Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość RadekW

zegarki firmy grovana

Rekomendowane odpowiedzi

Gość RadekW

Kupiłem zegarek grovana 1130. Chciałem kupić w przystępnej cenie szwajcara mechanicznego prostego z klasyczną kopertą w stylistyce zegarków starych sprzed 40-50 lat - bo takie podobają mi się najbardziej. Szukałem, oglądałem się i za atlantikami world masterami, ale taki ma mój ojciec - i jakoś wcale mi nie leży i szukałem zegarka coś w stylu z wyglądu starych delban z lat 50 i 60, takich zegarków nie spotkałem. Spotkałem grovanę 1130. Swoim wyglądem i starannością ma coś ze starych zegarków typu delbana, atlantic czy doxa. I dużo się nachodziłem i stwierdziłem że za te pieniądze - (a szukałem zegarka i byłem w stanie dać paręset złotych) nie kupię nic bardziej starannego i ładnego jakim była dla mnie grovana 1130. Co sądzicie o tym zegarku. Cekawy jestem jak wyglądały stare grovany i inne mechaniczne grovany. Czy zrobiłem dobry wybór - z wyglądu b. mi się podoba, ale czy w środku to też jest w miarę dobre cacko? W piramidzie prestizu nie ma nic wspomniane o grovanie. Chciałem się dowiedzieć o zegarkach tej firmy, a głównie o zegarkach mechanicznych tej firmy i poprostu jak wyglądały stare grovany. B. proszę o kontakt. Ni mogę przesłać teraz tutaj zdjęcia, ale mogę przesłać model zdjęcia na adres mailowy. POzdrawiam wszystkich i czekam na odpowiedź. Radek W. :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

kupiłeś bardzo dobry zegarek! Serwisujemy zegarki Adriatica i Grovana w Warszawie od lat..i nie mamy za wiele roboty z tymi markami. Zegarki tych firm reprezentują bardzo dobry poziom jakości w stosunku do swoich cen. Po prostu nie widzimy na rynku lepszych zegarków za takie pieniądze! :D

Szanuj zegarek, nakręcaj go z rana, pzreglądaj w serwisie co dwa, trzy lata a posłuży Ci przez wiele, wiele lat.

Mirek

Gold_Top

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panie Mirosławie a jak wygląda serwisowanie mechanicznych Adriatic? Podoba mi sie parę modeli i za jakis czas może bym kupił sobie jakaś. Jak wygląda u nich wytrzymałość mechanizmów - bo różne się słyszalo rzeczy o nich?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Adriaticach są ETY, więc od tej strony nie powinno być problemów. Nowe Adriatici są (IMO) bardzo porządnie wykonane. Nie zmienia to mojej opinii o niektórych starszych wyczynach firmy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Panie Mirosławie a jak wygląda serwisowanie mechanicznych Adriatic?

Witam,

ja tam wiem, że każdy zegarek mechaniczn czy automatyczny obojętnie jakiej firmy powinien być konserwowany (czyli rozebrany na czynnniki pierwsze, myty a nastepnie składany i samrowany) co 2-3 lata. Wtedy chodzi dobrze, punktualnie i zużywa się minimalnie. : :)

U nas w firmie po dobrze zrobionej konserwacji zegarka nawet podróbkowe Maurice Lacroixy czy Francki Mullery chodzą klientom dobrze i z zadowalającą dokładnością +/-20 sek doba. :):) Po prostu obowiązuje stare powiedzonko...kto smaruje ten jedzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

ja tam wiem, że każdy zegarek mechaniczn czy automatyczny obojętnie jakiej firmy powinien być konserwowany (czyli rozebrany na czynnniki pierwsze, myty a nastepnie składany i samrowany) co 2-3 lata. Wtedy chodzi dobrze, punktualnie i zużywa się minimalnie. : :P

U nas w firmie po dobrze zrobionej konserwacji zegarka nawet podróbkowe Maurice Lacroixy czy Francki Mullery chodzą klientom dobrze i z zadowalającą dokładnością +/-20 sek doba. ;);) Po prostu obowiązuje stare powiedzonko...kto smaruje ten jedzie.

...kto posmaruje,ten jedzie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.