Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Forfiter

Seiko SRP043 K1

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy umieszczam w dobrym dziale jeśli nie proszę Moda o przeniesienie we właściwe miejsce. Dziś przy zmianie daty w moim Seiko z mechanizmem 4R15 po wyciągnięciu koronki w pozycję szybkiej zmiany daty, data z 31 na 1 przeskakiwała tak jakby się ślizgała/skakała aż po kilku ruchach koronką wskoczyła na 1, z ciekawości chciałem sprawdzić czy wszystko ok i... z 1 na 2 to samo, z 3 na 4 to samo... ale na 4 definitywnie się zatrzymała i nie reaguje na żadne ruchy koronką :D Dodam że ze koronką można przestawiać normalnie wskazówki a zegarek odmierza czas prawidłowo. Nie upadł mi ani nie uderzyłem tak samo jak i nie używałem młota pneumatycznego mając go na ręku więc uszkodzenie jakieś z mojej winy raczej wykluczam. Czytałem na forum że podobny problem jest w niektórych seiko 5 bo tam coś co odpowiada za zmianę daty jest z plastiku i się wyłamuje czy coś... I jeszcze jedno zegarek nabyłem w lutym od forumowego kolegi jako nowy z wszelkimi papierami itd. Mam gwarancję podbitą 19.01.2011r. i jakimś tam fikuśnym podpisem (wolne są jednak rubryki: "watch serial No." i "Case No.")wystawioną bodajże w Szanghaju teraz pytanie czy w TimeTrend ją będą honorować i naprawią mi to na gwarancji ( przy czym zajmie im to 6 miesięcy a zegarek wróci porysowany w stanie opłakanym.... tyle się naczytałem o serwisach i kłopotach z nimi że aż strach posyłać tam zegarek) czy raczej wyśmieją? A może to coś łatwego w naprawie i lepiej zanieść do dobrego zegarmistrza zapłacić i mieć chociaż pewność jakości naprawy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdopodobnie sam go ( datownik ) uszkodziłeś - przestawiłeś/przestawiałeś datę gdy zegarek sam to robił , niekoniecznie dzisiaj , może już wcześniej . Co do spraw czysto technicznych niech się wypowiedzą fachowcy :D

Pozdro

Seiko Ninja Limited Edition

Seiko Orange Samurai Limited Edition

Seiko Black Samurai dwie sztuki

Seiko White Samurai

Seiko Orange Monster

Seiko SARB001

Seiko Black Bullet

i jeszcze kilka Seiko i Citizenów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tzn. data zmieniała mi się tak jak należy około północy (trwało to jakieś 2-2,5 godz) a nie w okolicach południa jak niektórym... Zegar działał bez zarzutu do dzisiaj, datę chciałem przestawić gdzieś tak ok. 10.30 -11.00 rano (tzn. do południa) nie wiem jak mógłby się popsuć (aczkolwiek tego nie wykluczam tego w 100%) zegar noszony codziennie jednakże z należytym szacunkiem.

EDIT: Wiedziałem kiedy nie zmieniać daty i nigdy tego nie robiłem, a teraz dodam że w nocy mimo, że szybka zmiana daty nie działa, zegarek przestawił datę samoczynnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli nie masz u siebie w mieście zaufanego zegarmistrza to podeślij zegarek do mnie , do Poznania , reszta na PW .

Pozdro

Seiko White Samurai

Seiko Orange Monster

Seiko SARB001

Seiko Black Bullet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odwiedziłem dziś dwa serwisy (tzn. punkty przyjęć zegarków w salonach TT) jeden w niedzielę nie pracuje a w drugim oczywiście okazało się, że gwarancję Seiko ale nie wystawioną w Polsce przez Seiko Polska (ZIBI, TT czy jak się ten przedstawiciel - importer na Polskę seikaczy nazywa) można sobie w d.... wsadzić bo oni honorują tylko swoje/wystawione przez siebie gwarancje. Jednak pan w sklepie zaproponował, że w serwisie zrobią nieodpłatną wycenę naprawy po czym zadzwonią i zapytają czy za kwotę XX chcę żeby go naprawili czy mają odesłać zegarek do salonu w którym go zostawiłem. Zdecydowałem się na tą opcję wierząc w jego dobre intencje pana z salonu jak i fachowość oraz profesjonalizm zegarmistrzów z serwisu. O dalszym ciągu zdarzeń będę informował.

PS. A może "awaryjność" mojego zegarka jest kolejnym dobrym powodem żeby kupić Sumo albo jakiegoś SARB-a :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pan z salonu to może miał dobre intencje , ale ten " profesjonalizm " ludzi z serwisu :) Będziemy się modlić za Twój zegarek :) Żeby tylko więcej nie popsuli :)

Pozdro

Seiko White Samurai

Seiko Orange Monster

Seiko SARB001

Seiko Black Bullet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opiszę może trochę swoich przygód z serwisem w TT. Otóż zegarek oddałem 3 lipca do dziś oficjalnie cisza. dzwoniłem kilkukrotnie nikt w serwisie nawet nie jest w stanie stwierdzić czy mój zegarek w ogóle w serwisie jest... Dziś myślałem że już mnie szlag trafi jak zwykle słodkie pierdzenie pana z serwisu na ul. Żelaznej w Warszawie, że sprawdzi oddzwoni... Oczywiście wykazał się pełnym profesjonalizmem czyli nie oddzwonił. Już sam nie wiem gdzie mam się udać do rzecznika praw konsumenta? Na policje może? Zegarek wszak nie jest tak mocno tani kosztował prawie 1 tys... Chciałbym żeby po prostu oddali mi zegarek i już go nie naprawiali....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwracam honor serwisowi. Dziś krótko po mim wcześniejszym wpisie zadzwonił pan i powiedział że rano był "nowy" pracownik nie do końca zorientowany w temacie przeprosił za jego nieudolność powiedział że zegarek mają w serwisie i że czekają na ekspertyzę co się zepsuło i ile będzie kosztowała naprawa mają się odezwać maksymalnie do czwartku....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwracam honor serwisowi. Dziś krótko po mim wcześniejszym wpisie zadzwonił pan i powiedział że zegarek mają w serwisie i że czekają na ekspertyzę co się zepsuło i ile będzie kosztowała naprawa mają się odezwać maksymalnie do czwartku....

pewnie - to dopiero 4ty tydzień leci :unsure:

kiedyś pracowałem w sieciówce - z dnia na dzień były przesyłki - kurierem - przy takiej ilości paczek przy tylu salonach to śmieszne pieniądze są.......

masakra jakaś :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli paczka z zegarkiem idzie miesiąc , to ile zajmie im otwarcie dekla w zegarku ?

Już byś dawno nosił naprawionego ( pewnie za kilkadziesiąt złotych ) Seikacza , gdybyś posłuchał " starszych " :D

Pozdro

Seiko White Samurai

Seiko Orange Monster

Seiko SARB001

Seiko Black Bullet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam że tak późno ale nie miałem dostępu do sieci:) Zegarek do mnie wrócił dwa dni po tel. z serwisu oczywiście nienaprawiony bo nie ma jakiejś tam części i będzie dopiero w październiku... Dekiel nieuszkodzony ani nic ale kopertę od spodu - całe szczęście że nie widać prawie jak się ma na ręce (pewnie w jakimś uchwycie albo innym cudzie) udało się serwisantom porysować skutecznie. Ogólnie ocena serwisu Seiko/Zibi?TT to "2-". Szczerze nie polecam i odradzam. Fansei odezwe się do Ciebie za tyd. jak będę na urlopie już.

PS.

Szacowany koszt naprawy to ok.130zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.