Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Arkowal

regulowanie zegarka

Rekomendowane odpowiedzi

Z góry przepraszam jesli umieściłem posta nie w tym miejscu.Mam pytanie odnosnie regulacji zegarka omega semaster.Zegarek posiadam juz jakis czas i ostatnio nie wiem co sie stalo ale poprostu przestał działać.Zegarek wprawdzie naprawiony ale nie chodzi tak punktualnie jak przed naprawa.PO naprawie tracil jakies 2s na 1 godz.Oddałem do regulacji i po tyg zegarek przyspiesza jakies 15s na dobe.Zegarek odebrałem tydz i po załozeniu na rękę po pierwszych 8h pracował ok a póżniej zaczol łapac przyspieszenie.W nocy również przyspieszył w sumie na dobę okolo 17h .Po paru dniach zaczołem kombinować i zaczołem układać go w innych pozycjach i okazało sie że jeśli leży kolbą na gól zwalnia na jakies 5 godz po czym znów przyśpiesza.Zastanawiam sie czy normalnie odkładac zegarek szkłem do góry a po czasie sam sie wyreguluje czy układać kolbą w dół i nadrabiać czas,ale czy to ma sens?Może odczekac jeszcze z tydz i oddac do ponownej regulacji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie robiłeś taką naprawę?

Ja wiem tyko tyle ze jak oddałem swoja do serwisu (swatch group)

to po serwise robi 1s na 48 h lub lepiej , juz prawie rok .

I to jest normalne,tak musi być .

To sa zbyt precyzyjne mechanizmy żeby tak se chodziły jak chciały .

Mam podobny problem z inna omegą ale tam jest ewidentnie uszkodzony włos przez jednego fachowca

poza tym to vintage .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W związku że mieszkam obecnie w angli tu też robiłem.Pochodze z Poznania i dzis dzwoniłem do pana Skąpskiego który zajmuje sie naprawą takich zegarków i powiedziła mi że regulowanie potrwa około trzech dzni.Service znajduję sie na ul.28 czerwca.Czy ktoś słyszal o panu Skąpskim i jego srevisie?Pytał sie mnie jaki ta omega ma napęd i przyznam szczerze nie mam zielonego pojecia?na zegarku piszę omega seamaster profesional chronometr i nic wiecej.Ktos moze wie?podejrzewam co-axial ale pewny nie jestem.Patrzeyłem na dokumenty ,ale o napędzie nie ma nic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zamieść zdjęcie tutaj lub podaj nymer referencyjny z tej czerwonej karty .

powinieneś mieć trzy i na kazdej jest ref: 8 liczb

Ja tez mieszkam w Anglii i za serwis zapłaciłem 230 w londynie

E16 2QU

tel.2380 646850

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

REF 25318000 watch n.80376294

Mechanizm tego zegarka jest automatyczny kal.1120

na bazie ETA 2892-A2

łozyskowany na 23 kamieniach rubinowych

To wystarczy twojemy zegarmistrzowi

dodam od siebie ze jest to bardzo dobry mechanizm praktycznie nie zawodny

i sa duże szanse że jesli poprzedni specjalista czegos nie zepsuł to da sie go wyregulowac do perfekcji :)

ten który ja oddawałem do autoryzowanego serwisu ma wałsnie taki sam mechanizm :)

powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki starhidiamu :) Gdzie takie informacjie mozna zaczerpnąć?Powiedz mi jeszcze który napęd jest lepszy ten o którym pisałeś czy co axial?na karcie gwarancyjnej jest jeszcze jeden nr 1062 co to za nr?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki informacje płyną szeroką rzeką w necie :)

co-axial to nie jest żaden napęd, najprościej to takie rozwiązanie techniczne które zmniejsza tarcie czym powinno wydłużać

okres serwisowanie .

czy zegarki z tym wychwytem sa leprze, tego nie wiem nie posiadam takiego ale na pewno kupie :)

Na logikę jezeli 1120 wyregulowany potrafi robic 0 sekundy na 24 to ja jestem zadowolony .

Ja mam 3 zegarki z tym mechanizmem

najgorszy jest prestige który robi 4 sekundy na dobe ale nie był serwisowany od nowości czyli 2006.

o ten numer co podałes zapytaj tych którzy sprzedają :) (na moich kartach tez jest taki )

Zachęcam Cie żebyś oddał zegarek do profesjonalnego serwisu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzwoniłem wczoraj do pana Skąpskiego który sie zajmuje naprawa szwajcarów,powiedział że wyreguluje na miejscu lub jesli to co-axial to w dwa ,trzy dni.W przyszły piątek będe u niego w Poznaniu wiec zobacze.Tu w Angli oddawalem zegarek juz dwa razy po czym czekałem pieć tyg i wciaz lipa.Nie mam zamiaru dać kolejny raz na taki okres i byc niezadowolny z postepu.Martwi mnie jedynie ten włos o którym wczesniej pisałeś,który mógł zostać uszkodzony.Przewidując taki scenariusz i zakładając że też tak sie stało czy da się to naprawić i czy po takiej naprawie będzie tak dokładny jak był wczesniej?hmmm straszna sprawa i jesli tak będzie trzeba będzie myśleć o nowym bo to spać nie daję :P:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.