dlxp 3 #1 Napisano 28 Grudnia 2012 Chciałbym się dowiedzieć od szanownych kolegów z jakiej firmy pochodzi ta skrzynia.Zegar kupiłem z mechanizmem GB, ale skrzynia jest chyba od innego zegara. Może ktoś posiada zdjęcie takiej skrzyni wraz z mechanizmem? W mojej brakuje górnej części i bez porównawczego zdjęcia trudno będzie mi ją złożyć . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
roberto266 1 #2 Napisano 28 Grudnia 2012 Zegar to nieudolny składak Skrzynia tzw gabinetowa nie kompletna Brak górki Drzwiczki składane chyba z kilku elementów. Szkoda tylko twoich pieniędzy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #3 Napisano 28 Grudnia 2012 Ciekawostką jest podana liczba wahnięć na minutę (116). Nie pamiętam czy widziałem wcześniej coś takiego w Silesii.Skrzynia...tragiczna. Tylko witrażyk można z niej sobie zostawić. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dlxp 3 #4 Napisano 28 Grudnia 2012 Nie jestem przekonany co do tych drzwiczek ,są one wykonane w całości, a nie z kilku elementów . A co do przepłacenia to za 100 zł kup mi taki zegar z takim mechanizmem . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
roberto266 1 #5 Napisano 28 Grudnia 2012 Nie obrażaj się ale z tego tylko coś mechanizm jest wart i to pod warunkiem że jest sprawny bo jeśli nie to remoncik wyniesie lekko ok 200 zł więc lipa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dlxp 3 #6 Napisano 28 Grudnia 2012 Nie obrażam się ,a mechanizm jest na chodzie i muszę znaleźć mu jakiś domek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
roberto266 1 #7 Napisano 28 Grudnia 2012 No to kupiłeś mechanizm a jeśli chodzi o domek to raczej skrzynia eklektyczna nie gabinetowa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dlxp 3 #8 Napisano 28 Grudnia 2012 Tak zgadza się,nawet jedną posiadam bez mechanizmu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sergei 1 #9 Napisano 29 Grudnia 2012 Hi dlhp.Twój zegarek może wyglądać tak. С уважением.Sergey. 0 В часах интересно не время, которое они показывают, а времена, о которых они могут рассказать. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dlxp 3 #10 Napisano 29 Grudnia 2012 Dzięki Sergei za zdjęcie ,tylko musiał bym zmienić wachadło. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #11 Napisano 29 Grudnia 2012 tylko musiał bym zmienić wachadło. I poprawić.... 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach