Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

serekdrogba

Męski zegarek z czarną bransoletą

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Poszukuję kwarcowego zegarka z bransoletą. Obowiązkowo w czarnym kolorze(ewentualnie z jakimiś kolorowymi wstawkami). Do ok 200zł. Mój obwód nadgarstka 16 cm.

Coś tego typu:

http://allegro.pl/zg060a-gino-rossi-hamman-black-absolutny-hit-i2447919398.html

http://allegro.pl/omax-hesher-ipb-zegarek-pudelko-i2445686366.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

502D? Hmm... 44,4cm na nadgarstek 16cm? Kolego pawelb29, seriously?

Na taki nadgarstek to 42mm max maxów i ten Timex jest przyzwoity w tej cenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

502D? Hmm... 44,4cm na nadgarstek 16cm? Kolego pawelb29, seriously?

Na taki nadgarstek to 42mm max maxów i ten Timex jest przyzwoity w tej cenie.

Sam mam w nadgarstku 17 i noszę obecnie M-force 46 mm i jest OK. Często po przymierzeniu okazuje się że zegarek dobrze leży na ręce i dobrze się nosi. Najlepiej jest zawsze przymierzyć jednakżenei zawsze jest taka możliwość. Sam kupował M-Forca ze zdjęć i się trochę obawiałem jak będzie wyglądał i się nosił . Wcale bym się nie ograniczał tylkodo 42 mm - fakt to jest uniwersalna wielkość która na pewno Kolegi nie przytłoczy.

Fotki M-Force 46mm i Stenka 44 mm.na nadgarstku 17 cm

post-410-0-34666400-1341815383_thumb.jpg

post-410-0-31412100-1341815453_thumb.jpg

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważaj pawelb29.

Za chwilę zostaniesz zbesztany przez ichris za posiadanie zegarków mechanicznych (jak możesz! przecież one są takie problemowe i wymagające) oraz za to, że nosisz tak wielkie sikory (przecież wszystko co ponad 42mm to już masochizm).

Tyle złośliwości.

Co do Twojego orienta to genialny zegarek. gratulacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rafal.m - Ja wiem, że ty byś wciskał każdemu laikowi automat, taki z ciebie "pomocnik".

pawelb29 - Orient nie wiadomo jak leży bo z takiej fotki ciężko wywnioskować. Stein leż źle - widać, że za duży. Te odstające uszy ble...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ichris - masz rację.

Polecajmy każdemu Casio. A co!

Tak mi się coś wydaje, że nigdy nie posiadałeś/posiadasz automatu i niechęć do nich wynika z Twojej niewiedzy. Jeśli się mylę - przepraszam.

A co do wciskania automatów to widziałeś mnie kiedykolwiek stojącego z karabinem nad roztrzęsionym laikiem którego zmuszałbym do zakupu automatu? (jeśli tak to byłem pijany i tego nie pamiętam).

Po raz kolejny powtórzę, że forum służy do wymiany poglądów, jeśli ktoś chce automat to kupi automat, jeśli kwarc to kupi kwarc itp, itd.

nie widzę nic złego w polecaniu jednego, czy drugiego rozwiązania.

Chyba czas zakończyć tę pustą polemikę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te odstające uszy ble...

Ja mam jedno odstające. Lewe.

I jakoś mi to nie przeszkadza w noszeniu zbyt dużych zegarków laugh.gif

Na szczęście nie to ładne, co ładne, ino co się komu podoba. tongue.gif

www.katatime.pl 

www.toskania.org.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rafal.m - Ja wiem, że ty byś wciskał każdemu laikowi automat, taki z ciebie "pomocnik".

pawelb29 - Orient nie wiadomo jak leży bo z takiej fotki ciężko wywnioskować. Stein leż źle - widać, że za duży. Te odstające uszy ble...

Co do Orienta Leży wg. mnie dobrze i nosi się bardzo dobrze naprawde nie czuć że jest taki duzy.

Setinhart również.

Generalnie ja lubie duże zegarki , chociaż mam i takie po 40 mm.

post-410-0-89161900-1341838544_thumb.jpg

post-410-0-37303400-1341838617_thumb.jpg

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orient świetny. I faktycznie leży bdb ;)

BTW... Z czarną bransoletą przymierzałem sobie ostatnio http://www.firmowezegarki.pl/zegarek-casio-ef-339bk-1a9vef,p5642.html

Myślicie, że ten model jest w jakimś stopniu zabezpieczony przed rysowaniem się koperty/bransolety? Oczywiście mikroryski będą ale chodzi o to żeby się nie zrobił częściowo srebrny bo to brzydko będzie wyglądać. Słyszałem o jakimś specjalnym nanoszeniu koloru metodą PVD i ten model chyba tak został wykończony. Pytanie czy to coś daje oprócz wyższej ceny?

rafal.m - jak gdzieś dorwę w Krakowie do przymiarki tego Orienta:

http://allegro.pl/prestizowy-zegarek-orient-automatic-day-date-zm203-i2411987058.html

to się może skuszę. I to będzie mój pierwszy automat ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jest jakiekolwiek zabezpieczenie - raczej nie. Jak zarysujesz to bida :)

Co prawda mam tylko jeden zegarek z czarną kopertą (pvd)- aviatora ale jak na razie nie ma co narzekać.

Delikatnie widać otarcia na koronce (ale to od nakręcania)reszta (łącznie z deklem) bez ubytków.

Nad tym Casio ja bym się radził poważnie zastanowić bo nie ma w nim możliwości założenia standardowego paska.

Kaszlak ma jeszcze takie coś:

http://www.casiomarket.pl/product/show/364965/zegarek-casio-efa-132bk-1avef-zegarki-meskie-na-bransolecie

pytanie czy nie za bardzo wybajerzone.

Edyta: jeszcze takie seiko namierzyłem:

http://www.chrono24.pl/seiko/chronograph-sports-mens-watch-snn233--id1826542.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj nie... design odjebany w kosmos :D Jeszcze sobie wytnę zielone czułki i mogę iść za rok na juwenalia udawać przybysza z planety K-Pax ;)

Strasznie mi się ten Edifice 339 podoba... Paska nie chce i tak ;) ...ale nawet cena 435zł (oryginał, nówka na allegro) każe się zastanowić 3x przed zakupem.

Chyba czeka mnie wycieczka do podkrakowskiego Olkusza w celu przymierzenia tego Orienta...

Jeśli ten Edifice po jakimś czasie może wyglądać nieciekawie to co dopiero "czarne" zegarki za 200zł jakby chciał autor...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ichris może z Orienta przemyslabys i rozważyl Mako.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mako jest ładny ale za sportowy dla mnie. Lubie połączenie klasyki z pazurkiem. A tu bezel z wielkimi liczbami niestety kojarzy się w 100% z czymś sportowym.

Z tego typu zegarków Orient Ray jest dla mnie the best. Ale to melodia przyszłości... nie stać mnie póki co na kolekcję więc szukam czegoś na każdą okazję.

Tym Edificem czy Orientem i tak naciągam budżet. A już prawie kupiłem tego Lorusa:

http://www.firmowezegarki.pl/zegarek-lorus-rt359ax9,p5686.html

Stwierdziłem, że się nie ma co napalać tylko spokojnie podjąć decyzję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mako jest ładny ale za sportowy dla mnie. Lubie połączenie klasyki z pazurkiem. A tu bezel z wielkimi liczbami niestety kojarzy się w 100% z czymś sportowym.

Z tego typu zegarków Orient Ray jest dla mnie the best. Ale to melodia przyszłości... nie stać mnie póki co na kolekcję więc szukam czegoś na każdą okazję.

Tym Edificem czy Orientem i tak naciągam budżet. A już prawie kupiłem tego Lorusa:

http://www.firmowezegarki.pl/zegarek-lorus-rt359ax9,p5686.html

Stwierdziłem, że się nie ma co napalać tylko spokojnie podjąć decyzję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ładny jest... Dobrze, że nie mam kasy bo bym kupił już ze 4 zegarki i dalej byłoby mało :D

Tylko mimo wszystko takiego do graniaka raczej nie założę. A EF-339 spokojnie... nawet Lorus by uszedł choć wydaje mi się zbyt błyszczący - wolę coś bardziej stonowanego.

Lorus wygląda pięknie w gablotce. Świecąca bransleta ze wstawkami aluminium, świecący lakierowany bezel... brązowa tarcza nadająca klasy trochę w tym ginie bo nawet te wewnętrzne tarcze się błyszczą. I jak się założy na rękę to trochę za bardzo rzuca mi się to wszystko w oczy. Chyba nie do końca jest to mój styl. Ale nie skreślam go z listy. Za 3 stówki, tak od ręki za nówkę w sklepie bez cudowania to nie widziałem ładniejszego zegarka.

Edifice czy Orienty to jednak droższe zabawki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przez Was rozważam na poważnie zakup Mako Blue CEM6500 z bransoletą...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brać śmiało na pewno lepsze rozwiązanie niz zakup Lorusa.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie zaglądaj regularnie na bazarek - bez przerwy pojawiają się tam Orient'owe okazje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polować na używkę czy sprowadzać nówkę za ~120$? Po ile używki chodzą?

Co lepiej kupić: FEM65002DW czy CER00008? Obydwa skubańce są ładne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.