Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Proboszcz

Wielkość zegarka do nadgarstka 18cm

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jak uważacie czy do nadgarstka 18cm obwodu bedzie pasował zegarek z kopertą 46mm? I czy 11mm grubosci zegarka to dużo czy norma?

Bardzo mi się podoba ta Festina http://allegro.pl/festina-f16573-1-od-maxtime-i2584473978.html

Jestem blisko zamówienia jej ale nigdzie w sklepach nie znalazlem żeby przymierzyć chociaż podobnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość paparazzo

Mam 18mm.

Uwazam ze 42 + koronka oraz 12mm grubosci to max aby zegarek wygladal dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To bardzo relatywna kwestia. Mam 17.5 a mam PO 45.5 i suunto d6 50 i jest ok... To kwestia gustu, ja bardzo nie lubie malych zegarkow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 18,5, i Invicta o wymiarze 48mm wygląda nieco karykaturalnie. Z drugiej strony mój Zodiac 46mm (+ 3-4mm koronki) leży jak ulał.

Rzecz w ułożeniu uszu.

Invicta jest płaska (właśnie ok 12mm), uszy nie są profilowane - wygląda jak za duży naleśnik.

Zodiac ma 18mm grubości i mocno wypukły szafir - ale pasuje do ręki idealnie.

W mojej opinii - musisz przymierzyć konkretny egzemplarz, lub sprawdzić model o zbliżonej kopercie.

" Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem że na świecie jest tylu idiotów " - S.Lem

" Naród wspaniały, tylko ludzie k_rwy " - Marszałek J.Piłsudski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Duże, małe... p oprostu jest jakiś pęd do dużych zegarków, moda i tyle. Pamiętacie jeszcze nie tak dawno jak modne były szerokie krawaty z dużymi węzłami? A teraz? Podobnie z zegarkami.

PS

Dla mnie max garniturowiec to 42 mm, nurek 45 (nadgarstek 18 cm) Ale to tylko moje zdanie, bo akurat ja wyznaję zasadę: chcesz nosić-noś :) Grunt, żebyś był zadowolony, pozdrówko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielka ta Festina. Jeszcze żeby to był diver z bezelem i mniejszą tarczą, to by się optycznie inaczej komponowało na nadgarstku 18. Moim zdaniem będzie za duży, ale jeśli masz okazję to przymierz. Najważniejsze jest własne samopoczucie.. Byli tu tacy Koledzy co nosili piloty 55mm na średnich nadgarstkach i twierdzili że wszystko gra, więc trudno z góry osądzić, co komu się wyda normalne ;)

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy większych zegarkach najlepiej je zawsze przymierzyć. Sama podana wielkość zegarka nie daje nam obrazu jak będzie on wyglądał na nadgarstku. Czasmi np. 46mm będzie lepiej sie prezentowal na nadgarstku niż 44 mm.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 22cm w nadgarstku, a Tissot PRS516 (46mm)sprawiał na nim dziwne wrażenie.

Obecny Tissot T-Trend ma 39mm i wygląda na nadgarstku prawie idealnie, lecz jest to oczywiście kwestia indywidualnego gustu.

Tak prezentuje się Tissot PRS516 na moim nadgarstku

post-50051-0-71474400-1347124415_thumb.jpg

Grumpy old man...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tissot wygląda normalnie na Twoim nadgarstku . Uszy nie wystaja za nadgarstek wiec jest OK.

Z dugiej strony wiadomo: ma Tobie pasowac a nie innym.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.