Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

dhkom

Zegar z 1920 roku - potrzebuje rady.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

jestem tu nowy :). Mam nastepujacy problem. Mam prawie stuletni zegar stojacy, ktory generalnie przeze lata chodzil i jedynie co robilem to czyscilem od czasu do czasu mosiezny mechanizm w benzynie. Ale ostatnio zaczal stawac coraz czesciej - przyw wybijaniu godziny zatrzymywal sie etc. Jestem z Warszawy i w zasadzie powinien zglosic sie do zegarmistrza. Niestety tych co znam w okolicy to ludkowie od wymiany baterii w zegarkach za duze sumy. Boje sie powierzyc taki zabytek ( a jest w rodzinie od blisko 100 lat)komus kto przyjmie, ale zepsuje :).

Czy sa gdzies ludzie, ktorzy zajmuja sie takimi zabytkami (mam na mysli rejon Warszawy ) za jakies sensowne pieniadze. Jeden z ktorego pytalem podal taka kwote ze jak pomyslalem - taniej bedzie kupic stojacy chinski zegar za 2000 i przelozyc mechanizm.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

jestem tu nowy :). Mam nastepujacy problem. Mam prawie stuletni zegar stojacy, ktory generalnie przeze lata chodzil i jedynie co robilem to czyscilem od czasu do czasu mosiezny mechanizm w benzynie. Ale ostatnio

Witam, odwiedz ulicę Francuską na Saskiej Kępie tam ci naprawią twój zegar. Kiedyś naprawiałem tam jeden zegar wiedeński. Pewnie jest jeszcze parę innych miejsc i zegarmistrzów przecież to W-wa. Polecam ci też zegarmistrza z Piaseczna pod W-wą. Cena mniejsza jak u kolegów po fachu w W-wie a fachowiec piersza klasa (ul.Puławska,Piaseczno)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki !

Znalazlem w google: Gemp S.C. Wieczorkiewicz

Kontakt

ul. Puławska 22, Piaseczno, tel. 22 7562268

Czy to o tego chodzi ?

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki !

Znalazlem w google: Gemp S.C. Wieczorkiewicz

Kontakt

ul. Puławska 22, Piaseczno, tel. 22 7562268

Witam, znalazłem w swoich zapiskach tel.kom do tego Pana 601-380-900(zakład jest przy Puławskiej i chodzi mi o ten, kawałek dalej w podwórku jest inny zegarmistrz, stąd łatwo o pomyłkie)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.