Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Szamot67

EDOX WRC CHRONORALLY

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam juz drugi egzemparz chronorally WRC (nr ref. 36001 ...) i ten również szwankuje. Wygląda na to że mechanizm jest coś niedopracowany. Wadą zaobserwowaną w obu egzemplarzach jest brak właściwej korelacji pomiędzy wskazówkami godzinową i minutową. Nie ma właściwego ustawienia wskazówki godzinowej przy danym ustawieniu wskazówki minutowej. To defekt zaobserwowałem w obu egzemplarzach ale w obecnym jest jeszcze poważniejsza przypadłaść. Po dokonaniu kalibracji wszystko jest ok. jednak z kazdą chwilą zegarek się spóźnia i to spóżnienie przekłada się na pozostałe funkcje. Przechodząc np. na funkcją "Race" wskazówki nie ustawiaja sie w pozycji 0.0 tylko pokazują czas "minus" równoważny obecnaj wartości spóźnienia. Ta przypadłość przekłada sie na wszystkie pozostałe funkcję. Jest to wada która dyskwalifikuje ten zegarek, ponieważ nigdy nie wiem która jest rzeczywiście godzina. Muszę najpierw wejść na funkcję "RACE", odczytać jaka jest wartość czasu "minus" i dodać ją do wskazań "TIME", żeby odczytać rzeczywisty czas. Kłopot w tym, że chyba jest to przypadłość nie do usunięcia i już dawno bym zrezygnował z takiego "chłamu" ale zegarek jest "zaje..." wizualnie a co ważniejsze są mi potrzebne jego funkcje do pomiarów poszczególnych czasów. Jeżeli ktoś ma ten sam model zegarka, będę wdzięczny o komentaż do tego co napisałem. Być może miałem pecha i oba egzemplarze miałem wadliwe. Wrazie czego podaję swój nr tel. 519345216. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej szamot

Chyba z tego co piszesz to widzę że nie jesteś odosobniony osobiście nie mam tego zegarka ale kolega go kupił i już też wymienił na drugi egzemplarz. Z tego co mówił to zegarek nie kalibrował się były jakiś odstępstwa miedzy indeksami a w skazówkami a na koniec to coś się stało z jakaś blokadą na przycisku właśnie do kalibrowania.A zegarek jest zarąbisty !!!! Dowiem się coś więcej to napisze dokładnie co się działo.Drugi jaki dostał bo nawet nie próbowali go naprawiać tylko wymienili podobno jest oki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj Sgar13.

Dzięki za odpowiedź, od razu mi lepiej, że nie tylko ja mam takie problemy. Pocieszające jest to co piszesz, że po wymianie na nowy egz. problemy ustały. Ja również chcę żeby mi wymienili ( z czym nie ma problemu) niestety nie ma już dostepnych z czarną tarczą. Ale to jest ich zmartwienie, żeby załatwili. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hejka Szamot

Nie mam dobrych wieści od znajomego co opisywałem ci przypadek z jego edoxem tego co ma teraz znowu oddaje bo robi mu -10min na miesiąc troche za dużo jak na zegarek za 6tysiaków B) co do pierwszego egzemplarza to mówił mi ze miał takie same przypadłości co ty napisałeś ale jeszcze dodatkowo brak blokady na środkowym przycisku (pewnie wiesz o co chodzi).

Pozdrawiam Sqra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hejka Szamot

Nie mam dobrych wieści od znajomego co opisywałem ci przypadek z jego edoxem tego co ma teraz znowu oddaje bo robi mu -10min na miesiąc troche za dużo jak na zegarek za 6tysiaków :rolleyes: co do pierwszego egzemplarza to mówił mi ze miał takie same przypadłości co ty napisałeś ale jeszcze dodatkowo brak blokady na środkowym przycisku (pewnie wiesz o co chodzi).

Pozdrawiam Sqra

Hej aqra.

