Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Paweł Bohacz

Ciclosport Alpin

Rekomendowane odpowiedzi

Producent Ciclosport, którego niektórzy znaja z wytwarzania komputerków rowerowych w latach 90-tych (sic!) opracował bardzo ciekawy produkt Alpin 5 :) Był to zegareczek wyjątkowy w skali światowej - pierwszy wykorzystujący do pomiaru wysokości nie tylko barometr ale tez zmiany temperatury ;]

W 2001 roku stałem sie posiadaczem Alpina 5 - jednak pocieszyłem się nim dość krótko - podczas jednego z treningów zegarek zgubiłem , a wtedy kosztował 1600zł. Dziś Alpin wydaje sie już przestarzałym produktem - nie posiada wyświtlacza dotykowego, nie wspominając o jakis graficznych bajerach :( ale nadal jest jednym z dokłądniejszych uniwersalnych instrumentów :)

Łażąc po górkach brakowało mi ostatnio jakiegoś zabezieczenia w postaci alarmu pogodowego, myślałem nad Suunto, jednak znalazłem reedycje Alpin 5 pod nazwą ALPIN :) za śmieszną cenę :kosmita: Zamówiłem i po 3 dniach był już u mnie w domku ;]

1-25.jpg

2-20.jpg

3-19.jpg

4-23.jpg

Nie będę Was zanudzał już ale wspomnę, że zegarek posiada oonad 70 funkcji:

7 funkcji pulsometru

7 funkcji wysokościomierza

4 funkcje barometru

3 funkcje prędkości zjazdu dla narciarzy/snowboardzistów

3 funkcje temperatury

2 funkcje spalania kalorii

7 funkcji wariometru

7 funkcji czasu pokonywania wzniesień / spadków

6 funkcji wysokość/licznik wsteczny

11 funkcji zegarka sportowego

3 funkcje wydolności

6 funkcji krokomierza

2 funkcje pamięci

podświetlacz Night-Light-Display

menedżer światła

możliwy transfer danych do komputera

obudowa ze stali nierdzewnej

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.