Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Kacper_1984

EQW-500DBE-1AVER

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kacper_1984

Proszę o opinie na temat tego zegarka.

Czy ma dobre funkcje?

Czy czegoś mu brakuje jak na zegarek za prawie tysiąc zł?

Chciałbym żeby zegarek wydawał z siebie dźwięk o pełnej godzinie. Czy to dotyczy wybranych modeli?

Co to znaczy, że zegarek ma 5 alarmów (dotyczy innych modeli).

Jest pare innych modeli za tą samą kwotę ale chyba ten najbardziej mi się podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę o opinie na temat tego zegarka.

Czy ma dobre funkcje?

co oznacza słowo dobre funkcje ? Ciężko również powiedzieć o użyteczności poszczególnych funkcji w zegarku, zależy czego oczekujesz od tego zegarka ? Dla jednego chronograf, alarm, czas światowy, itd. to użyteczne funkcje dla kolejnego nieużyteczne :-)

Czy czegoś mu brakuje jak na zegarek za prawie tysiąc zł?

Myślę że niczego mu nie brakuje - to nowy zegarek na gwarancji :-) więc powinien być całkowicie sprawny

a tak poważnie :-) ... jak w pierwszej odpowiedzi :-) Gro czasomierzy za dużo większe pieniądze posiada tylko datownik :-) i ludzie je kupują :-)

Chciałbym żeby zegarek wydawał z siebie dźwięk o pełnej godzinie. Czy to dotyczy wybranych modeli?

w większości zegarki elektroniczne mają taką funkcję - nie doczytałem ale ten pewni też będzie miał :-)

Co to znaczy, że zegarek ma 5 alarmów (dotyczy innych modeli).

możesz sobie ustawić 5 różnych czasów pobudki (alarmów) :-) - różne pory :-) różne godziny :-)

Jest pare innych modeli za tą samą kwotę ale chyba ten najbardziej mi się podoba.

Zawsze kupujemy to co nam się najbardziej podoba :-) :-)

Kwestia wyboru zależy również do czego (kiedy) go będziesz nosił :-)

P.S. Poczytaj forum dokładnie :-) może jeszcze coś rzuci Ci się w oko :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kacper_1984

Nie kminie dlaczego ludzie kupują zegarki drogie, które mają wyłącznie datownik ;)

5 alarmów - fakt, czasem wykładamy się na najprostszych rzeczach. A ja myślałem że mogę sobie wybrać i ustawić alarm wg 5 różnych tonacji :D

Forum jeszcze poczytam, skoro mam zajawke na nowego sikora ;) Ale mój typ to właśnie Casio EDIFICE. I np. nie rozumiem czemu Casio Oceanus są droższe, a wg mnie brzydsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kminie dlaczego ludzie kupują zegarki drogie, które mają wyłącznie datownik ;)

5 alarmów - fakt, czasem wykładamy się na najprostszych rzeczach. A ja myślałem że mogę sobie wybrać i ustawić alarm wg 5 różnych tonacji :D

Forum jeszcze poczytam, skoro mam zajawke na nowego sikora ;) Ale mój typ to właśnie Casio EDIFICE. I np. nie rozumiem czemu Casio Oceanus są droższe, a wg mnie brzydsze.

tez sie przymierzalem do tego zegarka ale jak go na zywo zobaczylem ochota odeszła. mialem wrazenie jak bym na reke załoyzył stalowego big bena;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ma sygnal o pelnej godzinie.

5 alarmow o tyle sie przydaje ze jeden nastawiasz na pobudke, drugi na przypomnienie o wiadomosciach w tv, trzeci na cos tam i nie musisz przestawiac jednego tylko aktywujesz lub dezaktywujesz te juz nastawione.

zegarek ma podwojny analogowy stoper. to bajer. liczy czerwonymi wskazowkami jeden, a niebieskimi drugi czas i najwyzej naprzemiennie pokazuje jak chcesz odczytac z jednej wskazowki. taki bajer, malo przydatny, ale jest.

generalnie najbardziej uzyteczne za elektroniczne, bo jasniej widac co pokazuje i maja latwiejsza obsluge, a jak jeszcze jak w G-7800 na przyklad pokazuja tekstowo wybrana funkcje to juz zupelnie masz luz.

EQW-500DBE to juz nie najnowszy (AD 2008) ale bardzo dobry zegarek i wciaz super sie sprzedajacy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kacper_1984

tez sie przymierzalem do tego zegarka ale jak go na zywo zobaczylem ochota odeszła. mialem wrazenie jak bym na reke załoyzył stalowego big bena;)

Nie wiem czemu tak stwierdziłeś o w/w sprzęcie ;) Miałem wczoraj na ręce ten model za 950 zł i nie wydawał mi się jakoś przerośnięty ;)

Wymiary jak widze mają dokładnie takie same.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kacper_1984

generalnie najbardziej uzyteczne za elektroniczne, bo jasniej widac co pokazuje i maja latwiejsza obsluge, a jak jeszcze jak w G-7800 na przyklad pokazuja tekstowo wybrana funkcje to juz zupelnie masz luz.

Z pewnością masz rację, ale nie myśle raczej o G-SHOCK'u.

