Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

grizz

[kraków]Omega vintage przegląd i wymiana szkiełka

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Omegę de ville automatic z lat 60/70. Nigdy jeszcze na przeglądzie nie była, pora by to zmienić.

Model z dostępem do mechanizmu przez szkiełko...

1. Gdzie najlepiej oddać ją w Krakowie do przeglądu?

2. Ile +/- taka usługa kosztuje?

3. Czy jest możliwość założenia tam szafirowego szkiełka? i ile taka zabawa by wyniosła?

Szkiełko jest sferyczne - podobne jak tu:

omega-deville-2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oryginalne szkla w Omegach sa sygnowane, jesli masz oryginal i wymienisz na szafirowe to pamietaj aby stare zachowac ;)

Osobiscie, z czystym sumieniem, moge polecic zegarmistrza na Basztowej. Czlowiek z pasja do zegarkow, a do tego proponuje normalne ceny :) Robilem u niego kilka zegarków i jeszcze nigdy sie nie zawiodlem, a przywiazuje duza wage do szczegolow :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak +/- jak kształtują się ceny przeglądu i wymiany szkiełka?

No i własnie nie wiem, czy zmienić to szkło i pozbawiać się oryginalności? Jednak, to obecne ma tendencję do łapania rys (są 3-4 już dosyć widoczne) - a zegarek noszony jedynie do garnituru i to na specjalne okazje :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ode mnie za szklo okragle, wypukle (z wymiana) wzial 15zł :)

natomiast za wymiane szkla oraz czyszczenie mechanizmu automatycznego 50zł

w jubilacie za to samo koles krzyknal 200zł ;)

nie wiem jak w przypadku szkiel szafirowych, podejdz, popytaj, widac ze facetowi nie zalezy na kasie i nie naciaga na niepotrzebne roboty :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ode mnie za szklo okragle, wypukle (z wymiana) wzial 15zł :)

wy

natomiast za wymiane szkla oraz czyszczenie mechanizmu automatycznego 50zł

w jubilacie za to samo koles krzyknal 200zł ;)

nie wiem jak w przypadku szkiel szafirowych, podejdz, popytaj, widac ze facetowi nie zalezy na kasie i nie naciaga na niepotrzebne roboty :)

Witam, ja potrzebuje poskładac Poljota 3133 na teraz. Mógłbyś podac dokładny adres.

Zazwyczaj naprawiałem swoje zegarki na Kalwaryjskiej w firmie Karat, nienarzekam na nich. Teraz mam większą partie to naprawy i muszę się liczyc z kosztami. Dziekuje i pozdrawiam. Jedrzej

Pozdrawiam. Jedrzej 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, jak większa ilość w rozsądnych cenach to Basztowa w bramie k. Lot-u. Omegę robił mi zegarmistrz w Rynku Głównym, k. Baranów, cena przeglądu to ok. 100-120 zł. A szkiełko do polerowania i zostaw. Zawsze lepiej mieć oryginał. Poza tym skoro do garnituru - to i rysek mało złapie. 

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, jak większa ilość w rozsądnych cenach to Basztowa w bramie k. Lot-u. Omegę robił mi zegarmistrz w Rynku Głównym, k. Baranów, cena przeglądu to ok. 100-120 zł. A szkiełko do polerowania i zostaw. Zawsze lepiej mieć oryginał. Poza tym skoro do garnituru - to i rysek mało złapie. 

Ja niemam jakis rodzynków, tylko parę sztuk fajnych starych zegarków. Ruski, szwajcary itp. Musze też poszperac na temat informacji o nich, a nie jest łatwo. Google odpada.

Pozdrawiam

Pozdrawiam. Jedrzej 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja niemam jakis rodzynków, tylko parę sztuk fajnych starych zegarków. Ruski, szwajcary itp. Musze też poszperac na temat informacji o nich, a nie jest łatwo. Google odpada.

Pozdrawiam

No to Basztowa...

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc,

Ja czesto chodze do Pana Kowala na Basztowej,

ostatnio co tydzien takze wiem co nieco

Dokladny adres:

Piotr Kowal

ul. Basztowa 17 (zakład w bramie) jak jest przystanek Basztowa Lot, cofasz sie w strone

przystanku Dworzec Glowny jakies 15 metrow od przystanku jest brama w kamienicy przy

glownej Basztowej, jakies szyldy tam sa typu nauka jazdy. I stoi taki parawan ZEGARMISTRZ.

31-143 Kraków

tel. 698 61 97 49

[email protected]

Godziny otwarcia:

pn-pt 9.00 - 17.00

sob 9.00 - 13.00

I tak ceny:

Oddalem zegarek Election i Stowe.

Election nowy fosfor na wskazowkach, szlif koperty, czyszczenie i smarowanie mechanizmu,

Stowa byla niezywa, naprawil, nasmarowal wyczyscil, przeszlifowal koperte, tarcze przeczyscil. 50zl

Election drugi nie byl serwisowany kope lat. Wszystko ladnie jak wyzej. 30zl czy 20 jakos tak.

Dalem mu teraz do renowacji zegarek ktory jest martwy, koperta pocharatana doslownie,

tarcza prawie napisow nie widac, byl trupem, jak popatrzyl na mechanizm to powiedzial tylko

ze chyba sie nie da uratowac. Zegarek z lat 1920-30.

Po tygodniu przychodze pokazal mi z usmiechem mechanizm i powiedzial tylko co dalej robimy

z tym zegarkiem :)

Niebawem bede odbierac.

Zegarek ktory byl trupem bedzie odnowiony, naprawiony nasmarowany za jedyne ok.200zl :)

Takze polecam :)

Transport lotniczy (in study process).

Zodiac ZO2040 on brancelet. Election Grand Prix Berne 1914 from 1945 on Hirsch Calf. Election Grand Prix - in repair. Marzenie i cel: IWC Mark XVI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za adres, niema mowy żebym nietrafił <_<

Pozdrawiam

Pozdrawiam. Jedrzej 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może w stolicy jest taki rzetelny i tani fachowiec?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W stolicy to ja tylko Glowackich kojarze, ale oni to chyba tylko renowacje robia.

Tego sprobuj:

http://www.pieskiewicz.com.pl/

Nie wiem jakie ceny ma, ale wyglada na fachowo.

Transport lotniczy (in study process).

Zodiac ZO2040 on brancelet. Election Grand Prix Berne 1914 from 1945 on Hirsch Calf. Election Grand Prix - in repair. Marzenie i cel: IWC Mark XVI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.