Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

zwoli

casio gw 3500

Rekomendowane odpowiedzi

witam jak mozna sprawdzic date produkcji zegarka pozrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukaj ośmioznakowego numeru na deklu:

8LB2d.jpg

Literka na końcu to rok: J=2010, A=2011, B=2012. Trzy cyfry przed tą literą to kolejny dzień roku. Korzystając z tego kalendarza możesz odczytać, jakiej dacie on odpowiada.

Na przykładzie powyższych zdjęć:

309J = 5 listopada 2010

206A = 25 lipca 2011

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki wielki nie jest zle ma 5 miesiecy moj gw 3500 jak myslisz dobrze jest w nim wlaczyc oczczedzanie energi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój ma już prawie 7 miesięcy i mam w nim włączony tryb oszczędzania energii, lecz jeśli cały czas używasz zegarka to nie jest to konieczne, ale i nie zaszkodzi. Nie jest on denerwujący jak w niektórych w pełni analogowych G, ponieważ dzięki czujnikowi ruchu nie włącza się, kiedy zegarek znajduje się na nadgarstku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo jak dobrze zrozumiaalem wlancza sie to tylko miezdy 22.00 a 6.00 i ostatnie pytanie u gury swieci sie komunikat dzisiaj SAN pytanie czy chodzi tu ze to oznacza sobote ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sobota to SAT i to powinno być dzisiaj wyświetlane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak by Ci sie chcialo opisac to oszczedzanie energi kiedy sie wlacza kiedy wylancza na jakiej zasadzie to dziala bede wdzieczny chyba ze za duzo bedzie pisania w kazdym razie wielkie dzieki bo akrat mam taka przace ze bez sensu mi go zakladac a potem czymac w szafce 12 godz gdyz pracuje w drularni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Instrukcja podaje, że tryb oszczędzania energii (PS) włącza się tylko w godzinach 22-6 rano, lecz w moim włącza się on zawsze o 23. Zegarek musi leżeć bez ruchu przez 60-70 minut i w tym czasie nie może padać na niego bezpośrednie światło, by włączył się PS. Jeśli nadejdzie 6 rano i zegarek nadal będzie znajdował się w ciemności (np. w długie, zimowe noce) to pozostanie w tym trybie aż odpowiednio mocno się rozjaśni.

Nie za bardzo zrozumiałem o co chodziło Ci z tym zakładaniem i trzymaniem w szafce, ale ogólnie nie przejmuj się tym, zostaw PS włączony i po prostu używaj go normalnie jak każdy inny zegarek. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, czy ktoś wie może co oznacza litera R na lewej tarczy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To skrót od "READY". W praktyce oznacza początek synchronizacji i próbę wyszukania sygnału radiowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedawno kupiłem ten zegarek więc mam troche pytań. Wskaźnik naładowania pokazuje literkę "M" chciałbym go naładować, żeby wskazywał literkę "H" moje pytanie brzmi: czy mogę go naładować świetlówką? Jak tak to jaką i jak długo trzeba go ładować? Pytanie drugie jak długo świeca wskazówki fluorescencyjne gdy cały dzień jest na słoncu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można go tak ładować, ale nie ma to większego sensu. Szkoda prądu. Naturalne światło jest bardziej efektywne i przede wszystkim - darmowe. :) Zegarek na poziomie M funkcjonuje całkowicie normalnie, a z czasem podładuje się do H podczas normalnego użytkowania.

Po lumie nie oczekuj cudów, ale z odczytaniem godziny w całkowitych ciemnościach ja nigdy nie miałem problemów. Poza tym zegarek ma przecież podświetlenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedz mi bo widze ze jestes w temacie czy jest sens włączać oszczędzanie energii skoro w zegarku chodzę codziennie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, przy noszeniu zegarka jego działanie w żaden sposób nie będzie dokuczliwe, a w nocy zawsze trochę energii oszczędzi, wyłączając wyświetlacze. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejne pytanie wlaczylem funkcje "ps" jak sprawdzic czy ta funkcja dziala w nocy o 3:00 obudzilem sie zapalilem swiatlo podeszlem do zegarka i elektroniczne wskazania nie byly wygaszone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu zapalenie światła obudziło zegarek. :)

Funkcja na pewno działa, ale jeśli koniecznie chcesz to sprawdzić to kilka minut przed godziną 22 odłóż zegarek w takim miejscu, by światło żarówek nie padało bezpośrednio na tarczę. Jeśli go nie poruszysz to dokładnie o 23:00 powinien wejść w tryb PS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.