Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

aaarste

Czy warto kupić zegarek w .....

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Nie jestem całkiem nowy na tym forum. Jednakże nie znalazlem odpowiedzi na moich kilka pytań:

Pyt. 1. Czy warto kupić zegarek w takich sklepach internetowych:

http://www.discountwatchstore.com/Orient-Watches_c_132.html

http://www.sports-watch-store.com/search.php?search_query=orient+star

http://www.watches88.com/cat-titoni-gents-watches---space-star.cfm

W tych sklepach znalazłem kilka interesujących mnie egz. zegarków automatycznych ze wskaźnikiem rezerwy chodu z linii Orient Star, które są dostępne w sprzedaży wyłącznie w Japonii lub w USA. Nie dotyczy to modelu z GMT. Czy ktoś z Was robił zakupy w tych sklepach i jakie ma doświadczenia z obsługą, dostawą i tym co uzyskał w przesyłce?

Pyt. 2. Czy są to sklepy z USA czy może przesyłka pochodzi z tzw. "dalekiego Orientu"?

Pyt. 3. Czy oferowane na tych stronach i cenach egzemplarze zegarków "Orient Star" mogą być podróbami? Zdjęcia w ofertach pochodzą z oferty internetowej producenta (Orient Watch). Czy ktoś z Was kupował już te zegarki i jakie ma odczucia. Wyczytałem, że generalnie mechanizmy są dosyć dokładne, jakość wykonania też (tj. lepsza od standardowych Orientów Classic i automatic).

Pyt. 4. Czy są gdzieś na forum pokazane lub omówione przykłady podróbek Orienta? Ja nie znalazłem ale może źle się doszukiwałem. A może to firma, która nie jest tak nachalnie podrabiana?

Pozdrawiam i proszę o jakiekolwiek opinie i wypowiedzi.

Artur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Który model Orienta Cię konkretnie interesuje . Może da sie znaleźć go bliżej i w znanym już sklepie.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DE00002W z białą tarczą. Pzdr

Moze jekies opinie na temat zegarka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj masz podobny w niemieckim sklepie

http://www.orientuhren.de/gmtorientstar-automatik-power-reserve-sdj00002w0-p-466.html

Co do Orienta to bardzo dobra firma , Orient Star to wyższa półka w Oriencie , zegarki godne polecenia http://www.orient-watch.com/orientstar/ ponad to już tylko Royal Orient. http://global.rakuten.com/en/store/tokeiyahanzaemon/item/we0021eg/

Z drugiej strony jezeli sklep ma PayPal to zawsze jest jakieś zabezpieczenie.

Z dostawą z poza EU dochodzi ryzyko Vat i cło .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten który podsunąłeś (tj. z funkcją GMT) jakoś mnie nie kręci. Ten z retrograde tak. A jego cena jest jednak nieco niższa. A Royal Orient to już dla mnie cenowy kosmos.

Pozdrawiam :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najważniejsze aby sie Tobie podobał. Może warto więc spróbować w sklepach które podales.jest w końcu paypal.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto było. Jest ok.

To pochwal sie Kolego co kupiłes . Wrzuć fotki nowego nabytku.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fotki (raczej marne) i moje pierwsze wrażenia. Proszę nie traktować tego jako recenzji.

po rozpakowaniu:

post-28318-0-89094200-1349384213_thumb.jpg

1. Tarcza jest jasno kremowa z prążkami, a nie biała jak w opisie (dla mnie to plus)

post-28318-0-77949400-1349384069_thumb.jpg

post-28318-0-80167800-1349384171_thumb.jpg

2. Szkiełko (szafir) jest delikatnie wypukłe (dla mnie drugi plus - dodaje szyku)

post-28318-0-65179700-1349384107_thumb.jpg

3. Wielkość jak dla mnie w sam raz. Większy zegar już mam. Koperta to łączenie stali szczotkowanej i polerowanej. Uszy na pasek 20 mm. Wykończenie bardzo wysokiej jakości (poziom średniej półki szwajcara). Koronka sygnowana logo OS (jakoś mam uraz do logo Orient Classic z tymi ich zwierzakami).

post-28318-0-12982000-1349384146_thumb.jpg

4. Branzoleta: połącznie stali szczotkowanej i polerowanej - bardzo pięknie się to prezentuje (kolejny plus).

post-28318-0-48893100-1349384247_thumb.jpg

5. Napęd automatyczny normalnie wyeksponowany przez szklany dekiel. Na zdjęciu widać hologram (jak i folie na branzolecie - na czas sprawdzenia). W ciągu ponad 1 doby od nakręcenia do 50% spóźnił się o 20 sek. Co ciekawe po wyciągnięciu go z przesyłki po 5 dniach transportu miał rezerwę jeszcze 10h.

post-28318-0-37123700-1349384298_thumb.jpg

ps. przepraszam, że do fotografii nie wydepilowałem dłoni. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to gratuluje.ladny okaz :) mnie bardziej niebieski sie podoba. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyglada bardzo ładnie . To fakt nie każdemu lwy na tarczy pasują :) Na koronie nie wyglada to już tak zle . Z drugiej strony logo OŚ jest bardziej dystyngowane . Co do wykonania już Orient trzyma wysoki poziom tak więc OŚ idzie o klasę wyżej.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nowe spostrzeżenia:

Bransoleta jest tak zrobiona, że nie szarpie owłosienia nadgarstka (duuuuży plus), ale jest stosunkowo krótka (mnie wystarcza ale osoba z obfitszą ręką mogłaby mieć problem).

Mam inne SEIKO, którego ogniwa bransoletki strasznie szarpią, a musiałem odjąć dwa albo trzy ogniwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nowe spostrzeżenia:

Bransoleta jest tak zrobiona, że nie szarpie owłosienia nadgarstka (duuuuży plus), ale jest stosunkowo krótka (mnie wystarcza ale osoba z obfitszą ręką mogłaby mieć problem).

Mam inne SEIKO, którego ogniwa bransoletki strasznie szarpią, a musiałem odjąć dwa albo trzy ogniwa.

W jakim Seiko masz problem zbranzoleta.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem to za mocne słowo.

To raczej dyskomfort użytkowania ale już taka uroda tego zegarka i bransolety. Nie pamiętam modelu ale jest to prostokątny SEIKO KINETIC Titanium SKA....., który jest tak zrobiony, ze nie można założyć do niego zwykłego paska. Koperta stanowi jednocześnie człony bransolety.

Ale za to jest lekki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez mam wrazenie ze branzoleta w Oriencie lezy lepiej . Jedzie do mnie kolejne Seiko tym razem Sumo zobaczymy jak bedzi etutaj.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.