Trochę mnie nie było na forum ale nie miałem co pisać ale teraz już tak. Od ostatniego mojego wpisu zmieniło się trochę. Poprzedni model pojechał do serwisu, dostałem odpowiedź, iż rzeczywiście uszkodzenie jest i jest nie naprawialne, stąd zegarek zostaje u nich a APART zwraca kasę. Niestety, jak pisałem wcześniej, zegarek jest mi potrzebny i zależy mi na nim. Były jeszcze dostępne z białą tarczą, które nie wchodziły w grę. Zaproponowałem, by APART ściągnął taki z białą tarczą (co zrobił) i sprawdiliśmy razem z kierownikiem salonu jego sprawność. Wszystko chodziło bez zastrzeżeń. Poprosiłem więc aby serwis EDOXa przemienił tarczę z mojjego starego do tego nowego. Bez wazeliny, muszę powiedzieć, że stanął na wysokości i wykonał taką zamianę (nowy nr ref., nowy faktura). Odebrałem zegarek pełen szczęścia, że może po miesiącu czekani będę mógł w końcu korzystać z jego funkcji. I tak było przez może dwa tygodnie. W chwili obecnej zegarek ma te same wady (przypadłości) co model, który oddałem do serwisu w celu naprawy. Szlak mnie bierze, bo nie mogę być pewny czy odczytywane wskazania godzinowe są prawdziwe. Praktycznie, za każdym razem przed odczytem, muszę przejść na funkcję "RACE", sprawdzić czy nastąpiło jakieś wsteczne przesunięcie wskazówki sekundowej, jeżeli tak to tą bezwzględną wartość sekund muszę dodać do wskazań czasowych jako bezwzględną wartość minut lub przeprowadzić każdorazowo kalibrację. W chwili obecnej kalibrację przeprowadzam rano i po godzinie odczyty wskazują mi już spóźnienie o minutę lub dwie. W ciągu całego dnia dochodzi do 10-15min. To jest jakieś kosmiczne nieporozumienie, żeby bądź co bądź zegarek za kilka klocków, prezentował taki szajs. Mógłbym go oddać ale wyjątkowo potrzebuję jego funkcję. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej Szamot !!

No witam na forum ;).Co do edoxa WRC to tak jak bym słyszał mojego kumpla załamka z tym sikorem oddał drugi już do apartu i teraz się trochę przepycha z nimi co w zamian bo już nie chce tego wrc choć jak sam mówi zegarek był SUPER( ale to z racji tego ze jest właścicielem mgmotorsport). Ale już go odpuścił teraz negocjuje z nimi w sprawie nowego edoxa w limitacji 200szt jakiś automat muszę wejść nawet na stronkę i zobaczyć.Będę pisał jak coś będzie nowego w temacie.

Pozdrawiam SQRA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czasami tak jest ze trafia sie wadliwy egzemplarz ale nie moze to przeciez swiadczyc o celej marce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć,

współczuję złych praktyk z Edoxem WRC, jednak z mojego doświadczenia a kupuję i sprzedaję zegarki używane, z tym Edoxem (sprzedałem kilka sztuk) nigdy nie miałem problemów, ponad to zegarek świetnie zrobiony, dobra pozycja za rozsądną cenę.

Zdjecie-H7QDS4CH-D.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej aqra.

Trochę mnie nie było na forum ale nie miałem co pisać ale teraz już tak. Od ostatniego mojego wpisu zmieniło się trochę. Poprzedni model pojechał do serwisu, dostałem odpowiedź, iż rzeczywiście uszkodzenie jest i jest nie naprawialne, stąd zegarek zostaje u nich a APART zwraca kasę. Niestety, jak pisałem wcześniej, zegarek jest mi potrzebny i zależy mi na nim. Były jeszcze dostępne z białą tarczą, które nie wchodziły w grę. Zaproponowałem, by APART ściągnął taki z białą tarczą (co zrobił) i sprawdiliśmy razem z kierownikiem salonu jego sprawność. Wszystko chodziło bez zastrzeżeń. Poprosiłem więc aby serwis EDOXa przemienił tarczę z mojjego starego do tego nowego. Bez wazeliny, muszę powiedzieć, że stanął na wysokości i wykonał taką zamianę (nowy nr ref., nowy faktura). Odebrałem zegarek pełen szczęścia, że może po miesiącu czekani będę mógł w końcu korzystać z jego funkcji. I tak było przez może dwa tygodnie. W chwili obecnej zegarek ma te same wady (przypadłości) co model, który oddałem do serwisu w celu naprawy. Szlak mnie bierze, bo nie mogę być pewny czy odczytywane wskazania godzinowe są prawdziwe. Praktycznie, za każdym razem przed odczytem, muszę przejść na funkcję "RACE", sprawdzić czy nastąpiło jakieś wsteczne przesunięcie wskazówki sekundowej, jeżeli tak to tą bezwzględną wartość sekund muszę dodać do wskazań czasowych jako bezwzględną wartość minut lub przeprowadzić każdorazowo kalibrację. W chwili obecnej kalibrację przeprowadzam rano i po godzinie odczyty wskazują mi już spóźnienie o minutę lub dwie. W ciągu całego dnia dochodzi do 10-15min. To jest jakieś kosmiczne nieporozumienie, żeby bądź co bądź zegarek za kilka klocków, prezentował taki szajs. Mógłbym go oddać ale wyjątkowo potrzebuję jego funkcję. Pozdrawiam.

Hej Szamot_ Wiem, że o Edox-ie pisałeś dawno ale mam pytanie jak się zakończyła Twoja przygoda z tym modelem_ Piszę ponieważ kupiłem niedawno ten sam model i na razie odpukać jest ok_ a był kupiony przez pierwszego właściciela w 2011 roku_ i jeszcze jedno pytanko masz może instrukcję po polsku do niego?Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.