolife.wordpress.com/2009/12/29/edox-class-one/

Zdjęcia powalają, w katalogu takich nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam dostane jeszcze gdzieś w Polsce zegarek edox class 1 60007 3N NIN.nie mają go już na stanach.da rady jakoś na zamówienie?dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.