Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Noxiss

Klasyfikacja mechanizmów szwajcarskich.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Nie znalazłem tematu w którym byłaby ta kwestia poruszana dlatego zakładam ten wątek. Otóż nie jestem specjalistą od szwajcarów, a planuję zakup zegarka i nie wiem na jaki mechanizm patrzeć . Wiem że Eta jest lepsza od Rondy i Miyoty. Natomiast nie wiem na jaki numerek przy mech. ETA patrzeć. Czy moglibyście dla mnie uporządkować mechanizmy wraz z numerkami pod względem wytrzymałości i żywotności. Oczywiście zegarki mechaniczne. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze pytanie, jaki masz budżet?

Mechanizmów Eta nie jest znowu tak wiele, najpopularniejszy to ETA 2824-2 lepszy od niego jest 2892 i podobne. Vj 7750 ma chronograf. Do tego dochodzi jeszcze kwestja różnych poziomów wykończenia od podstawowego, aż to tego z certyfikatem chronometru. No i modyfikacje poszczególnych marek, ale to już musiał byś napisać jakie dokładnie zegarki Cię interesują.

"NIE MA SPRAWIEDLIWOŚCI,

JESTEM TYLKO JA"

Śmierć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto temat przypomnieć szczególnie link 3 i 4

Pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.