Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Bartekxxx

Narzędzia do paskoróbstwa

Rekomendowane odpowiedzi

Do tej pory niemiałem problemów ze szlifowaniem, można najpierw nasączyć jakimś wodnym lakierem, po wyschnięciu boki i wystające strzępki twardnieją, szlifujemy i jak już jest idealnie gładko znów nasączamy i malyna  albo można iść w klasykę i zawijać skórę na ranty. Poza tym przykra prawda jest taka że miękkie skóry tapicerskie się raczej nie nadają na hand madey. Skórą na pasek musi mieć mocno zbitą strukturę inaczej będzie się marszczyć nawet po sklejeniu i przeszyciu…

Ze swojej strony mogę polecić produkty Renia, renoskór i dipcolour(najlepsza do farbowania skór wszelakich)

O widzisz już sporo się dowiedziałem :), dzięki.

Mam koncepcję, aby wykorzystać np. jucht jako bazę paska, a cieńszą skórę użyć jako stronę zewnętrzną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli któryś z kolegów jest zainteresowany, to w Lidlu można nabyć ponownie zestaw rymarski (dla amatorów styknie) Kosztuje 19,99 zł. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.