Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

rafal.m

Jak wyjąć szkiełko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jako, że w drodze do mnie jest staruszek (jak w opisie), który wymaga pracy nad przywróceniem mu nieco blasku chciałbym prosić o poradę n/t sposobu wyjęcia szkiełka (trzeba będzie wypolerować lub wymienić).

Dodam tylko, że nie mam pajączka do szkieł.

Mam nadzieję, że uda mi się go doprowadzić do takiego stanu:

http://farm5.static.flickr.com/4097/4802061894_5a2514738d.jpg

wiem wiem - mało to realne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdaje się, że to jest zbrojony hesalit. Jeśli nie chcesz dać zarobić zegarmistrzowi, to trzeba wyjąć mechanizm i wypchnąć szkło od środka.

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdaje się, że to jest zbrojony hesalit. Jeśli nie chcesz dać zarobić zegarmistrzowi, to trzeba wyjąć mechanizm i wypchnąć szkło od środka.

Dzięki za podpowiedź. Sytuację ocenię, jak będę miał zegarek w rękach. w najgorszym wypadku będę szukał nowego szkiełka (o ile to stare jest zbyt sfatygowane aby polerować).

Wyjąć niestety trzeba będzie bo w kopercie go nie wypoleruje (kształt disco ball)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli to rzeczywiście hesalit i nie jest popękany, to nawet głębokie rysy można usunąć i wypolerować szkiełko. Jeśli ma pękniecia albo mikropęknięcia to oczywiscie nic z tym nie da się zrobić

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robilem wymiane szkla w 7002 - 7009 - wypycha sie od wewnatrz.

Przy wkladaniu polecam posmarowac brzegi wazelina oraz nakierowac/wlozyc recznie.

Polozyc szklem do dolu na plaskiej powierzchni na dosc grubej szmatce i pchac z czuciem koperte, klik i wejdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.