MichałS 1597 #1 Napisano 3 Czerwca 2011 Najnowszy nabytek do celów wyłącznie sportowych, bieganie, rower, rolki itp. 0 Ticking away the moments that make up a dull day.To już ostatni zegarek, więcej nie kupuję. O! Zegarek! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MichałS 1597 #2 Napisano 3 Czerwca 2011 Kontynuacja zdjęć... 0 Ticking away the moments that make up a dull day.To już ostatni zegarek, więcej nie kupuję. O! Zegarek! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MichałS 1597 #3 Napisano 3 Czerwca 2011 Szukałem możliwie najtańszego i prostego zegarka do zastosowań sportowych, w moim przypadku bieganie, jazda na rowerze, jazda na łyżworolkach i czasami pływanie. Padło na Timex z serii 1440, model T5K082. Kosztował mnie zaledwie 80zł (w tym 10zł to koszt wysyłki). Zegarek w praktyce okazał się bardzo fajny. Wyświetlacz jest przykryty szkiełkiem mineralnym, szybka jest sferyczna, ale nie wystaje ponad obrys koperty. Dzięki temu uzyskano efekt optycznego powiększenia i tak już sporego wyświetlacza. Efekt to wyśmienita czytelność informacji podanych na ekranie. Wygląd to rzecz gustu, mi podpasował. Prosty, niekrzykliwy, z czerwonymi akcentami (napisy i przyciski), które dodają sportowego zacięcia. Jakość wykonania jest b. dobra. Cała koperta jest plastikowa, barwiona powierzchniowo, więc pewnie kiedyś zacznie się wycierać. Srebrne akcenty to też plastik. Materiały nie są jednak tandetne w dotyku, są matowe i sprawiają wrażenie trwałych. Pasek jest gumowy, miękki i przyjemny w dotyku. Przyciski mają bardzo przyjemny skok i działają precyzyjnie. Doszukałem się dwóch wad, pierwsza to brak możliwości (przynajmniej nie udało mi się jej odnaleźć) szybkiego (jednym przyciskiem) wyzerowania timera. Jedyny sposób to zwyczajna edycja timera i ustawienie zer na poszczególnych pozycjach (godziny/minuty/sekundy). Timer zaczyna sygnalizować dźwiękiem (co 1s) w ostatnich 10s, sygnał zmienia się gdy dobiegnie do 0. Podczas odmierzania czasu na ekranie pojawia się stosowna ikona oraz animacja w miejscu dni tygodnia. Animacja odbywa się również w trybie stopera. Druga wada to brak możliwości wyłączenia sygnału dźwiękowego dla przycisków. Każde naciśnięcie guzika potwierdzone będzie krótkim bipem. Ilość funkcji jest podstawowa i jednocześnie wystarczająca na co dzień: stoper (split/lap) do 100htimer (max. 24h, ze skokiem co 1s)data (miesiąc, dzień i dzień tygodnia)jeden alarm dziennysygnał dźwiękowy dla pełnych godzin (można wyłączyć)wodoszczelność 50mpodświetlenie całej tarczy: Indiglo Średnica koperty: 41mm, grubość to 11mm ++++ zalety +++++ cena+ bardzo czytelny wyświetlacz+ wygląd+ jakość wykonania ---- wady ----- brak możliwości wyzerowania timera- nie można wyłączyć sygnału dźwiękowego dla przycisków 0 Ticking away the moments that make up a dull day.To już ostatni zegarek, więcej nie kupuję. O! Zegarek! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MichałS 1597 #4 Napisano 7 Czerwca 2011 0 Ticking away the moments that make up a dull day.To już ostatni zegarek, więcej nie kupuję. O! Zegarek! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach