Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

fanatiq

NAUTICA - czy warto ?

Rekomendowane odpowiedzi

witam

jako że jestem nowy na tym forum od razu zaznaczę że użyłem opcji "szukaj" :rolleyes: ale znacząco mi nie pomogłą

otóż stoję przed wyborem kupna zegarka stricte do ubioru formalnego i mam na oku zegarek marki NAUTICA jednak z racji tego że średnio się znam na zegarkach to pytam tu gdzie się znają. Po lekkim googlowaniu stwierdzić mogę że do kolosów ta firma nie należy lekko mówiąc ale czy w ogóle to jest marka na którą warto spojrzeć w tym przedziale cenowym ? -szczególnie z racji tego że mają przeceny na 50 % :) ??

to ten model NAUTICA

mam jeszcze na oku taki : BULOVA

oraz taki LORUS

ostatni trochę zbajerzony

tutaj bym zmienił bransoletę na pasek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem powinieneś pójść w kierunku Lorusa właśnie, nie koniecznie ten model (chyba,że Ci się podoba), ale jest kilka formalnych zegarków Lorusa w dobrej cenie i z niezłą jakością.

Zobacz ten temat na forum i świetne zdjęcia kolegi 0.1 :

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/65908-lorus-rxh75jx9/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem powinieneś pójść w kierunku Lorusa właśnie, nie koniecznie ten model (chyba,że Ci się podoba), ale jest kilka formalnych zegarków Lorusa w dobrej cenie i z niezłą jakością.

Zobacz ten temat na forum i świetne zdjęcia kolegi 0.1 :

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/65908-lorus-rxh75jx9/

świetne zdjęcia kolega zrobił , ale i tak mnie nie przekonał do tego lorusa :rolleyes:

jak dla mnie najlepsze wrażenie wizualne robi właśnie ta NAUTICA , ale chciałbym wiedzieć czy ta marka to nie tylko wygląd , lecz też jakość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej na średnim poziomie, jak to mówią szału nie ma.

Poza tym zegarek ma 44 mm średnicy czyli pod mankiet raczej słabo, a do formalnych to on też nie należy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej na średnim poziomie, jak to mówią szału nie ma.

Poza tym zegarek ma 44 mm średnicy czyli pod mankiet raczej słabo, a do formalnych to on też nie należy...

masz jakieś propozycje ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki budżet ? Kwarc czy automat? Wielkość ( jaki masz nadgarstek)? Styl zegarka (kolor , kształt itp)? Pasek czy bransoleta?

Na te pytania najpierw musisz sobie odpowiedzieć wtedy będzie można coś Ci pomóc.

Te co wymieniłeś to tak jak kolega Stuttgart powiedział "szału nie ma". :rolleyes:

A ta Nautica w tej cenie nie podoba mi się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wielkość nadgarstka chyba aż tak ważna nie jest - można przecież dopasować zegarek

co do kwoty to myślę że do 500 zł - z tego powodu myślę że kwarc

styl zegarka już chyba podałem na początku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

Wielkośc nadgarstka jest badzo ważna, bo rozmiaru koperty nie dopasujesz w danym modelu - ma jaką ma. Jeśli masz nadgarstek 17,5cm (tak jak ja) to większość zegarków o średnicy >43mm będzie wyglądałć dużo słabiej niż na nadgarstkach 19cm. Z kolei nadgarstek 20cm i zegarek 35mm wygląda śmiesznie....

Powtórzę coś co już kiedyś napisałem: Jesli ubiór formalny (garnitur, koszula) to tylko pasek (moim zdaniem).

Z tych co wkleiłeś najbardziej podoba mi się (a jednocześnie jest najbardziej formalna) Bulova.

Tak jak zaznaczył Stuttgart, Lorusy mają kilka fajnych klasycznych modeli. Możesz też serknąć Casio serii Classic (tu zmieścisz się w mniejszej kwocie). Rozważ też Orienty.

Jak Ci się nie spieszy, to wyczekaj bazarek, bo naprawdę piękne zegarki za niewielkie pieniądze się pojawiają (tak... ciągle tego Oceanusa za 300zł nie mogę odżaować).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Atlantic Seabase 60342-41-81

Nieco przekracza budżet, ale moim zdaniem warto przymierzyć (jest kilka wersji kolorystycznych).

atlantic-60342-41-81~3953576.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Atlantic Seabase 60342-41-81

Nieco przekracza budżet, ale moim zdaniem warto przymierzyć (jest kilka wersji kolorystycznych).

atlantic-60342-41-81~3953576.jpg

ładny , ale jakoś nie w moim guście

co do ogłoszeń to na pewno można coś znaleźć tutaj ale wolę nowy zegarek :D

chyba zostanę przy lorusie i zmienię bransoletę na pasek

szkoda że ta Nautica taka marna bo z wyglądu bardzo fajnie się prezentuje - przypomina mi Panerai - taki dziwnie prosty ładny wygląd

chyba że mnie jeszcze weźmie na Bulovę............

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli chodzi o jakość wykonania (pomijam mechanizmy) niestety czy się komu to podoba czy nie, ale Nautica bije na głowę Lorusa- taka jest prawda, miałem parę zegarków i Lorusa i Nautici- zdecydowanie lepsze wykończenie i mniejsza podatność na uszkodzenia i zarysowania po stronie Nautici

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli chodzi o jakość wykonania (pomijam mechanizmy) niestety czy się komu to podoba czy nie, ale Nautica bije na głowę Lorusa- taka jest prawda, miałem parę zegarków i Lorusa i Nautici- zdecydowanie lepsze wykończenie i mniejsza podatność na uszkodzenia i zarysowania po stronie Nautici

no toś mnie panie zaintrygował teraz

możesz tę myśl rozwinąć :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.