1984 0 #1 Napisano 14 Sierpnia 2011 Witam. Posiadam zegarek Citizen model BL5250-02L. Zegarek mam od 2 lat. Ostatnio zauważyłem po włączeniu stopera iż skazówka od setnych sekund (ta u góry po prawo) nie powraca do wskazania "0" po zresetowaniu pomiaru czasu.Zrobiłem ogólne zresetowanie zegarka, ale to nic nie pomogło. Ogólnie po resecie wskazówka pokazywała zero ale włączenie stopera lub inne poruszenie tej skazówki skutkuje tym iż pozostaje ona z innym wskazaniu niż "0". Zauważyłem także iż po zatrzymaniu w innym miejscu na cyferblacie przyjmuje tą "błędną" pozycję jako "0" i zaczyna odmierzać czas od tego miejsca. Nadmienię iż zegarek jest zadbany, nie używany w ciężkich warunkach, nie uległ nigdy upadkowi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
whb 9 #2 Napisano 14 Sierpnia 2011 Witam. Posiadam zegarek Citizen model BL5250-02L. Zegarek mam od 2 lat. Ostatnio zauważyłem po włączeniu stopera iż skazówka od setnych sekund (ta u góry po prawo) nie powraca do wskazania "0" po zresetowaniu pomiaru czasu.Zrobiłem ogólne zresetowanie zegarka, ale to nic nie pomogło. Ogólnie po resecie wskazówka pokazywała zero ale włączenie stopera lub inne poruszenie tej skazówki skutkuje tym iż pozostaje ona z innym wskazaniu niż "0". Zauważyłem także iż po zatrzymaniu w innym miejscu na cyferblacie przyjmuje tą "błędną" pozycję jako "0" i zaczyna odmierzać czas od tego miejsca. Nadmienię iż zegarek jest zadbany, nie używany w ciężkich warunkach, nie uległ nigdy upadkowi. Wykonaj ustawienie pozycji bazowej wskazówek wg instrukcji obsługi i będzie dobrze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
1984 0 #3 Napisano 15 Sierpnia 2011 Jeśli chodzi o ustawienia to przywracałem go do ustawień początkowych. Następnie po włączeniu stopera i odczytaniu pomiaru skazówka nie zawsze powraca do "0" a jeśli już zostanie na innej cyfrze to trudno aby bez pozycjonowania do "0" powróciła. Jeśli wykonam tylko pozycjonowanie do "0" bez resetownia to sytuacja się powtarza. ogólnie inne wskazówki nie pokazują błędnych odczytów. Czy ktoś z was miał do czynienia z tym modelem i czy miał podobna lub podobne historie co ja? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach