Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

tak sobie pomyślałem, tylko gdzie szukać takiej tarczy od wołny ? Alledrogo ? Giełda staroci we Wrocławiu ? Kto wie ?

pozdR.

Kto pyta nie błądzi.... :) Trzeba popytać kolegów, a może coś się znajdzie ;)

Może i w moich klamotkach coś by się znalazło, pewnie mam do Wostoka, a może i do Wołny, używane ale w znośnym stanie, Muszę pogrzebać w szufladzie bo już pół roku tego nie robiłem. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no własnie w moim są wskazówki do wymiany widać że są oryginalne ale z wersji ze złoceniami :(

KUPIĘ - TROCHĘ WOLNEGO CZASU ! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wskazówki do wymiany

e tam do wymiany - szybciutko kupujemy teraz złoconego ze srebrnymi wskazówkami ;) - zamiankę się zrobi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chciał Pan kupić oryginał to faktycznie trochę się pan przewiózł. Werk na pewno z czasów SSSR, wskazówki też takie były. Co do szkiełka i koronki trudno się wypowiadać. Jednak tarcza moim zdaniem jest nowa. Ja taką podobną ( lub tą ) tarczę widziałem kilka miesięcy temu na aukcji. Na przedstawionych przez Pana zdjęciach, fotograf zrobił je tak aby nie było widać co jest dokładnie napisane na brzegu tarczy pod cyfrą 6. Przypominam sobie , że na tarczy z aukcji taki napis był i raczej nie był to napis Sdiełano w SSSR tylko jakiś podobny. Mogę też dodać, że ktoś zakładający wskazówki nie zadbał o to aby prawidłowo je ustawić ( jak minutowa wskazuje 16 to godzinowa nie może być przed 5 ). Jeżeli chce Pan kupić oryginalną tarczę to można próbować na jakimś portalu aukcyjnym. Prędzej jednak można kupić rozbiórkowy werk na giełdzie staroci lub pytać w zakładach zegarmistrzowskich. Zegarmistrze posiadają na pewno werki na części a tarcze mogą tanio sprzedać.

Jeżeli natomiast kupił Pan zegarek do noszenia to radzę podejść do zegarmistrza aby poprawił wskazówki a później założyć na rękę i nosić.

Ja osobiście nie mam nic przeciwko modernizacji zegarków. Ostatnio kupiłem samą tarczę do Wołny. Tarcza nie jest oryginalna. Włożyłem tą tarczę do zegarka na miejsce zniszczonej oryginalnej tarczy którą miałem zdublowaną i jest to obecnie zegarek użytkowy. Dzięki nowej tarczy wskazania są bardziej czytelne.

Witam Panie Tomaszu ZZ

zdjęcia robiłem osobiście :-) jest tam napis ciężki do zidentyfiokowania a zrobienie mu foty jest prawie niemożliwe, próbując odczytać jest napisane (fonetycznie): Sdiełano w CCCh + dodatkowo trzy litery małe jakby "nui"

żeby to dobrze zobaczyć trzeba wyjąć werk a to dopiero w grudniu zapewne nastąpi, w poniedziałek odbieram poljota chronografa, idzie do naprawy kominkowy i następny w kolejce jest Wostok, wskazówki faktycznie źle założone, dzięki za pomoc i pozdrawiam R.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wg. mnie są dwie wersje tych budzików. Z białymi i złotymi wskazówkami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakoś te złocone mi tu nie za bardzo pasiâ, a moze to moja schiza :)

moze pmwasik coś podpowie :)

KUPIĘ - TROCHĘ WOLNEGO CZASU ! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

... jest tam napis ciężki do zidentyfiokowania a zrobienie mu foty jest prawie niemożliwe, próbując odczytać jest napisane (fonetycznie): Sdiełano w CCCh + dodatkowo trzy litery małe jakby "nui"

żeby to dobrze zobaczyć trzeba wyjąć werk ...

Jeśli jest tam taki napis jak poniżej to niestety tarcza jest z tych "nowszych" ;)tarczaprecyzyjny.jpg

Edytowane przez Yakovlev

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Ma udawać "Сделано в СССР", ale ktoś nie potrafił odczytać cyrylicy albo próbował kopiowac tekst ze zniszczonej, zatartej tarczy i... trochę nie wyszło ;)

Generalnie chodzi o to, że to nie jest oryginalna tarcza a współczesny wyrób.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem to przemalowana oryginalna tarcza,nakładane (wytłaczane?)indeksy wyglądają na oryginalne,mam WP z taką samą tarczą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma udawać "Сделано в СССР", ale ktoś nie potrafił odczytać cyrylicy albo próbował kopiowac tekst ze zniszczonej, zatartej tarczy i... trochę nie wyszło ;)

Generalnie chodzi o to, że to nie jest oryginalna tarcza a współczesny wyrób.

Wiem co miało być , ale napis mnie zdemolował . :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem to przemalowana oryginalna tarcza,nakładane (wytłaczane?)indeksy wyglądają na oryginalne,mam WP z taką samą tarczą.

W moim zegarku indeksy są całkiem płaskie, jakby zeszlifowany metal. W tarczach współczesnych, które są wytłoczkami (widać to na zdjęciu do aukcji samej tarczy) powierzchnia indeksów jest zaokrąglona.

www.slavnyhans.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę nowych nabytków z czego dwa od kolegi z forum - dzięki Tomku:

wsie.jpg

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W moim zegarku indeksy są całkiem płaskie, jakby zeszlifowany metal. W tarczach współczesnych, które są wytłoczkami (widać to na zdjęciu do aukcji samej tarczy) powierzchnia indeksów jest zaokrąglona.

Racja.Pewno zamówili u żółtych braci,stąd takie byki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A anioł czuwał nade mną :D

Dawno już niczym się nie chwaliłem, ale i nie było za bardzo czym. Poniżej mój nowy, a jednak stary nabytek - Kirowski.

Mechanizm uratowany z rąk "złotnika", a koperta uratowana przed złomowaniem. Po pół rocznym leżakowaniu połączyłem te elementy w całość, a efekt tych zabiegów możecie sami ocenić. Zaraz też biegnę do zegarkowego-mistrza bo przyda się profesjonalne SPA.

post-46446-0-68458500-1353930480.jpg

post-46446-0-30537000-1353930489.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze dodam swoją fotkę ;). Mój nowy ulubieniec :).

DSCF1264bmini.jpg

Edytowane przez Jazz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny kirowski. Bardzo dobrze że go uratowałeś. Szkoda tylko, że niektóre indeksy się już wymazały. Niedawno też miałem przypadek ze skupem złomu i to mnie wku... Bo handlarz wycenił ten zegarek na 1,5g złota i chciał za trupka bez wskazówek 120 złociszy. Tobie przynajmniej werk zostawił.

Edytowane przez klamocik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Werk odkupiłem, a "złotnicy" maja w d... zegarki tylko koperty ich interesują, a żeby coś wyrwać od nich w całości to trzeba płacić jak za zboże. :angry:

Edytowane przez Tajtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Werk odkupiłem, a "złotnicy" maja w d... zegarki tylko koperty ich interesują, a żeby coś wyrwać od nich w całości to trzeba płacić jak za zboże. :angry:

Niestety złotnicy stosuja takie praktyki, ciężko coś wyrwać od nich w dobrej cenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wostok 2427 - nabytek sprzed paru miesięcy, właśnie wrócił od zegarmistrza.

Zegarek jest gigantyczny :)

p1180860.jpg

p1180851g.jpg

p1180852k.jpg

p1180849.jpg

p1180839v.jpg

p1180846w.jpg

p1180820z.jpg

p1170972.jpg

Edytowane przez chopin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi