zwoli 0 #1 Napisano 4 Sierpnia 2012 witam jak mozna sprawdzic date produkcji zegarka pozrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #2 Napisano 4 Sierpnia 2012 Poszukaj ośmioznakowego numeru na deklu: Literka na końcu to rok: J=2010, A=2011, B=2012. Trzy cyfry przed tą literą to kolejny dzień roku. Korzystając z tego kalendarza możesz odczytać, jakiej dacie on odpowiada. Na przykładzie powyższych zdjęć:309J = 5 listopada 2010206A = 25 lipca 2011 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zwoli 0 #3 Napisano 4 Sierpnia 2012 dzieki wielki nie jest zle ma 5 miesiecy moj gw 3500 jak myslisz dobrze jest w nim wlaczyc oczczedzanie energi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #4 Napisano 4 Sierpnia 2012 Mój ma już prawie 7 miesięcy i mam w nim włączony tryb oszczędzania energii, lecz jeśli cały czas używasz zegarka to nie jest to konieczne, ale i nie zaszkodzi. Nie jest on denerwujący jak w niektórych w pełni analogowych G, ponieważ dzięki czujnikowi ruchu nie włącza się, kiedy zegarek znajduje się na nadgarstku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zwoli 0 #5 Napisano 4 Sierpnia 2012 bo jak dobrze zrozumiaalem wlancza sie to tylko miezdy 22.00 a 6.00 i ostatnie pytanie u gury swieci sie komunikat dzisiaj SAN pytanie czy chodzi tu ze to oznacza sobote ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #6 Napisano 4 Sierpnia 2012 Sobota to SAT i to powinno być dzisiaj wyświetlane. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zwoli 0 #7 Napisano 4 Sierpnia 2012 jak by Ci sie chcialo opisac to oszczedzanie energi kiedy sie wlacza kiedy wylancza na jakiej zasadzie to dziala bede wdzieczny chyba ze za duzo bedzie pisania w kazdym razie wielkie dzieki bo akrat mam taka przace ze bez sensu mi go zakladac a potem czymac w szafce 12 godz gdyz pracuje w drularni 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #8 Napisano 4 Sierpnia 2012 Instrukcja podaje, że tryb oszczędzania energii (PS) włącza się tylko w godzinach 22-6 rano, lecz w moim włącza się on zawsze o 23. Zegarek musi leżeć bez ruchu przez 60-70 minut i w tym czasie nie może padać na niego bezpośrednie światło, by włączył się PS. Jeśli nadejdzie 6 rano i zegarek nadal będzie znajdował się w ciemności (np. w długie, zimowe noce) to pozostanie w tym trybie aż odpowiednio mocno się rozjaśni. Nie za bardzo zrozumiałem o co chodziło Ci z tym zakładaniem i trzymaniem w szafce, ale ogólnie nie przejmuj się tym, zostaw PS włączony i po prostu używaj go normalnie jak każdy inny zegarek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zwoli 0 #9 Napisano 4 Sierpnia 2012 jeszcze raz dzieki pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bzyku_pb 0 #10 Napisano 22 Stycznia 2014 Witam, czy ktoś wie może co oznacza litera R na lewej tarczy? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #11 Napisano 22 Stycznia 2014 To skrót od "READY". W praktyce oznacza początek synchronizacji i próbę wyszukania sygnału radiowego. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bzyku_pb 0 #12 Napisano 25 Stycznia 2014 Niedawno kupiłem ten zegarek więc mam troche pytań. Wskaźnik naładowania pokazuje literkę "M" chciałbym go naładować, żeby wskazywał literkę "H" moje pytanie brzmi: czy mogę go naładować świetlówką? Jak tak to jaką i jak długo trzeba go ładować? Pytanie drugie jak długo świeca wskazówki fluorescencyjne gdy cały dzień jest na słoncu? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #13 Napisano 25 Stycznia 2014 Można go tak ładować, ale nie ma to większego sensu. Szkoda prądu. Naturalne światło jest bardziej efektywne i przede wszystkim - darmowe. Zegarek na poziomie M funkcjonuje całkowicie normalnie, a z czasem podładuje się do H podczas normalnego użytkowania. Po lumie nie oczekuj cudów, ale z odczytaniem godziny w całkowitych ciemnościach ja nigdy nie miałem problemów. Poza tym zegarek ma przecież podświetlenie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bzyku_pb 0 #14 Napisano 25 Stycznia 2014 Dzieki za szybką odpowiedz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bzyku_pb 0 #15 Napisano 25 Stycznia 2014 Powiedz mi bo widze ze jestes w temacie czy jest sens włączać oszczędzanie energii skoro w zegarku chodzę codziennie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #16 Napisano 25 Stycznia 2014 Oczywiście, przy noszeniu zegarka jego działanie w żaden sposób nie będzie dokuczliwe, a w nocy zawsze trochę energii oszczędzi, wyłączając wyświetlacze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bzyku_pb 0 #17 Napisano 25 Stycznia 2014 Jeszcze raz dziękuje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bzyku_pb 0 #18 Napisano 26 Stycznia 2014 Kolejne pytanie wlaczylem funkcje "ps" jak sprawdzic czy ta funkcja dziala w nocy o 3:00 obudzilem sie zapalilem swiatlo podeszlem do zegarka i elektroniczne wskazania nie byly wygaszone. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #19 Napisano 26 Stycznia 2014 Po prostu zapalenie światła obudziło zegarek. Funkcja na pewno działa, ale jeśli koniecznie chcesz to sprawdzić to kilka minut przed godziną 22 odłóż zegarek w takim miejscu, by światło żarówek nie padało bezpośrednio na tarczę. Jeśli go nie poruszysz to dokładnie o 23:00 powinien wejść w tryb PS. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach