Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

kluzik1

Laco pilot - Miyota -pytanie?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Czy ktoś mógłby mi powiedzieć parę słów (najlepiej uzytkownicy) o zegarku Laco Flieger A na Miyocie. Interesowałyby mnie opinie na temat samego mechanizmu i jak sie sprawuje szkiełko mineralne w tym zegarku w codziennym uzytkowaniu(jak szybko sie rysuje)

Prosze o wasze opinie, gdyż zastanawiam się nad kupnem ( cena kusi )i nie wiem czy warto? Czy może pozbierać i kupić coś droższego, gdyż na razie fundusze są skromne a chec posiadania pilota duza :)

Generalnie chodzi mi o plusy i minusy tego zegarka.

Dziekuje za wszetkie rady

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto kupić. Mam pilota B na miyocie. Działa bez zarzutu. Koperta dobrze wykonana a szkło rys jeszcze nie złapało. W tj cenie to świetny zegarek od historycznej firmy. Czego chcieć więcej? Jeśli możesz dopłacić do wersji na ecie to równie udany zakup. Poza szwajcarskim mechanizmem otrzymujesz szkło szafirowe i unikalną w kopertę przypominającą te w oryginalnych b uhrach.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli nie ma zadnych duzych minusów kupujac ta wersje na Miyocie? Chodzi mi głownie o szkiełko gdyz sam mechanizm przeboleje no i te znane szumy i pstryki miyoty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miyota to dobry wół roboczy. Fajerwerków nie ma, wykonany przyzwoicie, ma niezłe parametry więc nie masz się czego obawiać. Jedyne co to przy tym werku lepszy byłby pełny dekiel, bo podziwiać nie ma czego, chyba że lubisz taką surówkę :) Macałem wielokrotnie zegarek kolegi z Wrocławia i ciągle mam na niego ochotę - świetnie wykonany, ma ciekawy pasek i przede wszystkim świeci jak szalony :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli jednym słowem brać? Ostatnie pytanie czy moze wiecie jak dokładny jest ten mechanizm w praniu. Nie chodzi mi o wiedze ksiazkowa bo ta mowi ze miyota ma prawo byc+-20s ( tak wyczytałem)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli o mnie chodzi to brać jeśli brakuje Ci pilota :) Co do mechanizmu, nie miałem okazji testować tej wersji Miyoty więc nie chciałbym się wypowiadać. Jeśli chodzi o dokładność nie jestem zbokiem, ale te 20s/24h to i tak z dużą rezerwą. Jestem pewien że zegarek zagwarantuje Ci jeszcze lepszą dokładność, powiedzmy na poziomie 10s.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój egzemplarz jak zmierzyłem to robił ok 8 sek na plus. Jeśli ci się ten zegarek podoba to brać. W tej cenie nie ma alternatywy poza pilotami od Kemmnera.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja na swój egzemplarz właśnie czekam i nawet to czekanie już mnie zadowala;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupiles juz?

posiadam od około miesiąca.Gruby klasyczny pasek wymagał drobnej przeróbki po której pasuje idealnie.jeśli chodzi o dokładność to mam około +30 s/tydzień co mnie zadowala zupełnie.Zegarek prezentuje się elegancko ,mimo ciężkiej eksploatacji w pracy magazyniera brak rys,zadrapań ubytków na kopercie itp.Za tą cenę polecam każdemu miłośnikowi zegarkowych "lotników".Jeśli chodzi o sposób nabycia z z czystym sercem polecam firmę TOGO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.