Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

cormag

problemy z wałkiem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem, posiadam sławę 27 kamieni w automacie, wyjąłem mechanizm, żeby wyczyścić pompkę szybkiego przerzucania daty, bo przyrdzewiala, olejnie pomagal, wd40 tak, pompka w kopercie zaczela dzialac,ale:

-wyjąłem koronke z wałkiem, po ponownym jej włożeniu nie mam obcji nakrecania zegarka, czy tez wysuniecia koronki do nastawienia godziny, walek kreci sie przesuajac caly czas godzine, przy wcisnieciu do oporu, jednak nie jest to ruch plynny, czuc i slychac, ze cos przeskakuje.

- próbowalem kilkukrotnie, ciągle to samo, nawet z innym walkiem (od innej podobnej slawy)

p.s. a pompka i tyak nie przerzuca daty( w samym mechanizmie, po jego wyjeciu dziala)

prosze o pomoc.

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wnikam co Ty smarowałeś WD... Co do wałka to musisz zdjąć tarczę i ponownie zamontować elementy znajdujące się tam ponieważ albo się połamały albo wyskoczyły ze swoich pierwotnych miejsc. Powodzenia

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym polecał dalej nie kręcić koronką bo się może zrobić kuku na beczce i na pierwszym kole zespołu nastawu. Po prostu wciśnięty został za mocno przycisk zwalniający i się zaciął odkształcając jego sprężynkę gdzie po wsadzeniu do oporu klucza dodatkowo zeszła beczka z wodzika lub beczka razem z wodzikiem zeszła spod kontroli tiretu.Tarcza, wskazówki i kalendarz niestety ale do ponownego zdjęcia.Zapeczone przyciski czy to chrono czy kalendarzowe najlepiej jest wykompać w ultradźwieku przy pomocy IPA, potem wysuszyć po czym można nasmarować odpowiednim smarowidłem .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.