Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

tomek125

Akribos XXIV automat szybko się zatrzymuje

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Dostałem w prezencie zegarek firmy Akribos XXIV automat jak na zdjęciu. Piękne cacuszko. Problem polega na tym, że mimo noszenia go powiedzmy od około 9.00 do ok. 18.00 zegarek zatrzymał się już o 21.30. Dostępne opisy takich automatycznych zegarków mówią, że po noszeniu zegarka od 9 do 10 godzin powinien on się nakręcić na przynajmniej następne 24. Fakt, że pracę mam stateczną, w zegarku nie biegam :) Proszę mi podpowiedzieć czy coś źle robię czy może taki jest urok automatów? Czy można go nakręcać w jakiś inny sposób? Jestem laikiem w tych sprawach a może ktoś z forumowiczów ma doświadczenie w takim temacie. Zegarek jest nowiutki, na gwarancji. Problemem jest to, że został kupiony w USA.

Pozdrawiam i czekam na podpowiedzi.

post-53424-0-10053000-1347350983_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj na forum.

Wszystko robisz dobrze.

To że zegarek się zatrzymuje, To nie jest wina tego że jest automatyczny a Ty w nim nie biegasz.

Zegarek który posiadasz to niestety bardzo marnej jakości chińczyk.

Możesz próbować dokręcić go z koronki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam i dziękuję za zainteresowanie tematem!

...

Możesz próbować dokręcić go z koronki.

Pomogło, faktycznie, jeszcze testuję ale po pierwszej dobie jest dobrze bo sie nie zatrzymał w nocy.

...

Zegarek który posiadasz to niestety bardzo marnej jakości chińczyk.

...

Czajna!! No nie mów. A skąd to wiesz, tak z ciekawości zapytam? :)Przepatrzyłem wszystkie znaki na kopercie zegarka, wszystkie napisy na karcie gwarancyjnej w instrukcji i tam nigdzie nie ma ChRLD, China itp. Nic o Chinach jako producencie. Producent wg. tych karteczek jest z USA. Znajdę chwilę kliknę fotki i wkleję. Chyba, że masz na myśli to, że wszystkie firmy teraz produkcję przeniosły do Chin. Z tym nie będę dyskutował ale w Europie to przynajmniej o tym informują bez względu na czy producentem jest Sony czy firma "krzak". Co do USA to nie wiem :)

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi raczej o mechanizm :)

Mechanizm jest widoczny z góry i od spodu zegarka. Z góry jak na zdjęciu powyżej i z dołu też szkiełko, nawet o większej średnicy, bo bez cyferblatu. Nie ma tam widocznych żadnych wytłoczonych znaków, liter ani cyfr. Mowa oczywiście o werku. Przynajmniej ja ich nie widzę :) Może powyżej niezbyt precyzyjnie się wyraziłem.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.