Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

matma66

Cyma

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Kolegów.Mam problem z Cymą.Zegarek nie dawno był u zegarmistrza na przeglądzie.Nie zwróciłem uwagi na chód zegarka,nakręciłem i do gabloty.Dopiero teraz zauważyłem że bardzo się spieszy.W pozycji na deklu nawet 2 godziny na dobę.Na szkle idzie dokładnie.Poleciałem jeszcze raz do fachowca,zapłaciłem miało być dobrze.Niestety dalej idzie jak burza.Wiem że to pasówka i nie jest specjalnie cenna,może Koledzy coś podpowiedzą.post-30180-0-57762500-1328274382_thumb.jpgpost-30180-0-54433400-1328274400_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Kolegów.Mam problem z Cymą.Zegarek nie dawno był u zegarmistrza na przeglądzie.Nie zwróciłem uwagi na chód zegarka,nakręciłem i do gabloty.Dopiero teraz zauważyłem że bardzo się spieszy.W pozycji na deklu nawet 2 godziny na dobę.Na szkle idzie dokładnie.Poleciałem jeszcze raz do fachowca,zapłaciłem miało być dobrze.Niestety dalej idzie jak burza.Wiem że to pasówka i nie jest specjalnie cenna,może Koledzy coś podpowiedzą.post-30180-0-57762500-1328274382_thumb.jpgpost-30180-0-54433400-1328274400_thumb.jpg

Jeszcze jedno dokładne zdjęcie post-30180-0-80279100-1328274675_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ritter

Klocek, zamocowuje koniec włosa, wygląda na dokręcony właściwie, włos nie wygląda na sklejający się. Jak bym miał coś wyrokować to "sklepany"/ukruszony czop osi balansu od strony płómostka balansu, czyli od strony mechanizmu z statniej fotografii Mało prawdopodobne by przyczyną było nierówne przykręcenie nakrywki z kamieniem nakrywowym.

Tak czy owak połóż otwarty zegarek na lusterku i sprawdź czy balans nie zaczyna pracować "ospale". Jak masz dobry słuch i poczucie rytmu to możesz to zdiagnozować w ten sposób.

Podsmowując nie wygląda to dobrze. No ale to zegarek "półkowy" czyli czy to takie ważne? Sam oceń? I jeszcze jedno, czy jesteś pewny, że to ten zegarmistrz sp... robotę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klocek, zamocowuje koniec włosa, wygląda na dokręcony właściwie, włos nie wygląda na sklejający się. Jak bym miał coś wyrokować to "sklepany"/ukruszony czop osi balansu od strony płómostka balansu, czyli od strony mechanizmu z statniej fotografii Mało prawdopodobne by przyczyną było nierówne przykręcenie nakrywki z kamieniem nakrywowym.

Tak czy owak połóż otwarty zegarek na lusterku i sprawdź czy balans nie zaczyna pracować "ospale". Jak masz dobry słuch i poczucie rytmu to możesz to zdiagnozować w ten sposób.

Podsmowując nie wygląda to dobrze. No ale to zegarek "półkowy" czyli czy to takie ważne? Sam oceń? I jeszcze jedno, czy jesteś pewny, że to ten zegarmistrz sp... robotę?

Witam.Dziękuje za pomoc.Faktycznie zegarek w pozycji na deklu inaczej cyka,tak jakby szybciej.Mam sporo zegarków i tylko z tym i Omegą problem.Omega się czasem zatrzymuje, a tam jest klejone koło minutowe i to pewnie przyczyna.Zegarmistrz to moja znajoma,sporo mi zrobiła ciężkich napraw i zawsze jest ok. Tu powiedziała że nic nie widzi.Jak to będzie coś poważnego to nie robię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.