Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

swiss_made

Omega Constellation "C" problem z wałkiem koronki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów . Po raz kolejny zwracam się z prośbą o pomoc gdyż jestem w kropce a wiem, że tutaj jest sporo osób znających się na zegarkach. Mianowicie - mam problem z włożeniem "wałka koronki" do mechanizmu w Omega constellation koperta typu C z 1970. Przy wyciąganiu wiem, że trzeba wcisnąć szpilką lub czymś cienkim w punkt (zaznaczony na zdjęciu czerwoną strzałką) aby ja wyciagnąć natomiast, gdy chce włożyć wszystko idzie dobrze, lecz mechanizm nie trzyma owego walka i wychodzi on swobodnie. Czy ktoś wie, co mogło się stać i czy ewentualnie mogę usunąć sam ta usterkę?

Dziękuję i zyczę Wesołych Świąt

post-32769-0-71995400-1356139438.jpg

post-32769-0-62820100-1356139949_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieumiejętne wyciąganie, a szczególnie wkładanie wałka skutkuje czasami zdemolowaniem mechanizmu naciągu, przesunięciem/obróceniem beczki czy półbeczki, zeskoczeniem tiretu za swojego miejsca itp. (trudno wymienić wszystkie możliwości). Najczęściej nic tam nie ulga uszkodzeniu, tak że zegarmistrz po zdjęciu tarczy bez problemu daje redę poukładać wszystko z powrotem tak jak się należy.

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez CittO
    • Przez r0mek
      Dzień dobry,
      Zastananawiam się nad zakupem zegarka dla żony. Spodobała jej się Omega Constellation.
      Czy mógłbym prosić o Wasze zdanie na temat autentyczności / ceny.

• Przez lenybo
      Cześć Koledzy,

Czy coś jest z tym zegarkiem nie tak?

http://allegro.pl/omega-constellation-automatic-chronometr-i6723642387.html

Dzięki

• Przez Adam Ma.
      Witam

Mam prośbe o sprawdzenie autentyczności tego zegarka
      http://allegro.pl/18k-omega-constellation-najtanszy-zloty-zegarek-i3455128054.html

Pozdrawiam
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.