ocelot 0 #1 Napisano 19 Grudnia 2011 Czy ktoś już może z forumowiczów posiada ten zegarek i może się podzielić swoimi wrażeniami na jego temat .Chodzi mi szczególnie jak odbierana jest wielkość tego zegarka na co dzień ,czy wyświetlacz nie sprawia wrażenia za bardzo "uźganego"(za dużo jak na takiej małej powierzchni ) . Słyszałem że barometr jest zapożyczony z prw-2000 z tym tylko że jest 16godzinny(wykres) ,a nie tak jak w prw-2000 24godzinny czy to prawda ?No i może ogólne wrażenia na temat zegarka .Zastanawiam się jeszcze nad modelem PROTREK PRW-2000 1ER .W sumie oba mi sie podobają i dlatego mam problem z wyborem ,moze opinia jakiegoś uzytkownika pomoże mi w wyborze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NETRUNNER 2 #2 Napisano 20 Grudnia 2011 zdecydowanie 2500. wyglada lepiej, ma wiecej funkcji i przede wszystkim ma 20 atm wodoszczelnosci. nosilem go pare razy i jest bardzo zgrabny i dobrze lezy mimo duzej koperty. zdecydowanie najlepszy obecnie protrek i mysle ze trudno go bedzie na razie przebic. cene tez ma przyzwoita szczegolnie porownujac z prw-5000. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ocelot 0 #3 Napisano 20 Grudnia 2011 Mam układ ze sprzedawcą że dał mi do domu prw-2000 na(2-3 dni ,tak przymierzyć w innych sytuacjach jak mi się nie spodoba to mogę zamienić na prw-2500) podoba mi się jego wysmukla sylwetka, ładnie wygląda na rece ma bardzo przejrzysty wyswietlacz w sumie z funkcji wszystko czego bym oczekiwał od zegarka . W sklepie długo się zastanawiałem który zabrać ,trochę może wystraszyłem się tej wysokości w prw-2500 ,w sumie porównując np. do RISEMANA jest niższy prawie o 1mm (a jak wiemy Rysiek bardzo ladnie lezy na ręce ), ale no i tu właśnie jest to ale ,też mi sie podoba PRW-2500 i tak jak mówisz funkcji ma więcej ,chociaż jak dla mnie fazy księżyca i pływy są zbędne. A jeżeli chodzi o wytrzymałość na wstrząsy w PRW-2500 to jak jest ?Może jest to głupie o co zapytam ale prw-2000 jest produkowany w Japonii natomiast prw-2500 w Tajlandii czy ma to jakieś znaczenie jeżeli chodzi o jakość ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NETRUNNER 2 #4 Napisano 21 Grudnia 2011 wytrzymalosc podobna. prw-2500 ma wiecej obudowy co generalnie zawswze dziala na plus wytrzymalosci, ale jakos nie ocenialbym ze jest jakakolwiek roznica. Natomiast kraj produkcji nie ma zadnego znaczenia. Juz szybciej ma wplyw na cene, tzn. modele z japonii sa ponadprzecietnie drogie. Casio to casio. Marka jest gwarantem jakosci. Oczywiscie MTP za 100 zl mniej wytrzyma niz edifice za 2000 ale to standardowa roznica ktora ma wplyw na cene. Kontrola jakosci wszedzie jest taka sama. Zreszta powiedzmy sobie szczerze kto teraz nie produkuje w chinach lub na dalewkim wschodzie? Jak poczytacie definicje swiss made to znajdziecie wiele furtek ktore wykorzystywane sa zreszta przez marki ktorych o chinskosc nigdy byscie nie posadzali. Zreszta nie czepiajmy sie, chinskie nie znaczy gorsze juz teraz. Oni potrafia naprawde dobre towary juz produkowac i mozna sie od nich w wielu kwestiach uczyc. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dosiek1974 0 #5 Napisano 23 Grudnia 2011 ocelot Miałem ten sam problem, jako że jestem wędkarzem fazy księżyca i pływy w 2500 mają dla mnie spore znaczenie. Będe miał ten zegarek 27 grudnia. Jak będziesz potrzebował jakichś konkretnych informacji to wal śmiało 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ocelot 0 #6 Napisano 25 Grudnia 2011 powiem tak dawno nie miałem takich problemów z wyborem zegarka oba mi się podobają 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach