Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

sebasec

Dwa serwisy na ul. Żelaznej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, ostatnio zastanawiałem się gdzie oddać swoją 5tkę do renowacji i podrzucony został mi temat serwisu na ulicy Żelaznej. Sporo się naczytałem na ten temat. W sensie opini było sporo. Jedne były pozytywne, inne negatywne. Zdziwiła mnie ta rozbieżność. Jak się okazało, na ulicy Żelaznej wypatrzyłem dwa serwisy zegarmistrzowskie. Jednak, spostrzegłem to już po oddaniu sikora do fachmistrza. I teraz zastanawiam się do którego fachmana oddałem sikora :D. Ktoś z Was oddawał swoje maszyny na Żelazną? Jeśli tak to powiedzcie do którego warsztatu poszliście i jaka była jakosć usługi.

Dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja oddawałem swoje Seiko do BSM serwisu, są autoryzowanym serwisem Seiko. Drugiego zegarmistrza tam nie widziałem :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy kolega czytał czy nie ale podrzucę swój link. Ja serwisu autoryzowanego nie polecam ale może mój przypadek jest incydentalny?

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/60982-seiko-srp043-k1

Z całym szacunkiem, ale co podany link ma wspólnego z moim zapytaniem?

Chodziło mi o wartszaty zegarmistrzowskie na ul.Żelaznej. Jeden jest na ul. Żelazna 43" Jakubowska Danuta. Pracownia zegarmistrzowska"(i tam właśnie oddałem sprzęt), numeru pod jakim jest drugi zakład nie znam , bo mignął mi tylko jak wracałem. Wiem że jest po drugiej stronie ulicy od tego z numeru 43. Dziś mam termin odbioru więc będąc w tamtej okolicy zwrócę baczniejszą uwagę na adres drugiego zakładu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli nie czytałeś :D Zarówno kolega barteq891 jak i ja oddaliśmy zegarki do serwisu Seiko właśnie na ulicy Żelaznej. Wcześniej sam pisałeś o serwisie. Pewnie pomyliłeś serwis autoryzowany z zakładem/pracownią zegarmistrzowską (niezależną od żadnego producenta) choć usługi te same nazwa inna. Poza tym pytałeś kto oddawał zegarek do naprawy na ul. Żelaznej. Tak pokrótce tyle właśnie ten link ma wspólnego ale nie chcesz nie musisz korzystać z doświadczeń innych, czasami można na tym wyjść lepiej czasami nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dzisiaj swojego SKX oddałem do serwisu BSM na Żelaznej 76 bodajże, to jest odcinek Żelaznej między Ogrodową a Chłodną. Jest to autoryzowany serwis Seiko (ma autoryzację Zibi). Oddałem Seikacza na regulację i gruntowne czyszczenie i smarowanie bo sprawdzany na wibrografie chodził nierówno. Ale kupiłem go od jednego z użytkowników z forum który w ogóle go nie nosił więc leżakował sobie dość długo. Termin odbioru mam na 20.07 ale jak skończą wcześniej to zadzwonią. Takowa usługa wyniosła mnie 180 pln... nie mało, ale oddawałem tam też swoje Monstery i zawsze byłem zadowolony. Jak dla mnie pełen profesjonalizm. Trochę długo każą sobie czekać na zegarek, ale co zrobić :)

Dzięki temu, że są autoryzowanym serwisem m.in. Seiko, mają części do tych zegarków, co jest przydatne jeśli coś się popsuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli nie czytałeś :D Zarówno kolega barteq891 jak i ja oddaliśmy zegarki do serwisu Seiko właśnie na ulicy Żelaznej. Wcześniej sam pisałeś o serwisie. Pewnie pomyliłeś serwis autoryzowany z zakładem/pracownią zegarmistrzowską (niezależną od żadnego producenta) choć usługi te same nazwa inna. Poza tym pytałeś kto oddawał zegarek do naprawy na ul. Żelaznej. Tak pokrótce tyle właśnie ten link ma wspólnego ale nie chcesz nie musisz korzystać z doświadczeń innych, czasami można na tym wyjść lepiej czasami nie.

Tak, pomiędzy serwisem a zakładem jest różnica. Powinienem to wziąć pod uwagę nazywając wątek. Ja się tylko chciałem dowiedzieć, który z tych PUNKTÓW ma pozytywne a który negatywne opinie, ponieważ jak wspomniałem w poście nr.1 czytałem różne opinie. Zresztą to chyba miesce określane mianem SERWIS miało nie za dobre opinie. Tak czy owak, zobaczymy. Odebrałem zegarek i będę obserwował.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.