Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gabrielxxx

Mido - prośba o kilka słów

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Kolegów,

prosiłbym Was o kilka słów na temat tego Mido:

http://www.ebay.com/itm/VINTAGE-MIDO-COMMANDER-CHRONOMETER-8679-AUTO-25-JEWELS-MEN-WATCH-/110936497317?pt=Wristwatches&hash=item19d4549ca5

Zaciekawił mnie, ponieważ jest to chronometr certyfikowany a ponadto hi-beat.

Tylko czy ta Eta 2837, na której jest oparty jest dobra i porządna i wytrzymała ząb czasu (bo w końcu to vintage oraz szybciej się zużywający hibeat).

Co oznacza, że regulacja jest w 6 pozycjach oraz czy zegarek jest oryginalny a nie jakiś kombinowany składak.

Prosiłbym o opinie na temat tego konkretnego modelu.

Pozdrawiam Was !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

troche zmęczona czasem, poczekaj bo zdażają sie tańsze i w lepszej kondycji

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm mówiąc zniszczona masz na myśli cyferblat? bo obudowa chyba ok i mechanizm też (biorąc pod uwagę, że wachnik nie jest poobcierany). Widziałem tę stronę z zegarkami no ale tam ceny to o wiele wyższe chociaż tu licytacja i też może pójdzie do góry - no i tamte to nie certyfikowane chronometry.

Napisz co jest zużyte już w tym zegarku bo może ja się przyglądam i nie widzę no prócz tarczy:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dekiel, koperta, bransoleta, zapinka. Wszystko dostało w kość. jeśli zmieniać tarczę - będzie trudno bo NOSowe najczęściej sie trafiaja do regularnych Commanderów datoday. . Najmocniejszym punktem jest tu mechanizm. Eta 2837 jest stosunkowo rzadka, ja widziałem raz w Zenicie -bo mieli ono okres wkładania podrasowanej Ety w swej historii. jeśli "lecisz" na mechanizm to pewnie warto ale nakłady na odbudowę przekroczą jego wartość. Swego czasu Commandery Datoday sie często pojawiały w stane NOS, ale ten czas chyba już minął. chronometer... hmmm... po tylu latach to z ustawiania w 6 pozycjach i temperaturze nic już nie zostało a po serwisie zostanie jeszcze mniej. Mido zawsze były bardzo skrupulatnie regulowane i często wychodziły z fabryki trzymając parametry chronometru choć nie mając na to papierów. Klasyka gatunku, czy jak mawiają chłopaki z Make Life Harder - "masthew". Ale czy koniecznie ten egzemplarz - bym się zastanawiał

Pozdrawiam,

Wasyl
Mam różne zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Wasyl za odpowiedź dokładną - czy mógłbyś mi przybliżyć temat z tą regulacją w 6 pozycjach bo nieraz się chciałem dowiedzieć na ten temat o co to chodzi i szukałem info o tym (na czym to polega), ale jakoś nie znalazłem, a Ty na pewno się orientujesz w tym temacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dekiel, koperta, bransoleta, zapinka. Wszystko dostało w kość. jeśli zmieniać tarczę - będzie trudno bo NOSowe najczęściej sie trafiaja do regularnych Commanderów datoday. . Najmocniejszym punktem jest tu mechanizm. Eta 2837 jest stosunkowo rzadka, ja widziałem raz w Zenicie -bo mieli ono okres wkładania podrasowanej Ety w swej historii. jeśli "lecisz" na mechanizm to pewnie warto ale nakłady na odbudowę przekroczą jego wartość. Swego czasu Commandery Datoday sie często pojawiały w stane NOS, ale ten czas chyba już minął. chronometer... hmmm... po tylu latach to z ustawiania w 6 pozycjach i temperaturze nic już nie zostało a po serwisie zostanie jeszcze mniej. Mido zawsze były bardzo skrupulatnie regulowane i często wychodziły z fabryki trzymając parametry chronometru choć nie mając na to papierów. Klasyka gatunku, czy jak mawiają chłopaki z Make Life Harder - "masthew". Ale czy koniecznie ten egzemplarz - bym się zastanawiał

Pozdrawiam,

Dzięki Wasyl za odpowiedź dokładną - czy mógłbyś mi przybliżyć temat z tą regulacją w 6 pozycjach bo nieraz się chciałem dowiedzieć na ten temat o co to chodzi i szukałem info o tym (na czym to polega), ale jakoś nie znalazłem, a Ty na pewno się orientujesz w tym temacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez zakładania nowego tematu, posiadam taki model Mido, http://www.amazon.de/Herren-Armbanduhr-Commander-Analog-Automatik-M841942141/dp/B000P0730U, jednak chciałbym dokupić bransoletę mesh, żeby wyglądał tak,

midowristshotew6.jpg

Jednak ta druga wersja ma schowane uszy i nie wiem czy będzie pasować.

Jaką ewentualnie bransoletę mesh mogę kupić, żeby była najbardziej zbliżona do oryginalnej ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.