Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

mcezario

bardzo stary zegar?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem tutaj nowy jestem laikiem w temacie zegarów, potrzebuje pomocy w sprawie bardzo starego zegara.

Dostałem ten zegar od swojego dziadka, dziadek jeszcze jak żył opowiadał mi że ten zegar miała jego matka.Wisi teraz u mnie już kilkanaście lat.

Teraz mam pytanie do szanownych forumowiczów czy jest możliwe stwierdzenie co to za zegar. Z tego co widzę to nie ma na nim żadnych oznaczeń lub nie wiem gdzie ich szukać.

Dołączam fotki i z góry dziękuje.

post-46599-0-48658500-1328219967_thumb.jpg

post-46599-0-62516200-1328219983_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Jestem tutaj nowy jestem laikiem w temacie zegarów, potrzebuje pomocy w sprawie bardzo starego zegara.

Dostałem ten zegar od swojego dziadka, dziadek jeszcze jak żył opowiadał mi że ten zegar miała jego matka.Wisi teraz u mnie już kilkanaście lat.

Teraz mam pytanie do szanownych forumowiczów czy jest możliwe stwierdzenie co to za zegar. Z tego co widzę to nie ma na nim żadnych oznaczeń lub nie wiem gdzie ich szukać.

Jak już Kolega napisał, ogólna nazwa dla tych zegarów, wiążąca się z regionem produkcji to Szwarcwald. Ten konkretnie to tzw Rahmenuhr, w stylu wyraźnie nawiązującym do wiedeńskich wysoko urodzonych kuzynów. W dużym przybliżeniu można datować go na pierwsze 2 dziesięciolecia drugiej połowy XIX wieku.

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już Kolega napisał, ogólna nazwa dla tych zegarów, wiążąca się z regionem produkcji to Szwarcwald. Ten konkretnie to tzw Rahmenuhr, w stylu wyraźnie nawiązującym do wiedeńskich wysoko urodzonych kuzynów. W dużym przybliżeniu można datować go na pierwsze 2 dziesięciolecia drugiej połowy XIX wieku.

Spółka "Phillip Haas & Söhne" tu http://forum.watch.ru/showthread.php...light=haas # 14: Możesz powiedzieć, co następuje:

Oficjalnie firma zdobyła w PHS w 1867 roku, choć ich własne reklamy w tych latach podkreśla, że ​​"Gegrundet 1831". Fakt, że trwało raport od początku założyciela, z Philip Haas.

W 1920 roku w czasie Wielkiego Kryzysu w Niemczech, firma zbankrutowała, a następnie, w 1927 roku, po reorganizacji, zdobył się i funkcjonował do 1935 roku, gdy całkowicie zamknięta.

Pierwszą marką, że są oficjalnie zarejestrowane - miał eksportu "Tuetonia Clock Manufaktury" w 1876 roku, na mocy której ogromna liczba godzin jest eksportowane do Stanów Zjednoczonych i Europy. Overseas przedstawicielstwo otworzyła w Londynie w 1871 roku.

Uważa się, że logo z królika została wykorzystana przez nich od samego początku istnienia firmy. Początkowo było bunny-uchwyt kotwica oś podłącza Black mechanizmów lesie, jest już obecny w godzinach, które sięgają do 1870-mi.

Pierwsza rejestracja logo z królika nastąpiło w 1883 roku, to wtedy jest więcej niż zna zając działa na lewym PHS listy poniżej.

W 1895 roku pojawiła się nowa rejestracja logo, zając się tylko nieznacznie zmienione.

Tu na sprzedaż luksusowy książki na temat historii firmy z bandą PHS Zdjęcia: http://cgi.ebay.ch/Buch-Geschichte-U...-/250679201850~~HEAD=pobj. Kto nie chciałby go kupić, nawet zobacz zdjęcia)))

post-46635-0-01860300-1328290328_thumb.jpg

В часах интересно не время, которое они показывают, а времена, о которых они могут рассказать.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj. Masz sokole oko !

Ja nie dostrzegłem tego królika na mostku wychwytu. A to był w szwarcwaldach dość często spotykany sposób umieszczania logo lub podpisu producenta.

post-6402-0-28057100-1328297533_thumb.jpg post-6402-0-35968700-1328297546_thumb.jpg post-6402-0-97753000-1328297560_thumb.jpg

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.