EQW-500DBE to juz nie najnowszy (AD 2008) ale bardzo dobry zegarek i wciaz super sie sprzedajacy.

O dzięki za info. Choć zgarnąłem kiedyś ze sklepu katalog "Casio EDIFICE" <lato 2009>, a wczoraj nowy <lato 2010>, i ten model jest w obydwu.

Poza tym za dużo jest tych modeli żeby się na któregoś zdecydować ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo ten model jest w stalej ofercie bo jest bardzo udany. 2 lata temu reklamowyny byl z davidem coulthardem, jak jezdzil jeszcze w red bull racing. byl ambasadorem edifice. nawet byla limitowana wersja z jego podpisem. model sie przyjal, ladnie wyglada i caly czas sie sprzedaje wiec jest dostepny od tych 2 lat bez zmian.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kacper_1984

Ktoś na tym forum napisał, że jeśli zakładamy sobie limit cenowy to z reguły wydajemy na zegarek parę stówek więcej :lol:

Zgodzę się z tym, bo jakiś czas temu powiedziałem sobie, że 700 zł jestem w stanie wydać.

Teraz jak od kilku już dni myślę intensywnie o nowym nabytku to kwota urosła do 1000 zł ;)

Przyjmijmy, że nikt z Was nie posiada sportowego zegarka Casio. Czy kupilibyście to cudo, które ma być dostępne w Polsce od września?

Casio Edifice EQW-M1100DB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyjmijmy, że nikt z Was nie posiada sportowego zegarka Casio. Czy kupilibyście to cudo, które ma być dostępne w Polsce od września?

Casio Edifice EQW-M1100DB

Ja bym nie kupil. Z zalozenia zagarek sportowy musi byc wytrzymaly nawet jesli nie bedzie uzywany do sportow extremalnych. Zegarek sportowy analogowy mysle, ze mija sie z celem gdyz wedlug mnie jest malo czytelny. Za duzo wskazowek, za duzo tarcz. Czy jednym szybkim sporzeniem ogarniesz wskazania np. godziny i stopera? Lub stopera i timer'a?

Casio: MQ-30W, DBC-30, G100-1BV, GW6900-1JF / Byl DW-6620 Scorpion, G2300-9V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kacper_1984

Osobiście nie miałem nigdy drogiego zegarka - ale to się zmieni, dlatego znalazłem się na tym forum :lol:

Nigdy też nie miałem zegarka z takimi funkcjami jakie ma Casio.

A poza tym to nigdy nie miałem zegarka Casio :)

więc nie mogę sie wypowiedzieć.

I jak tu nie stwierdzić, że każdy z nas nie ma w sobie choć odrobinę chłopca...

Po prostu z czasem zamieniamy zabawki na droższe i większe ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze parę lat temu,a konkretnie dwa też miał bym taki dylemat.

-"

Osobiście nie miałem nigdy drogiego zegarka - ale to się zmieni, dlatego znalazłem się na tym forum

Nigdy też nie miałem zegarka z takimi funkcjami jakie ma Casio.

A poza tym to nigdy nie miałem zegarka Casio"-

A ten model na początku też mi się podobał w necie bardzo mnie zaciekawił a tu nagle pewnego dnia widzę go na wystawie sklepowej

i d*pa zbita,rozczarował mnie na żywo,zupełnie inaczej się prezentował,w duchu dziękowałem że go wcześniej nie kupiłem.

Duży chaos,mała czytelność i jakieś takie zabawkowe wykonanie tego sikora.

Musisz koniecznie zobaczyć na żywo i wtedy podejmij decyzję.

-"bo raz tylko dany nam czas,więc żyj na huśtawce życia,ŻYJ !!!"
Życie z zegarkiem na ręku stało się jeszcze ciekawsze! B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek sportowy analogowy mysle, ze mija sie z celem gdyz wedlug mnie jest malo czytelny. Za duzo wskazowek, za duzo tarcz. Czy jednym szybkim sporzeniem ogarniesz wskazania np. godziny i stopera? Lub stopera i timer'a?

To już jest kwestia indywidualna, związana w dużym stopniu z umiejętnością ogarnięcia wskazówek. Umiejętne rozwiązanie tarczy z kilkoma tarczami daje plus równoczesnego odczytu zarówno czasu, jak i stopera.

Co do modelu EQW-M1100DB, to największą wadą jest brak ToughMvt, co jak dla mnie skreśla ten model z zakresu zainteresowania. Ta technologia jest już stosowana w nowych zegarkach Casio, dziwi jej brak w tym modelu.

• Zegarkowe zainteresowania: precyzyjne kwarce z termokompensacją (HEQ), kwarce dokładne typu "Radio Controlled", kwarce ładne, lekkie (tytanowe), niegrube i niebrzydkie, niekoniecznie japońskie, ale z mocnym, technologicznym, kwarcowym duchem ;)
  • Ulubione marki zegarkowe: Casio Oceanus, Seiko Brightz&Spirit&Prospex, Citizen Attesa&Exceed&Promaster
  • Aktualnie na bazarku (sprzedaż/zamiana):
  • Najbliższe cele zegarkowe: Citizen Exceed EBS74-5101

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kacper_1984

Jak to Pawlak powiedział: "mądrego przyjemnie posłuchać" :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.